SZÉPSÉG

5 perces, expressz hajtippek

Szerző:
Szabó Anna
A hajad csak egyszerűen felkötöd lófarokba? Ha Te is unalmasnak találod ezt a megoldást, olvasd el tippjeinket, melyekkel 5 perc alatt varázsolhatsz magadnak dögös frizurát!

 

Kontyba fonva - csak fiatalosan

Egy unalmas, öreges kontyot megfűszerezhetsz egyszerűen, ha kicsit megemeled a hajad a fejtetőnél, és egy hajfonattal tekered körbe. Először hajformázó zselét dörzsölj össze a tenyereden, majd simítsd fel a száraz hajadra. Ezután fogd össze alul, a tarkódon lófarokba a hajadat. Így gondoskodsz arról, hogy egy helyen maradjon hajad hosszú időn át, és fényes legyen. Majd a copfodat fond be, és tekerd a töve köré, a végét rögzítsd a hajgumi alatt hullámcsatokkal, hogy ne kandikáljon ki. Még dögösebb, ha oldalt néhány tincset előre húzol az arcodba.

 

 

Vastag fehér hajpánt

A helyes fejpánt megválasztásával különlegessé teheted megjelenésed. A lényeg pánt színének és a vastagságának milyenségén van. Ha rutinos vagy, még az ötperc is soknak tűnhet az elkészítéséhez. Először fogd össze copfba a hajad. Ha nem szereted a kontyot, akkor így hagyhatod, de ha igen, akkor egyszerűen tekerd fel és a végét rejtsd el a copf tövénél. Végül tedd fel a hajpántot. Az, hogy mennyire csúsztatod hátra, attól függ, milyen az arcformád. Ezt érdemes kikísérletezned.

 

 

Mindig a jó oldalon

Ha unod már a ’80-as évek stílusát, és eddig azt gondoltad, hogy az oldalra copfozott haj nem neked való, akkor próbáld ki ezt a laza verziót. Ennek a frizurának az a kulcsa, hogy mindig oldalt és alacsonyabban fogd össze a hajad (a tarkódhoz viszonyítva). Rétegesen levágott frizurával jobban mutat, mert az elől lazán logó tincsek pajkos hatást keltenek.

 

 

Csak lazán

A tengerentúli filmekben a szörfös lányok haja mindig tökéletes. Persze legtöbbünknek nem adatik meg, hogy egész nap az Óceán partján töltse idejét, ezért kell a fodrászat örömteli előnyeit kihasználni. Először is oszlass el a hajadon habot. Majd, amikor már valamennyire megszáradt a hajad, kezdd el alulról szárítani, az ujjaiddal lazán megemelve a tövét. Az enyhe hullámok érdekében, csavarj fel tincseket az ujjadra és szárítsd meg a hajad.

 

 

Simítsd hátra és tekerd meg!

Kifinomultabban mutat, és szintén előnyös meleg nyári napokon, ha a hajadat nemcsak egyszerűen copfba fogod össze. A kikandikáló tincseket simítsd hátra zselével, a lelógó copfot pedig tekerd fel a még zselés ujjaidra, hogy kicsit megcsavarodjon. Ettől nemcsak szép fénye, de lágy, mutatós és egyszerre kislányos esése is lesz.

 

 

Balra át!

Íme, még egy szép példája az oldalfonat-őrületnek. Az első dolog, amit tenned kell, hogy száraz sampont, vagy hajfénylakkot permetezel a hajadra. Ha oldalra fonod a hajad, annak van még egy előnye: sokkal kevésbé fárasztó – főleg, ha a már nagyon hosszú a sörényed –, mintha hátrafelé fonnád be saját magadnak a hajadat. A fonást a tarkódnál kezd, a végét pedig, a szokásos módon, hajgumival rögzítsd.

 

 

Megfelezve

A „félig fent-félig lent” stílusú hajak sokoldalúbbak, mint gondolnád. Ráadásul, ha megemeled az oldalsó ívét, és a füled vonalától magasabbra tűzöd, azzal egyúttal optikailag magasítod a pofacsontjaidat. Pár percet szánhatsz még arra is, hogy hajvasalóval vagy hajsütővassal hullámosítod vagy egyenesíted. Ettől ugyanis nemcsak formát adsz tincseidnek, hanem fényt is!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL