SZÓRAKOZÁS

8 milliós Jordan cipőkollekció az U26 djuice clubshopban

Szerző:
Szabó Anna
Nem mindennapi kiállításra kerül sor május 11-én, kedden az U26 djuice clubshop területén, a Nyugati pályaudvar mellett.

 

A Magyarországon egyedinek számító Jordan cipő kollekció legkülönlegesebb darabjai kerülnek kiállításra a fiatal gyűjtő által, aki immáron 16 éve járja a világot és kutat az összes fellelhető Jordan kollekció darabjai után.

Jónás Gyula a férfiak körében nem mindennapos gyűjtőszenvedélynek hódol. Hatalmas sport és kosaras cipő kollekciója Magyarországon egyedülálló méreteket ölt és megállíthatatlanul növekszik tovább. A 250 pár cipőből 100 csak Jordan modell, ezekre a legbüszkébb. A gyűjtemény értéke meghaladja a 8 millió forintot, és szigorúan biztosítva van az esetleges károk (tűzkár, vízkár, lopás) ellen.

Jónás Gyula minden egyes darabra nagyon büszke, de legszívesebben arra az Air Jordan IX 1994-es cipő megvételére emlékszik, amire egy egész havi fizetése ráment. Ez a darab annyira futurisztikusan nézett ki az akkor forgalmazottakhoz képest, hogy sokan csak mutogattak rá és nevettek rajta, amikor végigment benne az utcán. Természetesen ez nem szegte gyűjtőnk kedvét és azóta nagy becsben tartja ezt az első darabot, ami elindította őt a Jordan cipők iránti határtalan rajongás útján. Azóta ennek retro, újra kiadott változatából már 3 lapul a szekrénye legmélyén, hogy az eredetit kímélve ezeket vehesse fel, ha nosztalgiázni támadna kedve.

A cipők nagy része azért különleges, mert itthon elég nehéz hozzájuk jutni. Magyarország piaca igen szűk, főleg Jordan cipők tekintetében, így egyes darabokért Amerikáig kellett utazni. Érdekesség, hogy mikor a tengerentúlon járt újabb pár cipők után, akkor ott szólították le az utcán, a kinn különlegesnek számító Jordan cipője miatt, hiszen az Európában forgalmazott színkombinációk ott ritkaságszámba mennek. Mindegy hol van, merre jár, cipőivel a tengerentúlon és innen is nagy feltűnést kelt.

Gyula mindenkit szeretettel vár személyesen is cipőgyűjteményének legszebb darabjait bemutató izgalmas kiállításra. A látogatók olyan játékosokkal is megismerkedhetnek majd, akik életüket a kosárlabdázásnak szentelték.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL