SZÉPSÉG

Egyszerű, mindig divatos dögös frizurák

Szerző:
Szabó Anna
Az a bizonyos kis fekete koktélruha, vörös rúzs, Kelly Bag… Sosem mennek ki a divatból! Vannak bizonyos frizurák, melyeket közéjük sorolhatnánk, de ezek szerencsére többen vannak. Válogass belőlük kedvedre!


A Portobelló lófarok

Az ihletet a csinos, angol színésznő Sienna Miller adta, ehhez az alacsonyan és nagyon lazán megkötött lófarokhoz. Összességében az egész egyszerre bohókás és nőies.

Így készítsd el:
Ennek a frizurának a kulcsa a kibontott hajvégekben rejlik. Használj egy közepesen meleg hajsütővasat és finoman bodorítsd be. Majd egy kevés hajhabot oszlass el egészen a hajad tövétől lefelé. Majd a fejed tetején kettéválasztva a hajad, a tarkódnál egy saját hajtinccsel köss lófarkat. Végezetül néhány tincset húzz előre az arcodba, hogy szépen keretezze azt…

Ha meguntad a bubi frizurádat, változtasd Te is sörénnyé! Régebben elképzelhetetlen lett volna, hogy pár perc alatt több hónapnyi hosszal nőjön a hajad. Igaz, ma sem elég hozzá pár perc, de pár óra igen!  Ezért olyan népszerű a hajhosszabbítás világszerte – és nem csak Hollywoodban.

A hajhosszabbítás nemcsak a haj hosszát növeli, hanem dússágot is kölcsönöz a hajnak. Ez csak attól függ, hogy te mit szeretnél. Ha esetleg nagyon kevés hajad van vagy vékonyszálú, remek megoldás lehet a problémádra.

Általában nem fodrászok végzik, vagyis nem elég hozzá egy fodrász végzettség, hiszen hosszadalmas és nagyon precíz munkát igényel, az eljárás elsajátítása nem könnyű. Mindenképpen 100%-ig győződj meg róla, hogy, akit felkerestél, valóban tapasztalt-e, mert egy kevésbé képzett szakember végzetes hibát követhet el a koronádon. Hiszen a saját hajadban is nagy kárt tehetnek. Több sztárnak is, mint Viktoria Beckham vagy Kate Beckinsale, meg kellett küzdenie a kopasz foltjaival a póthaj eltávolítása után.

***

 


A Bardot-i szépség

Claudia Schiffer volt az ihletője ennek a kreációnak – ha azt gondoltad Brigitte Bardot, akkor sem tévedtél sokat, hiszen a híres topmodell frizurája tulajdonképpen a legendás francia színésznő továbbfejlesztett változata. Újra fénykorát éli ez a stílus, vagyis ha igazán naprakész szeretnél lenni, akkor feltétlenül próbáld ki!

Így készítsd el:
A hajad végét vágasd le enyhén rétegesre, hogy nagyobb volumenűnek tűnjön. Ezután nagy körkefével szárítsd egyenesre. A fejed búbján tupírozd fel a hajad, de elől egy vastagabb tincset hagy meg szabadon, ezt simítsd rá és csatold le hátul.

***

 


A Jerry-stílus

A ’80-as években indult hódító útjára ez az oldalra fésült frizura, még Jerry Hallnak köszönhetően, ami most a retró újraéledésével ismét divatos és rendkívül szexis.

Így készítsd el:
Először mosd meg és lazán szárítsd meg a hajadat. Ezt követően a hajsütővassal készíts erősebb és lazább hullámokat. Végezetül az egészet fésüld át ritka fogú fésűvel az egyik oldaladra, így vízesésszerű hajzuhatagot hozhatsz létre.

***

 


Manhattan most

Ez a klasszikus hajviselet újragondolt változata, némi modern éllel feldúsítva. Ikonikus kedvencet nem tudunk mellé társítani, de az biztos, hogy pár évtizeddel ezelőtt a női magazinok oldalainak gyakori szereplője volt.

Így készítsd el:
Miközben a vastagabb hajsütővassal besütöd a hajadat, használj volumennövelő sprayt. Mielőtt teljesen kiengednéd a hajadat, csatold fel még hengeralakban, és egészen addig hagyd így, míg teljesen ki nem hűl. A kulcs a 2010-es, modern változatához éppen abban rejlik, hogy egy nagy körkefével átfésülöd, és hajfénykrémmel lesimítod.

***

 


Charleston loknik

Mintha egy időutazás részesei lennénk: a ’40-es években közkedvelt tűdauer újragondolása 2010-ben. Nagyon nőies, szinte már-már pajzán viselet, mintha csak a Chicago című darabban lennénk…

Így készítsd el:
Ennek a frizurának az alapja a szigorú bubi-forma. Ha ez megvan, már nagyon egyszerű lesz a többi: Egyszerűen a hajsütővasad legvékonyabb csövével göndörítsd a hajad, de a tincseket ne enged egyből le, hanem egy hajcsat segítségével tűzd fel. Amikor végeztél a hajsütéssel, várd meg míg az összes tincsed szép lassan kihűl, a végén engedd le, az újbegyeiddel lazítsd fel sörényed a hajad tövénél, majd készíts választékot és rögzítsd hajlakkal.

***

 


Csalafinta hajfonat

Amellett, hogy Diane Kruger a cannes-i vörös szőnyegen újra divatba hozta, még az is jó érv lehet e frizura viselése mellett, hogyha végre megérkezik a várva várt meleg idő, ezzel tuti le lesz egész napra a gondod a hajadról. Az már csak plusz jó pont mellette, hogy nagyon mutatós és igazán nőies.

Így készítsd el:
Először is jól fésüld ki a hajadat, majd készíts választékot. Mivel a két oldalt külön-külön kell befonni, ezért szükséged lesz két erős, jól tartó csatra. A fonáshoz vég három-három tincset és mindegyiket hajtsd az egymásra az ellenkező irányba, majd vegyél mindegyikhez egy-egy újabb tincset. Így haladj, míg el nem fogynak a tincsek. (Tulajdonképpen mindkét oldalon parkettafonásban kellett végigfonni a hajad.) Végezetül a két copfot fond egybe és készíts belőle kis kontyot.

***

 


Kisasszonyosan

A tökéletes és kortalan konty – nincs az a hajmennyiség, amiből ne mutatna jól, és nincs az a botcsinálta fodrász, aki ne tudná elkövetni magának. Esküvők, sikkes partik és vörös szőnyeges megjelenések stíluskedvence!

Így készítsd el:
Mosd meg a hajad, és szárítsd nagy körkefével. Válaszd a homlokoddal párhuzamosan háromfelé a hajad. Ezt követően a középső részt kissé megemelve tűzd le, hogy eltakard a csatokat, az alsó tincset válaszd középen kétfelé, majd egymásra hajtva tűzd le. Végezetül az elől meghagyott tincset tűzd hátra, a végét elrejtve a középső részbe.

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL