FÉSZEK

Csak csinosan! Az otthonodat is

Szerző:
Szabó Anna
Mi baj van azzal, ha lakóhelyedről is sugárzik, hogy igazi nő vagy! Légy rá büszke, hisz ez nagy ajándék! Valahogy mi nők jobban ismerjük a csínját-bínját a díszítés mikéntjének, de ha nem így érzed, következő összeállításunk külön neked ajánljuk!


Ezekkel az újraélesztő ötletekkel valóban olcsón és gyorsan kicsinosíthatod otthonodat. Nincs szükség hozzá sem nagy tudásra, sem nagy költségekre. Egyszerűen néz szét otthon, vagy a bolhapiacon! Néha csodás darabokra lelhetsz, amiket elég lecsiszolni és lefesteni, díszíteni nem is kell, de ha szín és mintakavalkádra vágysz, ne állj ellen a kísértésnek, annál egyedibb lesz otthonod.

 

Tálcás sikk

Van egy öreg szekrényajtó, amit a lomtalanításra szántál? Ne legyél annyira beszűkült gondolkodású! Egy jó festékkel és pár apró trükkel könnyedén megmentheted, ha tálcát készítesz belőle. A fogódzóit bármelyik vasáru kereskedésben megveheted, de ugyanígy nagy valószínűséggel festéket is kapsz hozzá. Csiszold le, szabadítsd meg régi ruhájától, majd fesd a kívánt színre. Végül fúrj rá két lyukat, ahova majd becsavarozhatod a tartóelemeket. És már készen is van!

Jól mutat és praktikus

Díszítsd fel az ebédlődet, hisz arra is biztosan ráfér egy kis ráncfelvarrás. Ezeket a tányéralátéteket ripsz-ropsz legyárthatod saját kezűleg! Vegyél egy darab szebb szövetet, és olyan vékony műanyag lapokat, melyekre szövetet lehet vasalni (kreatív hobbiboltokban hozzájuthatsz). Jelöld ki ceruzával (vagy szappandarabbal) a kívánt méretű szövetdarabokat. Ezután vasald rá egyszerűen a pvc-lapot, majd cakkos ollóval vágd ki az előre megrajzolt méret alapján. Az ezzel a módszerrel készült alátéteknek az a nagy előnye, hogy a használat után elég egyszerűen áttörölni egy nedves ruhadarabbal, vagyis könnyen tisztítható, nem maradnak meg benne az esetleges foltok.

Virágos próza

Vidítsd fel a ceruzatartó edényedet egy mini-vázával, így életet adhatsz az irodai személyes terednek! Távolítsd el a töltőtollad belsejét, hogy csak a váz rész maradjon, a vékonyabbik lyukat tömd be a kupakkal. Töltsd meg vízzel, majd rakj bele egy vékony szárú virágot. Ezután már csak annyi feladatod lesz, hogy élvezd a virág jótékony hatásait!

A változás jó

Meg akarod tanulni, hogy minden fillér számít? Érd el, hogy a te javadra dőljön a számla, és mindezt ingyen. Hisz a megtakarítás, manapság nem mindig kifizetődő, ha bankba készül az ember… Viszont a perselyek ideje is – érthető módon – leáldozóban van már, ezért kerestünk egy modernebb megoldást. Végy egy műanyag dobozt – a képen láthatóban nedves kéztörlők voltak korábban – tisztítsd meg, majd a végén ragassz rá személyre szabott felhívó üzenetet. A többi már tényleg csak rajtad múlik, hisz a pénz helye már megvan, csak fel kell töltődnie!

Rajzszegre fel!

Vagy még inkább: fel a szeget! Használhatsz kárpit- és rajzszeget vegyesen, például a képen látható módon egy kisasztalon. A bolhapiacokon könnyedén hozzájuthatsz ilyen formás darabhoz, a szín és a díszítés már csak fantázia kérdése.

Karóba húzott kártyák

A következő vacsorapartira próbáld ki a következő trükköt a vendégek ültetéséhez. Vegyél annyi darab fából készült húsnyársat, ahány vendég érkezik majd hozzád – azért jobb, ha kicsivel többre készülsz fel, hátha valaki hoz magával még egy embert. Ha lehet az egyszerűséget tovább fokozni, akkor mi most megtesszük: vékony, mutatós, névjegykártya méretű lapokra írd fel a neveket, majd húzd fel a nyársakra. Attól függően kinek milyen köszöntő italt kínálsz, díszítheted még a nyársat egy-egy szelet gyümölccsel, pl. szőlővel, cseresznyével, eperrel, csillaggyümölccsel vagy citrommal…

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL