FÉSZEK

A Hír, Hírnév Feng Shui titkai...

Szerző:
Szabó Anna
Harmadik alkalommal a TŰZ elemhez tartozó 9-es Hír, Hírnév életterületet ismerhetitek meg, mely Délen található.

 "A hírnév illanó, a népszerűség véletlen.
Az egyetlen biztos dolog ebben az életben
- a mulandóság.” (Mark Twain)


Játssz és nyerj!

Ha most helyensen válaszolsz kérdéseinkre 20 000,- Forint értékű ajándékcsomagot nyerhetsz, melynek tartalma:

• A Tűz színei gyertya szett a 9-es életterület harmonizálására.
• 1 db fatáblára festett, egyedi hírnév támogató mandalakép.

Tovább a kérdőívhez »

 

A tűz egyik jellemzője, hogy pusztító módon képes lángba borítani, elolvasztani, elporlasztani mindent. Másik jellemzője, hogy jótékony melegével éltet, társként pedig segíti munkánkat.

A Tűz elem sajátja a gyors, hirtelen és váratlan mozgás, az előretörő és felfelé ívelő haladás. Az évszakok közül a nyár, a napszakok közül a dél tartozik hozzá. A hőség, a forróság jellemzi.

A hír, ami rólunk a környezetünkben terjed, hasonló a tűzhöz. Mint az árnyékunk, hozzánk tartozik, de mindig egy lépéssel előttünk jár.

Figyeljünk oda hírnevünkre, törődjünk vele, segítsünk önzetlenül embertársainknak, akkor az általuk terjesztett jó hírnevünk segít haladni utunkon, jó kapcsolatokat hoz, kedves embereket és támogató barátokat.

Ha nem ápoljuk kapcsolatainkat vagy kizsákmányoló módon visszaélünk az emberek bizalmával, akkor hasonlatos lehet a rólunk szétáradó hír a pusztító tűzhöz, mely éget és mindenkit visszahúzódva menekülésre késztet hírünk hallatán.

Különös módon figyeljünk erre a 9-es Tűz területre:
-  abban az esetben, ha Gua számunk azonos vele.
-  mikor több elismerésre van szükségünk az otthonunkban, vagy a munkahelyünkön.
-  ha a foglalkozásunknak a Hír, Hírnév a mozgatórugója.

Figyeld meg otthonod déli részét!
Milyen helyiség található ott, milyen funkcióval?
Hogyan rendezted be?
Milyen az életed, elégedett vagy-e a rólad terjedő hírekkel vagy hírnévvel kapcsolatosan?
Ha nincs minden rendben, akkor tervezd meg, hogyan tudsz javítani ezen, és használd fel az alábbi ismereteket, ötleteket otthonod vagy munkahelyed harmonizálására, erősítésére.
A Feng Shui, mint a térrendezés tudománya segítségedre van ebben.

Javaslataim olyan alaprajzú lakás vagy ház esetén helytállóak, ahol nem található hiány vagy többletterület! Ennek meghatározásához természetesen igénybe vehető személyes tanácsadásom.

 

Erősítsük a Tűz elemű 9-es életterületet az alábbiak szerint:

• Színekkel: a Tűz elem saját színeivel, a piros, a vörös, a bordó, a bíbor és a lila. A Tűz elemet támogató Fa elem színeivel a zölddel és árnyalataival.
• Formákkal: a Tűz elemhez tartozó felfelé irányuló háromszög, a piramis és a spirál formákkal. A Fa elemet megjelenítő egyenes, a magas és a hengeres alakzatokkal.
• Anyagokkal: mindenféle műanyag, bőr, műbőr, műszálas anyag és a háromszög vagy a virágos és spirális mintákkal, mely a tűz elem sajátja. Továbbá a Fa elem támogató anyagaival, melyek minden fából készült dolog, textilek esetében a zöld színű pamut, a mintázatot illetően a függőleges csíkozás és a levélminták.

• Szimbólumokkal: 

- Szám szimbóluma: 9

- Dekorációs szimbólumai:
Az öt elem tana szerint a Tűz elemet a Fa elem táplálja, támogatja, ezért ha azt szeretnénk, hogy rólunk a külvilágban kedvező hírek áramoljanak, akkor érdemes otthonunkban ezt a területet is harmóniában tartani és felhasználni az elemek tápláló energiáit. A Hír, Hírnév zónában célkitűzéseinknek és feladatainknak megfelelően, segítőként használhatjuk az alábbi szimbólumokat:

   -  Képek, fotók esetében azok, amelyek híres embereket láttatnak vagy híres alkotók műveit ábrázolják, vagy maguk az eredeti alkotások. Akkor érdemes ezeket alkalmazni, ha úgy véljük nem ismerik el munkánkat, képességeinket megfelelő módon, illetve ha a meglévőnél nagyobb ismertségre, hírnévre vágyunk.

!!! Azonban érdemes figyelni az alkotások témájára, hogy az ne legyen ellentétes a Tűz elem jelentéstartalmával. Például Tűz területre ne helyezzünk téli tájat, befagyott tavat ábrázoló festményt, még akkor sem, ha az egy nagyon híres festő munkája.

   -  Oklevelek, érmek, serlegek, melyeket mi kaptunk vagy újságcikkek, céges prospektusok, amik a saját kiváló eredményeinket láttatják. Ezek elhelyezésével növelhetjük az önbizalmunkat, önértékelésünket.
   -  Harang dekorációs célú használatával elősegíthetjük a munkahelyi ranglétrán való előbbre jutásunkat, természetesen csak akkor, ha van már mögötte megfelelő szaktudás és tapasztalat.
   -  A gyertya, a mécses, amelyek fényt és világosságot koncentrálnak a déli területre és ezáltal éltető energiát kölcsönöznek, biztosítják a jó hírünket, sikereinket és arra serkentenek, hogy a munkánkat kitartással, alapossággal végezzük a kezdetektől a befejezésig.


   -  Dísztárgyak, bútorok: A Tűz területen bátran használhatunk műanyag vagy bőrrel bevont bútorokat, kisbútorokat, kiegészítőket.
   -  Szekrények, asztalok, ülőalkalmatosságok, ágyak, egyéb kiegészítők, gyertyatartók, szobrok készülhetnek fából is, hiszen a Fa elem táplálja a Tűz elemet.
   -  A lakásban a 9-es Tűz területen van a kandalló vagy a cserépkályha legideálisabb helye. Figyeljünk oda, hiszen nyáron nem tüzelünk benne és ilyenkor vákuumként szívja el az energiát. Gyertyák, füstölők égetésével nyáron is mozgásban tarthatjuk a tűz erejét. Elhelyezhetünk itt piros vagy zöld vázában egy csokor friss tűzpiros virágot is, a lényeg, hogy használjuk.
 

   -  Szobanövények: A piros, a vörös, a bordó, a bíbor és a lila színű virágok. A szúrós, a fogazott levelű növények. A virágos szobanövények hatékonyan segítenek az energetizálásban, boldogságot, melegséget, szeretet árasztanak. Élénkítően hatnak ránk, növelve önbizalmunkat, önbecsülésünket.

Néhány példa a teljesség igénye nélkül:
•  Mikulásvirág: (1. kép lent) A szomorkás téli időszakban is elhozza életünkbe a napsugaras vidámságot.




•  Fukszia: (2. kép fent) Csupa lendület és tenni akarás árad belőle, könnyed vidámság. Segít a nehéz helyzetekben is meglátni az élet rejtett szép oldalát.

Amarillisz: (1.kép lent) Szálegyenes tartása számunkra is erőt és kitartást jelent. Tüzes kisugárzása felizzítja érzéseinket, szeretetet és erőt merítünk a környezetében.
!!! Az amarillisz nagyon erős energiákkal rendelkezik, ezért soha ne helyezzük hálószobába, mivel túl sok frissesség árad belőle és szépsége ellenére gátolja a nyugodt alvást!

•  Szakáll bromélia: (2. és 3. kép lent) A kiteljesedés, a lépésről lépésre haladó fejlődés folyamatát segítő növekedés növénye. Az egymásba fonódó, barátságok együttes erejét szimbolizálja a közös, csúcs felé ívelő célok sikeres eléréséhez.

•  Sötét sávos pikkelyvirág: (1. kép lent) A magas célok felé vezető úton, bátorságot és stabilitást kölcsönöz, segít egyensúlyunkat megtartani és haladni a ranglétrán fokról-fokra.

•  Gloxínia: (1. kép lent) A szunnyadó, halódó energiáinkat felpezsdíti, segít talpra állni és elindulni.

•  Hibiszkusz: (2. kép fent) Aki önbizalomhiányban szenved vagy elveszítette a vállalkozó kedvét, annak feltétlenül ajánlott, hogy gondozza ezt a csodaszép növényt a közelében.

Tegyük tudatosan a legjobbat testi és lelki egészségünk érdekében:
• A Tűz embereknek fokozottan vigyázniuk kell a vékonybél és a szív, valamint a keringési rendszerükre, hogy ne terheljék feleslegesen. Gyógyulásuk érdekében hatékonyan alkalmazhatják az akupunktúrás és a pszichoterápiás kezeléseket.
• Az illat terápia fontos kiegészítője testi, lelki, szellemi harmóniánk gyógyításának és megtartásának. A Tűz elemhez és a 9-es életterülethez tartozó néhány itt felsorolt illat segítségünkre lehet, mint az
   -  orvosi zsálya, mely oldja a stressz által okozott feszültségeket.
   -  jázmin, feloldja az irigység és a féltékenység által létrejött görcsöket, az önbizalmat és a tudatos optimizmust növelő hatása van.
   -  szantál, jó szolgálatot tesz, ha kibillent testi, lelki és szellemi egyensúlyunkból szeretnénk visszatérni a harmónia világába.

Javasolt felhasználási módok, az élő friss növény vagy az illatosított füstölő és illóolaj formájában.

 

Miközben ellazulunk ismételjük el magunkban ezeket a megerősítést célzó mondatokat:
• Hallgatok szívem szavára, mert a szeretet ritmusára dobog és mutatja számomra a helyes utat.
• Minden nap mikor felkelek, boldogan és örömmel tekintek feladataim elé, melyeket felelősséggel felvállalok.

 

•  Gyógyító hatású kövek, drágakövek rezgéseinek alkalmazásával:

- Ametiszt, mely nemes szépségével és serkentőleg ható rezgéseivel, kitárja elénk a világot. Megnyitja a lehetőséget az új, a felfedezésre váró dimenziók irányába, ugyanakkor segít földre téríteni azokat, akik túl magasra tévedtek a szellemiek világában.

Alkalmazzuk a Feng Shui tudását életünkben a mindennapok szintjén!
Éljünk úgy, hogy büszkék lehessünk és elégedettek segítő tetteink és eredményeink láttán, akkor hírünk és hírnevünk is alapja lehet a bennünket körülvevő világ boldogságának.

Sok szeretettel: Bányász Imréné Marika Villő
okleveles Feng Shui tanácsadó

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL