Vőlegényparádé, avagy leendő férjek divatja


A kínálat ugyanis közel sem olyan bőséges, annak ellenére, hogy valóban gyönyörű öltönyöket és szmokingokat találni, és méltatlanul hanyagoljuk el – sokszor mi nők is – a férfiak ruhatárát. De ezen a napon ők is megérdemlik, hogy kicsit több figyelmet kapjanak, és igazán széppé tegyük őket és esküvőjük napját.

Azért pár alapszabályt a vőlegény esetében sem árt észben tartanod. Az első és legfontosabb, hogy legyen bármi is a divat, az öltönynek amellett, hogy elegánsnak kell lennie, tükrözze vőlegényed egyéniségét.

Attól, hogy párod különlegesnek tartod, még nem kell kirívóan felöltöztetned. Érezze jól magát öltözetében az esküvőn, és álljon a reflektorfénybe bátran, élvezze a nagy eseményt az első pillanatától az utolsóig.

 

Fényes anyagok, karcsúsított derék

Ne lepődj meg a fenti címben írt összeállításon, attól, hogy nőiesen hangzik, még lehet igazán férfias. Az öltönyök készítésekor ugyanis a szépség mellett ügyelnek arra is, hogy ők gyorsabban nyüvik el ruháikat, tehát eleve strapabíróbb, gyűrődésállóbb anyagot választanak. Egy karcsúsított derekú, kétgombos öltönykabát, a hozzápasszoló négygombos mellénnyel magasítja viselőjét és optikailag kissé megnagyítja vállait. Ráadásul idén, 2010-ben egyértelműen ez a trend.

Ha örökdivat, és elvárás: akkor a menyasszony és a vőlegény ruhája passzoljon egymáshoz. Mindkettőt jellemzi idén a rafinált vonalvezetés (vagyis az ara ruháján az asszimetria, a vállpánt, az ekrü és a törtfehér). A vőlegény tehát akár ferdezsebű vagy sliccelt zakót is választhat. Ám nem feltétlenül kell az öltöny színének megegyeznie a menyasszony ruhájának színével (és mintájával), hanem a vőlegény ingének és nyakkendőjének milyensége is irányadó lehet.

Díszítheted, ha a szmoking mellett dönt selyem spanyolövvel vagy francia nyakkendővel, a lábbelit illetőn nem kell ragaszkodni a hagyományos fekete és barna változathoz, idén bármilyen, a ruházathoz passzoló szint be lehet vállalni.

 

A dillemma

A nagy kérdés, ami a vőlegény ruhaválasztásakor felmerül: öltöny vagy szmoking. Mindkettő divatos manapság, mégis sok menyasszony presztízskérdést csinál a választásból. Pedig a döntést meg kellene hagyni a párjára, ugyanis neki kell jól éreznie magát benne.

Az alkat sem elhanyagolható tényező: ha testesebbnek szeretne tűnni a vőlegény, mert túl vékony, akkor a 2 soros öltöny az ideális választás. Ám az alacsonyabb, zömökebb testalkaton mindenképpen az egysoros mutat jól, ez ugyanis karcsúsítja a férfialakot. Szintén előnytelen a pocakos, husibb férfiakon a deréksál és a világos szín.

 

Innen már csak a pénztárcátok és az energiátok szabhat határt a választásotoknak, hisz sok esküvő szervezésekor a ruha a legnagyobb tétel.

 

 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL