SZÉPSÉG

Szépségtippek nyári felkészüléshez

Szerző:
Szabó Anna
Az év legmelegebb évszakja az az időszak, amikor lazíthatsz, és bevezethetsz egy új szépségápolási tervet, amely rövid, akárcsak a szoknyád hossza a kánikulában.


Amikor meleg van, a legtöbb nő kevesebb sminket és lazább frizurát visel, a bőr selymes és fedetlenebb. De a nyár forrósága és párája, a klór a medencében, a tengerparti sós szellő és a szárító hatású légkondicionáló sok szépséghiba okozója.

Összességében a forróságra készülve, jó ötlet könnyebb hidratálóra és könnyebb sminkre váltanod. Fontos napvédő krémet használnod, és rendszeresen radírozni az arcod és a tested (de közvetlenül napozás előtt és után szigorúan kerüld!). A hajmosáshoz kevesebb sampont használj, és ne hanyagold el a pedikűrt se! Azonban külsőnk ápolása azért ennél sokkalta árnyaltabb megoldásokat is kíván!

 

Nyári sminkváltás

Ha rendszeresen sminkelsz, bizonyára tudod, hogy a melegben – főként pedig a tűző napon – a reggeli mű pillanatok alatt odavész, szabályosan lefolyik az emberről. Arról a bizonyos „a bőrt szinte fojtogató érzésről” már nem is beszélve. Ennek elkerülésére, gondold át, sminkszereid listára, hiszen bizonyos sminkfajták sokkal tartósabbak a kánikulában. Mi ezeket javasoljuk:

• Olajmentes alapozó, olajfelszívó make-up vagy színezett hidratáló (15-ös fényvédő faktorral.
• Olajmentes púder, zsírfelszívó papírkendő vagy olajfelszívó hatású, mattító lotion.
• Bronzosító púder bronz, réz vagy arany árnyalattal: arcunknak egészséges csillogást kölcsönöz.
• Pirosító púder: segít felszívni a zsírt. De ha már napbarnított az arcunk, nem szükséges.
• Vízálló szempillafesték, mert többet is izzadunk.
• Finom, áttetsző színű szájfény vagy ajakfesték.

 

Hajad a ragyogó napsütésben

A meleg időben valószínűleg többet kell hajat mosnod, ezért vegyél inkább lágy, hidratáló hatású sampont és balzsamot. Ha hajadat nyárra világosabbra festeted, válts színezett hajra való samponra.

Készülj rá fel, hogy jobban kell regenerálnod tincseidet. Főként a végüket, ha legalább félhosszú a hajad, ugyanis egy-két fürdőzéssel, napozással töltött nap után, bizonyára elkezd majd töredezni. Kétségbe esned nem kell, ugyanis már nagyon jó hajvégápolók kaphatók, csak győzz választani. Regeneráld velük a hajadat, de ne feledd, ha túlzottan szálkásodik, akkor egy frissítő hajvágás segít a leginkább.

 

Előbukkanó lábfejek

Mielőtt harisnya nélkül mutatkozol, hámló repedezett bőrű téli lábadra használj hidratáló arcpakolást (nem elírás!). Kend a láb és az ujjaik száraz részeire. Hagyd a bőrödön éjszakára és reggelre bőröd puha lesz, akár a babáké. De mindenek előtt több figyelmet kell fordítanod a napi lábápolási rutinodra: minden reggel és este mosd meg szappannal a lábadat, majd töröld alaposan szárazra, különös gondot fordítva a lábujjak közötti részre. Kaphatóak ugyan mindenféle izzadság-gátló készítmények, azonban még mindig a legjobb, ha e célra behintőporozod a lábad.

A napi gondoskodáson kívül heti rendszerességgel végezz el egy kisebb rituálét, amikor lábfürdőt késztesz, majd eltávolítod a szennyeződéseket – beleértve a körömlakkot is, hogy lélegezhessen a körmöd –, a lábáztatás után pedig lesúrolod a durva foltokat, elkerülve ezzel a repedezettséget, majd ismét gondoskodsz a megfelelő hidratálságról is.

 

Védelem = ápoltság?

Mielőtt ledobott ruháidat elfeledve kiheverednél a napra, ellenőrizd le napfényvédőd. Először is, hogy a megfelelő faktorszámút használsz-e. Ideális esetben napvédő krémed széles spektrumú fedést biztosít, mely egyaránt véd az UV-A és UV-B sugaraktól is. Ha bőröd érzékeny, vagy orbánctól szenvedsz, egyes napvédő krémeket szigorúan kerülnöd kell (például a titánium-doxid vagy a cink-oxid tartalmúakat, de kerüld a Parsol 1789-et is).
Jó ha tudod, azt is, hogy a 15-ös fényvédő faktor a nap sugarainak 94%-tól véd meg, a 30-as faktor csak a 97%-ra emeli a védettséget, és növelheti a bőrirritáció kialakulásának veszélyét. Ha hajad világos és hamar leégsz, még ez a három százalék is nagy különbséget jelent. A napvédő krémet mindig legalább 15 perccel azelőtt kend magadra, mielőtt kilépnél az ajtón. Ne feledd azokat a részeket sem, amelyekről hajlamos vagy elfeledkezni: a fül mögötti részt, a szemhéjat és a szem alatti területet.

A szemkörnyék védelmére használj 15 faktoros ajakírt vagy napvédő stiftet. Ezek sűrűbbek, nehezebben peregnek le, és vízállóbbak hagyományos társaiknál. Amennyiben arcod hajlamos kipattogni, zsíros, használj átlátszó, folyékony naptejet, olajmentes zselét vagy napvédő sprayt. Így megelőzheted bőröd pórusainak eltömődését.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL