LELKIPATIKA

5 érzelmi seb, ami gyerekkori trauma miatt alakul ki a nőkben

Szerző:
Szabó Anna
A szülői szeretet rendkívül fontos a gyerek növekedése során. Azonban bármennyire is szeretnénk azt hinni, hogy minden szülő feltétel nélkül szereti a gyerekét, ez sajnos nincs így. Bár minden gyerek megérdemli a szeretetet, nem minden szülő képes, vagy hajlandó teljesíteni az ez iránti vágyukat, hiszen nem mindenki elég érett egy gyerek felneveléséhez.

Bármilyen nehéz is elhinni, a szülők nem tökéletesek, és idővel az elkövetett hibák súlyos károkat okozhatnak gyermekeik lelkében. Vannak, akik olyan gyengeségeket és terheket hordoznak, amik meggátolják őket abban, hogy jó szülővé váljanak, mások mentális betegségekkel, függőségekkel és egyebekkel küzdenek. Ennek eredményeként a gyerekeket senki sem fogja felkészíteni a felnőtt életre. Magukra maradnak, nem szocializálódnak, nem sajátítanak el alapvető készségeket, nem alakul ki náluk semmiféle értékrend.

Ebben a patriarchális társadalomban a nőknek még nehezebb dolguk van, ha egyedül akarnak boldogulni. Rengeteg trauma van eltemetve a lelkükben, amik mindenféle kapcsolatára kihatással bírnak. Az érzelmi sebek néha egy élet alatt sem gyógyulnak be, és a gyerekként szeretethiányos nők ezt mindenkinél jobban tudják. Az alábbiakban felsoroljuk, mi történik egy ilyen nővel felnőttként.
 

lelkipatika gyermek gyermekkor
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL