PASISZEMMEL

Az elérhetetlen nő nyomában

Szerző:
Szabó Anna
Hogy mi a különbség Scarlett Johansson, Beyoncé és a velem szemben zötykölődő lány között? Az, hogy az első kettő hölgy elérhetetlen. Vagy rosszul gondolom? Lehet, hogy nincs meghódíthatatlan nő, csak gyáva férfi?

 

Rendben, a három Hölgy első két tagjánál már csak a földrajzi koordináták nagyon eltérő mivolta miatt sem rúghat labdába egy egyszerű férfiember. Ellenben itt van ez a szépség, és a sors úgy alakította, hogy éppen ott foglal helyet – mondjuk a vonaton -, ahol én. Az égi gondviselés adott nekem nagyjából két órát arra, hogy valahogy kapcsolatba lépjek ezzel a gyönyörűséggel. Mi van akkor, ha éppen ő lenne az igazi, a tökéletes társ, leendő gyermekeim anyja; akivel majd az öregek otthonában is együtt keresgéljük a paradicsomlevesbe pottyant protkómat? Csak egyféleképpen derülhet ki. Kérdés, vagyok-e annyira macsó, hogy megszólítsam. Hiszen valakinek például Beyoncénál is be kellett próbálkoznia, és mint a híradásoknak hála tudjuk, Jay-Z sikerrel vette az akadályokat. Ha csak ebből próbálok erőt meríteni, akár még eséllyel is pályázhatok, mert hát nevezett úriembernek sem könyörögne senki, hogy álljon modellt Adonisz szobrához. A helyzet persze fiktív, de úgy sejtem, rájöttetek a heti témánk lényegére. Vajon van-e „alapból” elérhetetlen nő, vagy csak a férfiak kishitűsége kreálta ezt a kategóriát? Nézzük meg ezt Pasiszemmel.

A látszat csal

Nem egy olyan interjút lehet olvasni híres – vagy kevésbé híres – szépségekkel, akik a sikereik ellenére mégis boldogtalanok. Ha a panaszok okára kerül a szó, legtöbbjük a magányt jelöli meg. Felhozhatnák akár azt is, hogy nagyon nehéz normális férfit találni, de innen üzenem nekik, hogy irreális álmokat ne kergessenek. Az óhajuk tehát az, hogy inkább őket kergesse valaki a szerelmével; de egy ilyen királynő számára a külső paraméterei a bukását is okozhatják – a kétségtelen diadala mellett. Mert hát ki veszi a bátorságot arra, hogy odalépjen egy ilyen mesebeli szépség elé? Igen, kedves Hölgyeim, a legtöbb férfi már előre lejátssza magában a „meccset”. Jó előre elképzeljük, hogy vajon a kiszemelt áldozatnál – jó értelemben – csapdába eshetünk-e, vagy esélyünk sincs arra, hogy kivesse ránk a hálóját a kívánatos amazon. Ugyanakkor barátaim szerint első körben nem árt azt tisztázni, hogy mit is takar az elérhetetlen nő fogalma.

Megfogni a megfoghatatlant

„Számomra az elérhetetlen nő az, aki más világban él, csak menő kocsiba hajlandó beülni, és a márkás cuccokon kívül nem vesz fel mást” – kezdte Domi cimborám a fogalom meghatározását. „De őket nem is akarom elérni, rájuk sem nézek, pedig akad belőlük bőven. Párral volt szerencsém beszélni is…” A falka egyik oszlopos tagja azon a véleményen van, hogy ha olthatatlan vágyat érez, akkor úgyis a tettek mezejére lép. „Ha valaki megtetszik, ráadásul egy normális, értelmes teremtés, azt úgyis megszólítom. Valahogy. Van már annyi rutinom ebben a sportágban, hogy ne parázzak az első lépés megtételekor. Egy visszautasítás még mindig jobb, mint elszalasztani az esélyt”. És ebben van is valami, hiszen nem tudhatjuk, hogy miből lesz a cserebogár.

A kiindulópont: te magad

Tibi sok tekintetben osztja Domi meglátásait, ami rendjén is van, hiszen egy jó közösség egyik ismérve az, hogy a tagok egy irányba húznak. „Nem hinném, hogy van elérhetetlen nő akkor, ha valamennyire elfogadhatóan nézel ki és még egy kis ésszel is rendelkezel” – boncolgatta tovább a témát a nagy világutazó. „Amennyiben normális lányt akarsz hosszútávra, és jól ítéled meg őt, akkor biztos, hogy megközelíthető. Egy kis beszélgetés még nem ártott meg senkinek, pláne, ha a hölgyemény jó fej és még nyitott is. Egy nagy titok azért van: nem szabad nyámnyilának lenni!” Bence a rá jellemző őszinteséggel közelítette meg az aktuális kérdéskört. „Talán kicsit nyers leszek, de én úgy látom, hogy minden csaj levehető a lábáról. Bár általában a gyengébb nem tagjai szednek fel minket, csak úgy alakítják, hogy mi ezt fordítva érezzük. Összességében minden azon múlik, hogy van-e karakán kiállásod. Ha úgy igazán odateszed magad, akkor nincs bevehetetlen vár. Amúgy meg minden nő kb. 3 másodperc alatt eldönti, hogy bejössz-e neki vagy sem” – összegezte meglátásait a könyvelés tudora.

Ismerős térfélen

Egy lényeges toldalékkal azért kiegészítette Bencénk az eddig elhangzottakat. „Ízlés kérdése, hogy egy nő elérhető-e számomra, vagy sem. Egy plázacica nyilván elképesztő sebességgel menekülne tőlem, talán még a köszönésre se lenne időm és módom – nemhogy kapura lőni. Viszont a saját ligájában jó esélyekkel indulhat az ember”. Vagyis érdemes ismerni a határokat, hogy mi az a territórium, amelyen belül egy csini sellőlány akadhat a horgunkra. Persze, azért néha nem árt a körön kívülre merészkedni, mert az igazán nagy hódítások ott várnak ránk. Az ilyen bravúros „meccsnyerések” meg jókora adag önbizalmat fecskendeznek a férfi bőre alá.

Kincskeresők

„Még a boldog, tanulással töltött évek alatt volt egy olyan hódításom, amiről nem is álmodoztam, hogy összejöhet. Volt egy lány, akivel évekig köszöngettünk egymásnak, de valahogy mindig kevésnek éreztem magam hozzá, illetve alkalom sem nagyon volt, hogy közelebbről megismerkedjünk. Aztán egy tiszai túra alkalmával az egyik éjjel elmentünk sétálni a gátra, és hát ott nem csak a csillagképeket mutattam meg neki… Némi csókon és tapogatódzáson kívül semmi különös nem történt, de azért ezt az élményemet emeltem ki, mert ez nem kicsit növelte meg az egómat, ami azóta is stabil alapokon áll!” – húzta ki magát Attila, a lányos anyák rémálma. Avagy, aki keres, az talál. Tehát a jelek – és tapasztalatok – alapján elérhetetlen nő nincs, csak meg kell győznünk magunkat, hogy befutók lehetünk egy olyan versenyszámban, ahol első megfontolásból talán még a rajtkérvényünket sem adnánk le. Jól gondoljuk, Hölgyek?

 


 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL