SZÓRAKOZÁS

4. A-force1 hip-hop - jazz dance camp

Szerző:
Szabó Anna
Az egykori VIVA Táncreakció c. műsorának győztese, Németh Ádám 4. alkalommal rendezi meg az A-force 1 nyári táborát. A rendszerint teltházas, lenyűgöző hangulatban zajló tábor múltjáról és jelenéről beszélgettem vele.


Az A-force1 csapata már készül is a Gála utáni következő nagy eseményre, ami nem más, mint a nagysikerű, 4. alkalommal megrendezett edzőtábor. Mielőtt messzemenő következtetéseket vonnál le, azért olvass tovább. Ez több mint egy tábor.

4. alkalommal kerül megrendezésre a tábor. Mennyiben másabb ez most, mint az első volt 4 éve?

Minden évben egyre dinamikusabban fejlődik a tábor, mint szervezésben, rutinban, oktatási színvonalban. Ebben fontos szerepet játszanak a jelentkezők is, hisz ha sok rutinosabb táncos, versenyző jön el, akkor a tábor színvonala is magasabb lesz, és a koreográfusok is jobban elengedhetik a fantáziájukat.

Mik a visszajelzések?

Minden évben haza sem akarnak menni a táborból. Vannak, akiknél életre szóló barátságok kötődnek, és mellette óriási a fejlődési észrevétel. 3 korosztály vesz részt a táborban, így mindenki „húzza” szakmailag egymást. A kisebbek a nagyobbaknak akarnak megfelelni, a nagyobbak meg bizonyítani akarnak a tanárok felé.

Átlagosan mennyien szoktak eljönni egy ilyen táborra?

Ez teljesen változó. Ha a szülők engedékenyek, és nem szerveznek rá családi nyaralásokat a már fél évre előre tudott dátumra, akkor sokan. Több, mint 100 résztvevője van egy ilyen tábornak, ami nálunk inkább szakmai edzőtábor, mint „babazsúr”.

Aki ellátogat hozzánk és megtapasztalja, rájön, hogy miben más. A nemzetközi tanárok részvétele nálunk minden évben fontos mérföldkő. A tanítványok betekintést nyerhetnek Európa más országainak trend stílusaiba.

Csak a Te tanítványaid jönnek el, vagy más iskolákból is szoktak jönni?

A táborunk nyitott, ezért az ország bármely területéről várjuk a résztvevőket. Bár sokan idegenkednek attól, hogy más tánciskola táncosát ugyan miért mi képezzük? … de nálunk a tánc szeretete a legfontosabb.

Miért pont Mezőkövesd a helyszín?

Ez a legmegfelelőbb helyszín az országban ekkora létszámú tábor lebonyolításához. Ami mellette szól: 2 táncterem, jó minőségű szobák, étterem, és az ifjúsági szálló mellett van a híres Zsóry fürdő is, amit az utolsó nap mi is meglátogatunk.

Mi alapján választod ki a vendégtanárokat?

A vendégtanárok kiválasztása tapasztalat, és pénz alapján történik. Igyekszünk jó kapcsolatokat kiépíteni velük, és nem csak hogy hívunk, de mi magunk is kilátogatunk nemzetközi képzésekre. Az ott tapasztalt stílusirányzatokból már ki lehet szűrni a hozzánk közelebb állót, és iránymutatót. Rengeteg jó koreográfus van nemzetközi vizeken, de sajnos az oktatási díjaik is az ottani életvitelhez szokottak. Viszont tudni kell vállalni ezt az anyagi áldozatot, hiszen a tánctudás, az eszköztár fejlesztésében nagy szerepe van.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL