ÁLLATI CUKISÁGOK

Miért is jó szállást adni egy-egy gazdikereső kutyának?

Szerző:
Szabó Anna
Nem jó! Macera, felelősség, néha korlát, hiszen időnként át-át kell szervezni az embernek az életét. Valamiért mégis egyre többen választjuk a kutyázásnak ezt a módját.

 

Több oka is van ennek, bármelyikünk kutyája kerülhet olyan helyzetbe, hogy az életét köszönheti annak, aki átmenetileg felelősséget vállalt érte. Én életem végégig hálás lennék annak, aki akár egy elvesztés, baleset, családi tragédia kapcsán befogadná Őt. Egyetlen kutya sem tehet róla, ha ilyen helyzetbe kerül. Miattunk születnek, tőlünk tanulják meg azt ami a létezésükhöz, a biztonságunkhoz szükséges, mi döntünk arról hol és hogyan éljenek. És sajnos miattunk: gazdik miatt kerülnek sokszor az utcára, gyepire, menhelyre ahol ugyan egy pár hétig biztonságban vannak, de a túlzott létszám és állandó pénzhiány miatt gyakran az altatás vár rájuk. 

Mindenki adna pénzt állatvédelemre, ha nyerne a lottón vagy örökölne egy nagyobb összeget... Sajnos ezt nincs igazán idő kivárni. Viszont sokat segíthet azzal bárki, ha az udvarán álló kutyaházba vagy az előszobában lévő kutyakosárba beenged egy ebet néhány hétre. Ez több mint adomány - sokuknak ez az élet. És egyben segítség ahhoz, ami az ideiglenes befogadás célja: tanulni és tanítani, látni, ahogyan egy összeszáradt kóróból, egy senki kutyájából, valaki koloncából néhány hét alatt az ember virágzó kis fácskát nevel.

Olyan ebet, aki újra bízik, játszik, sétál, figyel és megmutatja az igazi arcát, amit talán a gazdája sem ismer. És nap mint nap rácsodálkozunk hogy ez a kutya miért is nem kellett senkinek? Hiszen tökéletes, néha azt is megbocsátjuk, hogy kicsit azért hisztisek, kicsit azért rendezkednek, mert a mentett kutya a leghálásabb lény a földön! Nála már csak az az ember hálásabb, aki egy napon meglátja a hirdetésünket és telefonál, hogy megnézné a kutyát, aztán eljön (nekünk ilyenkor szorul össze a gyomrunk, hiszen ha tetszenek egymásnak el is viszi!) és valóban elviszi és utána Ő lesz a világ leghálásabb lénye, hiszen megmentettük.

Neki azt a csodálatos kutyát aki addig csak éhezett, fázott, kallódott valahol a nagyvilágban és nélkülünk ideiglenes befogadók nélkül soha nem találtak volna egymásra. Egy spani aki alig foglal fél négyzetméter helyet, alig eszik 15 deka tápot és nem kér mást csak hogy vigyázz rá míg jön érte az álomgazdi – hát ezért jó befektetés mert összehoz minket, a fajtát szerető spanibolondok százait.

Az írás eredetiben idekattintva olvasható:
http://www.spanielmentes.hu >>

 

Előre is köszönjük a segítséget!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL