SZÉPSÉG

Esküvői hajdivat 2010

Szerző:
Szabó Anna
Minden nő álma, hogy ő legyen egy napra a hercegnő, aki fehér ruhában végigvonul, és az oltár előtt kimondja a boldogító igent. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy tökéletesen nézzünk ki, beleértve az álomfrizurát is.

 

Utánajártunk idén, milyen frizurák a nyerők az esküvőn, melyet képes összeállításunkban ezúttal meg is mutatunk. És, hogy az álom valóra váljon, vagyis tényleg tökéletes hajkölteménnyel jelenhess meg a nagy napon, néhány praktikus tippet is adunk, mit hogyan csinálj!


1. lépés: Frizurapróba

A legtöbb fodrász vállal esküvői frizurakészítést, de neked is kell már előre tenned valamit, hogy segíthessen. Főleg akkor igaz ez, ha úgy egyébként gyakrabban jársz fogorvoshoz, mint fodrászhoz.

 

Ha hosszabb hajat akarsz, hogy legyen miből frizurát csinálni, jó ha legalább egy évvel előbb elkezded növeszteni.

 

A hajhosszabbítás és dúsítás is sokat segíthet, de na a „nagy napon” próbálkozz vele először. Tanácsos néhány héttel előre felrakatni a csodálatos hajzuhatagot, hogy hozzászokj.

 

Számolj az időddel!

A fodrászhoz jó előre jelentkezz be. Oda is mehetsz, de talán jobb, ha megkéred, ő jöjjön majd házhoz, ez ugyan többe kerül, de meglátod, mennyire megnyugtat.

 

Próbáld össze előre a ruhát, a fátylat, meg a hozzá való frizurát és sminket, ne akkor érjen meglepetés. A frizurát fotóztasd le minden oldalról, hogy te is lásd, milyen lesz a képeken.

 

A ruha kivágása meghatározza a frizurát, amit választhatsz. Ha nincs vállpántja a ruhának, bármilyen hajat hordhatsz, akár szabadon leeresztve is, mert nem fog semmit takarni az ünnepi öltözetből.

 

A magas nyakú fazonokhoz jobb a rövid, vagy föltűzött haj. És ne válassz túl divatos frizurát, pár év múlva olyan fura lesz a képeken. Ha nem viselsz fátylat, ne felejtsd el, hogy az egész rokonság a frizurád hátulját fogja nagyrészt bámulni, jól jöhet ide valami érdekes részlet, pl. egy virág, vagy csillogós csat.

Ne feledkezz meg a haj színéről sem. Jó egy héttel a nagy nap előtt melíroztass, festess frissen, három-négy napig, pedig kezeld kimosható hajfénnyel. De ne kenj a hajadra túl sok mindent.

 

Ha nem a megszokott környezetedben lesz az esküvő, ne komplikáld túl a frizurát, az maga lehet a katasztrófa, ha ilyenkor saját magadnak, vagy az életedben először látott helyi fodrásznak mégsem sikerül a nagy kompozíciót „előállítani”. A biztonság kedvéért a saját fodrászoddal írasd le pontról-pontra, hogyan is készül a frizura, és gyakorolj otthon.

 

A túl bonyolult frizura különben is furcsán hat egy egyszerű környezetben. A laza, puha, hullámos tincsek könnyedén – de alaposan – feltűzve még mindig a legromantikusabbak.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL