LELKIPATIKA

A boldogság, a jóllét és a siker titka az, hogy tudd, mikor kell elengedni

Nem túlzunk, amikor azt mondjuk, hogy a jóllétednek egy része azon múlik, tudod-e, mikor kell elengedni. Néhány dologtól valóban meg kell válnod ahhoz, hogy továbbiakat elérhess. Ez a titka a jóllétnek, bármennyire is kényelmetlen néha.

Oka van annak, hogy rossz érzéseink vannak vele kapcsolatban: olyan társadalomban élünk, ami azt sugallja felénk, hogy szerezzünk minél több dolgot és azokat tartsuk is meg. Ám a kulcs talán nem is a dolgok megszerzésében rejlik. Nagy eséllyel számos tehertől szabadítjuk meg magunkat, ha megtanuljuk, hogyan kell elengedni. Meg kell találnunk az egyensúlyt a vágyott dolgok megszerzése felett érzett lelkesedés, és a már meglévő dolgok miatt érzett hála között.

Rossz érzések

Minden emberi lény jól akarja érezni magát, aztán meg még jobban. Ez a pozitív elégedetlenség vezetett az értelem, a tudomány és a civilizációk fejlődéséhez. Ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat, meg akarjuk oldani a problémákat, amiket a valóság elénk állít. Manapság a „megszerezni” és a „létezni” szinte szinonimákká váltak. Az, hogy mi vagy, attól függ, mit tudsz megszerezni. „Valakinek lenni” azt jelenti, hogy van elismertséged, pénzed, presztízsed és hírneved. Ezek a dolgok tesznek valakit „fontossá”. Senki vagy, ha nincs semmi, ami mások fölé emelne téged.
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL