LELKIPATIKA

Ma van a Boszorkányok Húsvétja - Ne szalaszd el kihasználni a mai nap teremtő energiáit!

Szerző:
Szabó Anna
Március 21. Alias „Boszorkányok Húsvétja”. Természetesen Jézushoz nem sok köze van, de a tavaszhoz, a természet ébredéséhez, a fák ünnepéhez és a termékenység germán istennőjéhez Eostre-hoz (Ostarához). Hozzájuk fordulnak ma a boszorkányok, illetve akár most már te is, ha szeretnéd megalapozni a bőséget és a jólétet az életedben!

 

Az Ostarának is nevezett a nap a napéjegyenlőség ünnepe. Úgy tartják Március 19. és 21. közé esik, de ma van a napja a tavaszi energiák betetőzésének. Jóformán minden természeti vallásban megtalálható ez az ünnep, legfeljebb másik elnevezéssel. A természet felébred téli álmából, a föld ismét termékennyé válik, kezdődhet a munka a földeken. A druidák szerint az istennő termékennyé varázsol mindent, az istenség pedig segít fölnevelni, érlelni a termést és óvja a természetet. Így hozzák életünkbe a bőséget és a jólétet.

A görög mitológia szerint ma ünnepeljük Perszephoné istennő visszatérését az Alvilágból, ahová az istenek megállapodása szerint az őszi napéjegyenlőség idején távozott. Perszephoné anyja, Démétér a termékenység és a gabona istennője.

A germánok Ostarát ünnepelték, ami náluk a Húsvét. ’Osten’ (kelet) istennő a keleten felkelő éltető napról kapta a nevét. Szent állata a nyúl, a tojás pedig az élet létrejöttének jelképeként került ebbe a pogány vallásokba. 

Mi az, amit ma megtehetsz azért, hogy a te életedbe is beköszöntsön a jólét?

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL