KÖZÉRZET

Napvédelem, ha nem látsz tökéletesen

Szerző:
Szabó Anna
A Nap jótékony hatása mellett számolnod kell a hátrányaival is, melyekre időben fel kell készülnöd. Szemed védelme bizonyára az elsők között szerepel listádon, de azt is tudod, mit tegyél, ha nem látsz jól?


Ahogy az első napsugarak megjelennek és elkezdik simogatni az arcunkat, úgy kerülnek elő a napszemüvegek a fiók mélyéről, és úgy kezdjük el böngészni a divatmagazinokat a legújabb trendek után. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ezeket a divatos kiegészítőket nemcsak nyáron, hanem télen is érdemes hordani, hogy az év minden szakában védjük szemünket a káros UV - sugárzástól.

 

AVON Sable napszemüveg

Aki jól lát távolra, bármilyen – ízlésének, stílusának és pénztárcájának megfelelő – napszemüveget vehet magának, csak arra kell figyelnie, hogy a megfelelő védelmet biztosítsa lelkünk tükrének. Szerencsére mára már hazánkban is kedvünkre válogathatunk ezen kiegészítők között, akár a legnívósabb tervezők limitált termékeit, akár a kedvezőbb áru szemüvegeket részesítjük előnyben.

AVON Basha napszemüveg

De mit tegyen az, aki napszemüvegben semmit sem lát, mert számára csak saját szemüvegével éles a világ? Természetesen erre a problémára több megoldás is lehetséges és nem kell megalkudnunk minőségben és dizájnban sem.

 

1. Fényre sötétedő szemüveg

Ahogy a nevében is benne van, ez a szemüveglencse olyan alapanyagból készül, amely a napfény, illetve az abban lévő UV-sugárzás hatására sötétedik. Fontos, hogy csak a napfényre reagál, beltéri világítás mellett ezek a lencsék világosak maradnak.

A fényre sötétedő lencsék bármilyen dioptriában gyárthatók, és viselőjüknek nem kell szemüveget cserélni, ha a fényviszonyok megváltoznak. Szürke és barna színben egyaránt kapható. A fényre sötétedő lencsék alapszíne beltéren észrevehetetlenül enyhe, de erős napfényben sötétszürkére vagy barnára változnak. Ez a megoldás nem olcsó, de biztonságos, kényelmes és esztétikus.

 

2. Dioptriás napszemüveg

Lehet olyan napszemüveget készíteni, amelyben benne van a szükséges korrekció, ugyanakkor a lencse színe és azok árnyalatai megválaszthatók. Ebben az esetben úgy kell keretet választani, hogy közben elképzeljük, hogyan mutatna sötét lencsével. Ez nem egyszerű feladat, de ezért vagyunk mi, optikusok, hogy segítsünk a lehető legjobb keret kiválasztásában. A napszemüveglencse lényegesen olcsóbb, mint a fényre sötétedő, állandó kényelmetlenséget okozhat viszont, hogy két szemüvegünk van, amelyeket folyamatosan cserélgetni kell.

 

Kérdezz szakértőnktől!

László Katalin optikus szakértőnk várja kérdéseidet! >>

 

3. Előtétes szemüveg

Optikaboltokban kapható olyan szemüvegkeret, amelyhez mágnessel kattintható előtét-napszemüveg is tartozik. Előnye, hogy csak a normál szemüveglencsénket kell megvenni, és a próbánál már azt is látjuk, hogy fog kinézni napszemüvegként. Használatban csak az előtétet kell magunknál tartani, és amikor szükséges, le-, illetve felpattintjuk azt. Ez nagyon praktikus, költségkímélő megoldás, csak sajnos ebből nem túl nagy a választék.

 

4. Kontaktlencse elé napszemüveg

Aki jól tudja hordani a kontaktlencsét, annak nem kell lemondani a divatos napszemüvegről. Ha a fénytörési hibánkat kontaktlencsével korrigáljuk, akkor bármilyen UV-szűrős napszemüveget lehet hordani. Kontaktlencsések figyelmébe ajánlanám, hogy ha nincs is dioptriás napszemüvegük, feltétlenül legyen egy jó tartalékszemüvegük, azokra az esetekre, amikor éppen nem tudnak lencsét hordani.

Talán kevesen tudják, hogy mivel minden optikai szemüveglencse UV-szűrős, a szemüveget viselők védettebbek a sugárzás ellen, mint azok, akik nem hordanak szemüveget.

Kellemes nyári időtöltést kívánok minden szemüvegesnek, és természetesen az éleslátóknak is!

 


Játssz és Nyerj!

Az AVON tökéletesen tisztában van azzal, hogy egy jól megválasztott kiegészítő mennyit tehet hozzá megjelenésünkhöz. Ahhoz, hogy a kellő hatást elérhessük, fontos a megfelelő napszemüvegméret, szín és forma kiválasztása. Az AVON minden nyáron megújul és a legutolsó trendeket alapul véve alkotja meg saját napszemüvegeit, melyek bámulatos eleganciával járulnak hozzá ahhoz, hogy viselőjük igazán elragadónak érezhesse magát. A SABLE kerekded formái, a BASHA szögletesebb karaktere vagy a DARALIS kacskaringós szára mind kiváló választás lehet a nyári időszakban.


Ha most helyesen válaszolsz néhány kérdésünkre, Te lehetsz az az egyik szerencsés, aki megnyeri az AVON Sable vagy Basha napszemüvegek egyikét! Tovább a kérdőívhez! >>

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL