Álom lánykérés = álomesküvő?!


Ő az, akivel leéljük az életünket. Az első jelek között – ha csak nem megszállottan anyatípus valaki – ott van az a bizonyos „neki tudnék gyereket szülni” érzés. Aztán jönnek a további árulkodó jelek, amikor már nem azért várjuk a Karácsonyt, a születésnapot, vagy a közös évfordulót, hogy egyszerűen egyszerű ajándékkal kedveskedjenek nekünk.

Legyen ott bokréta, gyertyafény, lágy zeneszó…, de a naplemente ellen sem lenne kifogásunk. A kis ékszerdobozban rejtőzködő karikagyűrű ellen pedig végképp nem. Az én életemben is eljött a pillanat, amikor letérdeltek elém és remegő hangon megkérték a kezemet. Ám a válasz gyorsan jött, sem igen, sem nem, hanem persze volt. És mint a későn ébredőknél általában, csak ezután jöttek az aggályok.

Az esküvőszervezés-para, a feleségleszek-para, a biztoshogyeztakarom-para. Nem előtte, nem a lánykérés pillanatában, csak utána. Aztán jött a döntő pillanat, a nagy elbeszélgetés, amikor minden megváltozott. A félelemre nem haraggal, vagy értetlen dühvel válaszolt, hanem megértéssel és türelemmel. Azzal a fajtával, amitől elszégyelltem magam, hogy a legcsekélyebb kételyem támadhatott.

Tudjuk, hogy nincs minden rózsaszínből, mégis mindig arra vágyunk. Az esküvőszervezés (hozzáteszem a Karácsonyhoz képest hatványozottan) idegpróbáló feladatát éppúgy tekinthetjük akadályfutásnak, mint bármi más vizsgát az életben. A legjobb tudásunk szerint, beleadva apait, anyait. Mi itt vagyunk, segítünk: megosztjuk a következő hónapban saját és mások tapasztalatait, ötleteit veled a praktikus és lelki megpróbáltatások oldaláról egyaránt. Gyere, tarts velünk júniusban is!

Vetró Rita, főszerkesztő
és a Női Portál – A Nők birodalmának csapata

 

 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL