SZÓRAKOZÁS

Meglepő fordulat! Szőke nő lett a póker sztárakadémikusa

Szerző:
Szabó Anna
Bekövetkezett az, amire eleinte kevesen mertek volna nagy összegben fogadást kötni. A pókerasztal szőke bombázója, Hargitai Bea győzelmével ért véget a TV2 PokerStars.hu-Sztárakadémia című műsorsorozata.

 

Cseppet sem egyszerű dologra vállalkozott a műsor 6 szereplője, akik 6 nap alatt sajátították el a póker szabályait, persze profi segítők közreműködésével. A három hölgyet, Tornóczky Anita műsorvezetőt, Pásztory Dóra úszóbajnokot és Hargitai Bea modellt, no és az urakat, Herczeg Zoltán divattervezőt, Pély Barnabás és Torres Dani énekeseket hárman is segítették a fejlődésben.

A játék szabályait és nyerő stratégiáit Tóth Richárd, a PokerStars Team Pro tagja, legsikeresebb hazai pókerjátékosunk okította, a „pókerarc” viselését Szalay Kriszta színésznő trenírozta, Végh József kriminálpszichológus pedig arról gondoskodott, hogy a nebulók felismerjék az árulkodó jeleket társaik viselkedésében.

Kellett is az intenzív felkészülés és a harcedzettség, hiszen a kezdőnek számító játékosokhoz a hetedik napon két olyan játékos csatlakozott, akik a világ legnagyobb online pókertermében, a PokerStars.hu oldalon vívták ki maguknak a döntőben való szereplés jogát. Ők sokkal rutinosabb versenyzők, mint a tévéműsorban, kamerák kereszttüzében fejlődő játékosok, hiszen mindketten közel 4-5 éve pókereznek rendszeresen.

A döntő ezek után természetesen nem maradt izgalmak nélkül. A verseny elsőként Herczeg Zoltánnak ért véget, aki sajnálatosan korán kiesett, őt Pély Barna búcsúztatta a játéktól. A divattervezőt hamarosan követte Tornóczky Anita és Pásztory Dóri is, akik az elődöntők során többször is bizonyították már, hogy szép jövőjük lehet a pókerasztalnál is.

Most nem volt szerencséjük, és ebbe a sorba állt be Torres Dani is, aki saját bevallása szerint szintén a játék szerelmesévé vált a forgatások során. A döntő asztalnál így maradtak négyen: a két tapasztaltabb online játékos mellett Hargitai Bea és Pély Barna tartott ki a végsőkig.

A rendkívül fordulatos játékban, hullámzó zsetonállás után Hargitai Beának végül is az utolsó helyről sikerült az élre küzdenie magát, és ezzel egymás után inthetett búcsút az asztalnak mindkét profibb online játékos is.

A mindent eldöntő összecsapás, a headsup így Barnabás és Bea között zajlott, ahol végül is a fináléba több zsetonnal érkező Beáé lett a végső dicsőség és a győzelem.

A szőkeség először maga sem hitte el, hogy idáig eljutott, de természetesen kitörő örömmel fogadta a diadalt, és büszke volt rá, hogy a kezdeti nehézségek után végül bebizonyította, mit ér egy nő a pókerasztalnál, ha nemcsak csinos, hanem eszes is.

Hargitai Bea fődíja, az 1 000 000 Ft mellett leginkább annak örült, hogy részvételi jogot nyert a prágai EPT-re, ahol decemberben majd profi pókeresek között is bizonyíthat.

Azt mindenesetre megfogadta, hogy addig sem hagyja abba a gyakorlást, és az online játék mellett, erre jó alkalmat nyújtanak majd azok a baráti összejövetelek is, ahol a televíziós műsorban összeszokott asztaltársaság továbbra is együtt bűvöli majd a kártyalapokat egy-egy pókercsatán.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL