LELKIPATIKA

Ho'oponopono - Vagyis a hawaii gyógyító művészete

Szerző:
Szabó Anna
A Ho'oponopono egyfajta ősi és bevett hawaii gyógyító módszer. Miközben a hagyományos módszer számos különböző lépésből és folyamatból áll, a modern változat mindössze 4 lépésre egyszerűsödött, vagyis 4 egyszerű mantra énekléséből állnak.

A 4 egyszerű mantra elemei

• Sajnálom
• Kérlek, bocsáss meg nekem
• Köszönöm
• Szeretlek

Ezek az egyszerű mantrák elképesztő gyógyító erővel bírnak, nem csupán annak a lelke gyógyul, aki mantrázza, hanem azé is, aki felé irányul. 

A Ho'oponopono akkor vált ismertté, amikor dr. Ihaleakala Hew Len bizonyos mentálisan beteg bűnelkövetőkön alkalmazta ezt a módszert, mindezt pedig tette úgy, hogy egyetlen egyszer sem találkozott velük személyesen és nem váltott egyikükkel egyetlen szót sem. Csupán a figyelmét összpontosította az adott páciensre, miközben a mantrákat énekelte. Egészen elképesztő volt, amikor a betegek gyógyulni kezdtek, munkássága pedig ekkor vált világhírűvé. Valójában annyira hatásos volt a módszer, hogy a Hawaii Állami Kórház korábbi, erre szánt részlegét be is zárták. 

Dr. Ihaleakala Hew Len szerint úgy sikerült meggyógyítania ezeket a betegeket, miközben saját magán is dolgozott. Megkérdezte magától azt, hogy „Mi fog lezajlani bennem, ha ezt a tapasztalatot átélem?” Ezután pedig a mantrákat használta arra, hogy a betegek által megélt élményeket átszűrje magán és megtisztulhasson a páciensek karmája. Így már létrejöhetett az elengedés. 

Minden ember egy, és mindenki felelős a teremett világért. Az emberek együttesen alkotják meg azt a világot, amelyben élnek, és mindig olyan élményeket és tapasztalásokat vonzol be az életedbe, amelyekből tanulhatsz és fejlődhetsz, hiszen a személyiséged akkori állapotát tükrözi vissza minden. Azáltal, hogy felelősséget vállalsz mindazért, ami történik veled, és képes vagy megbocsátani, a szeretet energiájával megtisztítani önmagad és a tudatod, hatalmas változást generálhatsz az életedben. Megváltozik a tapasztalás és az érzékelés, másképpen tekintesz az emberekre és a téged körülvevő világra. 

Dr. Len úgy véli, hogy „Ha őrültnek látlak, az mind csupán belőlem fakad, ha tehát mindezt letisztázom magamban, képes leszek másképp tekinteni rád.”A felelősségvállalás, a megbocsátás és az önszeretet képes volt elhozni a gyógyulást ezeknek a betegeknek, és bárki képes meggyógyítani saját magát is. 

A Ho'oponopono sokkal több, mint az alábbi 4 mantra, ám már ez a leegyszerűsített változat is olyan hatalmas erejű, hogy azonnal megtapasztalod az előnyeit és a változást.

A Ho'oponopono az alábbi esetekben fantasztikus gyógyító eszköz:

• Karmikus kapcsolatok/múltbéli problémák feloldása egy másik személy kapcsán
• Gyógyító kapcsolatok
• Elengedni a volt kapcsolatot
• Békére lelni egy számodra szeretett személy mellett
• Családi kapcsolatok javítása
• Energiamező tisztítása 

A Ho'oponopono szépsége abban rejlik, hogy nem kell bevonnod egy külső személyt vagy szólnod például a volt párodnak ez ügyben. Minderre egyedül is képes vagy és máris élvezheted a gyógyulás örömét. 

Így alkalmazhatod a módszert 

Először is, gondolj arra a személyre, akivel rendezni szeretnéd a kapcsolatodat. Képzeld magad elé, de tudd, hogy mindez valójában most rólad szól. A másik fél most csupán egyfajta tükör, hogy lásd, miben kell gyógyulnod.
 

lelkipatika mágikus szavak mantrák gyógyítás
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL