FOGYÓKÚRA

A 7 napos zöld diéta

Szerző:
Szabó Anna
A zöld diéta a zöldségek jótékony hatását hivatott maximálisan kiaknázni. A diéta egyszerre fogyaszt, méregtelenít, és megfelelő tápanyaggal látja el a szervezetet. Érdemes tehát kipróbálni!

 

A zöldségek alacsony kalóriatartalma köztudottan segít a fogyásban, ugyanakkor tápanyagokban is rendkívül gazdagok. Magas rosttartalmuk révén pedig segítik az emésztést, vízhajtó és méregtelenítő hatásúak, ami szintén elősegíti a súlycsökkenést. A zöld diéta hasonlít a gyümölcskúrákhoz, csak most gyümölcsök helyett a zöldségeké lesz a főszerep. Érdemes tudatosan összeállítani az étrendet és minden nap másik zöldséget választani a diétához.


A diéta lényege


A zöld diéta nem tartozik a kényelmes módszerek közé. Azoknak ajánljuk, akik gyorsan szeretnének látványos eredményt elérni. A hét nap alatt ugyanis akár négy, ritkább esetben öt kilót is le lehet fogyni. A hét nap során, minden nap el kell fogyasztani legalább egy kilogramm szabadon választott zöldségfélét nyersen, főzve, párolva, vagy grillezve. Frissen facsart zöldséglé fogyasztása is javasolt a kúra ideje alatt. A zöld diétát csak igen korlátozottan egészíthetünk ki más ételekkel. Az étkezések között ehetünk egy kevés napraforgómagot, amely sok magnéziumot tartalmaz, áfonyát, ami tele van C-vitaminnal, turmixot sovány tejből és friss gyümölcsből, vagy paradicsomlevet, amelynek magas a káliumtartalma, ami jó hatással lehet a stresszre is. Néha megengedhetünk magunknak egy-egy szelet barna kenyeret, és egy pohár natúr joghurtot. A diéta során fontos a napi három liter folyadék elfogyasztása, ami lehet ásványvíz, gyógytea, gyümölcstea, zöldség-vagy gyümölcslé.


Mintaétrend


Fontos, hogy minden nap más zöldségeket fogyasszunk, hogy a szervezet megfelelő tápanyagokhoz jusson, és elkerüljük az egyoldalú táplálkozást. A rizs és a burgonya, illetve a gomba a leglaktatóbb zöldségfélék, érdemes minden napra egy keveset beiktatni ezek közül.

Hétfő


A diéta első napján csak és kizárólag zöldséget fogyaszthatunk, minimum 1 kilogrammnyit öt étkezésre arányosan elosztva. A reggeli lehet pár szem főtt krumpli, az uzsonna párolt zöldbab, az ebéd fél adag rizs zöldborsóval, az uzsonna nyers káposztasaláta, a vacsora pedig megint pár szem főtt krumpli.


Kedd


Ugyancsak el kell fogyasztanunk a nap folyamán 1 kilogramm zöldséget. Bármilyen fajtát választhatunk, és azt is szabadon eldönthetjük, hogy nyersen esszük-e, vagy inkább levesnek, párolva, sütve, esetleg grillezve. Használhatunk különféle fűszereket és olívaolajat is.


Szerda


A harmadik napon is el kell fogyasztani 1 kilogramm zöldséget, de megengedhetünk magunknak 2 szelet barnakenyeret is.


Csütörtök


Együnk zöldséget, minimum 1 kilogramm mennyiségben, bármilyen módon elkészítve, és fél kilogramm gyümölcsöt.


Péntek


Reggel megehetünk egy pohár natúr joghurtot, de a nap folyamán már csak zöldséget, szabadon választott módon elkészítve.


Szombat


Napközben együk meg az 1 kilogramm zöldséget grillezve, párolva vagy főzve, öt adagra elosztva. Vacsorára ehetünk friss gyümölcsöt.


Vasárnap

A napi 1 kilogramm zöldséget együk meg, 2 szelet barna kenyérrel. Ezen kívül engedélyezett még a délelőtti órákban egy pohár natúr joghurt elfogyasztása.



Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL