Sütve vagy gőzön elkészítve a burgonya lassú emésztésű cukrokat tartalmaz, így biztosítja a következő étekészig kitartó energiát. Püréként elkészítve azonban csak gyors emésztésű cukrokat tartalmaz. Az újburgonya, amelyet közvetlenül szedés után fogyasztunk, nagyon gazdag C-vitaminban. Az édesburgonya kiváló A-vitamin-forrás (főként, amikor nagyon színes); gazdag B- és C-vitaminban, káliumban és vasban.
| |
| |
Krémes, póréhagymás burgonya »
| |
| |
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK