FÉSZEK

A siker és a gazdagság Feng Shui titkai

Szerző:
Szabó Anna
Második alkalommal a FA elemhez tartozó 4-es Gazdagság, Siker életterülettel ismerkedünk meg, mely Délkeleten található.


„Nem az teszi a gazdagságodat, amit birtokolsz.
Ha meg vagy elégedve azzal, amid van – ez a gazdagság."
(Mark Twain)


Játssz és nyerj!

Ha most helyensen válaszolsz kérdéseinkre 20 000,- Forint értékű ajándékcsomagot nyerhetsz, melynek tartalma:

• füstölő és illóolaj szett a 4-es életterület harmonizálására
• 2 db nyolcszögletű tükör
• 1 db üveglapra festett, bekeretezett egyedi gazdagság növelő mandalakép.

Tovább a kérdőívhez »

 

„Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér!” - Szól a bölcs közmondás. Ebben a mondatban minden benne van. Nézzünk ennek szellemében a dolgok mögé, tekintsünk magunkba, vizsgáljuk meg környezetünket!

• Tudod-e, hogy mi a GUA számod vagy mi a személyes elemed?
• Hol van otthonodban a gazdagság, Siker területe?
• Mit jelent számodra a gazdagság? Mit jelen a szó siker?
• Rendben van-e szellemi, lelki és anyagi életed gazdagsága? …és ha nem, tudod-e mit tehetsz azért, hogy mindez jobb legyen?

A Feng Shui bölcsessége és eszközei segítenek megtalálni a választ.

„A legnagyobb gazdagság az egészség.”
Erre sokan csak akkor jönnek rá, mikor már nem egészségesek. Persze a gazdagság és a siker minden ember számára mást és mást jelent.

„Az idő pénz!” - Egyszerű és kegyetlen törvényszerűség.
Amit tehetünk, ismerjük meg önmagunkat és a világ folyamatos változását, kihívásait, próbáljunk elébe menni a ránk váró feladatoknak, felkészülni rájuk és alkalmazkodva a lehetőségekhez, megoldani a helyzetek. Terveznünk kell, mértéktartónak és takarékosnak lenni.

A Feng Shui, mint a térrendezés tudománya segítségünkre van ebben.
Javaslataim olyan alaprajzú lakás vagy ház esetén helytállóak, ahol nem található hiány vagy többletterület! Ennek meghatározásához természetesen igénybe vehető személyes tanácsadásom.

 

Erősítsük a Fa elemű 4-es életterületet!

• Színekkel, formákkal, anyagokkal: melyek leírása az előző cikkben található, címe „Hangolódj az ébredő természet energiáira a Feng Shuival” >>

• Szimbólumokkal:
   - Szám szimbóluma: 4


   - Dekorációs szimbólumai:
Az öt elem tana szerint a Fa elemet a víz elem táplálja, támogatja, ezért a jóléthez az anyagi gazdagsághoz a leggyakrabban a víz elemet társítják. A Gazdagság zónában erőteljes segítőként bírnak az alábbi eszközök:

 



• Vizet, vízesést ábrázoló kép – mely lehet lágyan kanyargó folyó, patakocska, vízesés. Hasonló módon kedvező energiákkal és új lehetőséggel örvendeztet meg, csak kisebb intenzitással van anyagi gyarapodásunkra, mint az akvárium vagy a csobogó.

• Akvárium – a halak mozgásának figyelése, feszült lelkiállapotunkat ellazítja. A velük való törődés nem csak a halak számára, hanem önmagunk számára is fontos. Hogyan remélhetnénk sikert és gazdagságot, ha elhanyagoljuk őket, magunkat, ha nem teszünk eleget vállalt kötelezettségeinknek?



!!! Fontos ismerni, hogy akváriumot, csobogót nem helyezünk el: hálószobában, fürdőszobában, vécében sőt még a konyhában sem! Még akkor sem, ha itt található a Gazdagság, siker területe.

• Csobogó – Felpezsdíti anyagi életünket, segít leküzdeni a mindennapok nehézségeit azáltal, hogy új lendületet, energiát áramoltat életünkbe. Ne hagyjuk elpárologni belőle a vizet, ne engedjük, hogy vízkövessé váljon vagy bepiszkolódjon.
• Tükör – Kiválóan alkalmas ennek a területnek az erősítésére, mint dísztárgy, hiszen a tükör is a víz elemet szimbolizálja. A tükör alakja lehet álló, hosszúkás, zöld, kék, fekete vagy natúr fa keretes. Ügyeljünk a tisztaságára, hogy ha belenézünk ne piszkos, ködös, foltos torzképet mutasson, hanem a valódi igazságot.  

!!! Tükröket ne alkalmazzunk hálóban, vécében sőt még a konyhában sem! Még akkor sem, ha itt található a Gazdagság, siker területe.

 

• Teknős – Akkor a legerőteljesebb a hatása, ha egy élő teknőst nevelgetünk. Élő jelképe az anyagi biztonságnak, a jó állóképességnek, és a hosszú életnek. Úgy az igazi segítő, ha nem magunknak vesszük, hanem ajándékba kapjuk. Jelképként a folyamatos munkalehetőséget segíti, élő vagy dísztárgy formájában.

• Elefánt – Az ormánya felfelé álljon, mert ez a tartás az életerős állat jellemzője, mely szilárdságot, biztos anyagi és erkölcsi támaszt kölcsönöz ezen az életterületen tulajdonosának. Számíthatunk rá anyagi helyzetünk javítása terén vagy sikeres boldogulást kérő kívánságaink teljesítésében is. Helyezzünk el a hátán egy kívánság dobozkát, amelybe forgalomban lévő pénzt teszünk, olyan címletet melyre vágyunk. A legjobb ajándékba kapni az elefántot. Helyezzük a bejárat mellé. Ahol ez nem lehetséges, tegyük úgy, hogy az ablak irányába nézzen.

• Szobanövények: Hasonlóan a 3-as életterületéhez, a 4-es életterületen is a zöld színű, kerek levelű, egészséges szobanövények, valamint a kék és zöld színű virágok hatékonyan segítenek az energetizálásban. Néhány példa a teljesség igénye nélkül:

- Majomkenyérfa – (bal oldali kép) sokan pénzfának becézik, mert anyagi gazdagságot hoz, ha szeretettel és rendszeresen gondozzuk. Érdemes 4 darabot nevelni ezen a területen.

- Filodendron – (jobb oldali kép) pénzvirágnak hívják és az anyagi lehetőségeink jobbítására ajánlott. Mivel e növény látványosan és folyamatosan növekszik, remélhetjük, hogy a mi gazdagságunk is hasonlóképpen alakul. Nagyon sokféle változata létezik (szobai futóka, könnyező pálma), ezért bárki tetszés szerint választhat a lakása méretének megfelelőt.

- Citromfa és narancsfa – A gazdagság jellegzetes szimbóluma. Feszültségoldó hatással bírnak és a megújuló frissesség energiája, az újrakezdés képessége árad szét környezetükben. Nagyon ajánlott annak, aki nehéz anyagi helyzetben van.

citromfa virága                                termése

- Pompás kafferliliom – (a főcím oldali kép) segít kreatívan összehangolni elképzeléseinket a megvalósuló tetteinkkel, önbizalmat ad anyagi és szakmai téren.

 

Tegyük tudatosan a legjobbat testi és lelki egészségünk érdekében!

Kiránduljunk erdős, hegyes tájakon. Pihenők alkalmával végezzünk légzőgyakorlatokat. Szívjuk magunkba a tavasz bódító illatát. Csukjuk be szemünket és hallgassuk a madarak fecsegését. Egyszerűen élvezzük, hogy élünk és létezünk.

Mozogjunk heti vagy napi szinten. A Fa elemhez tartozó mozgásformák a tai chi, a kung fu, a karate és a jóga. Ha tehetjük igyekezzünk a szabadban is végezni ezeket a gyakorlatokat, természetesen mezítláb, hiszen így a talpunkon keresztül a legközvetlenebb az energiafelvétel lehetősége.

• Az illat terápia fontos kiegészítője testi, lelki, szellemi harmóniánk gyógyításának és megtartásának. A Fa elemhez és a 4-es életterülethez tartozó néhány itt felsorolt illat segítségünkre lehet, mint a

- tömjén, mely megkönnyíti az elengedést, ha túlságosan ragaszkodunk valamihez vagy valakihez. Segít a nehéz helyzetekben döntenünk.

- gyömbér segít legyőzni a céltalanságot, önbizalmat és kitartást kölcsönöz.
Javasolt felhasználási módok, az élő friss növény vagy az illatosított füstölő és illóolaj formájában.

 

Miközben ellazulunk, ismételjük el magunkban ezeket a megerősítést célzó mondatokat:

- Minden gazdagságom, amim van megosztom másokkal.
- Követem az élet változásait és alkalmazkodom.
- Öröm adni és kapni, engedem áramolni a szeretet energiáit.

Gyógyító hatású kövek, drágakövek rezgéseinek alkalmazásával:

- Jade, felszabadító segítség, ha zaklatottak, elégedetlenek vagy békétlenek vagyunk. Harmóniával, egészséges és hosszú élettel ajándékoz meg.

- Citrin, tarthatjuk a pénztárcánkban, segíti anyagi gyarapodásunkat.

- Tigrisszem, ami szerencsekőként is ismert, megvéd minket a túlköltekezéstől, segít reálisan szemlélni az anyagi helyzetünket.

 

Borostyán, amely az anyagi természetű dolgokban segít, növeli bevételeinket, szakmai sikereinket.

 

A felsorolt és kiragadott példákon kívül számos más segítővel harmonizálhatjuk még otthonainkat és teremthetünk mások és önmagunk számára jobb és élhetőbb világot. Figyeljünk oda egymásra, hiszen a szeretet a figyelemmel kezdődik.

Tegyünk próbát egy kis apró kedvességgel, figyelmességgel. Változtassuk meg valaki nehéz napjának csak egyetlen pillanatát egy őszinte mosollyal és hagyjuk magunkban szétáradni a boldogság érzését. Ha tetszett az érzés, tegyünk úgy minden nap.

 

Éljünk szellemi, lelki és anyagi gazdagságban a Feng Shui segítségével!

Sok szeretettel: Bányász Imréné Marika Villő
okleveles Feng Shui tanácsadó

Bányász Imréné Marika Villő okleveles Feng Shui tanácsadónktól
idekattintva tudsz kérdezni >>
 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL