KÖZÉRZET

Szakértők szerint ezek a legjobb alváspózok, ha krónikus fájdalommal küzdesz

Szerző:
Szabó Anna
A 22-es csapdája ez: krónikus fájdalomtól szenvedsz, amiért pihenésre szorulnál, hogy meggyógyulj, de képtelen vagy pihenni a fájdalomtól. Nagy fájdalommal élni hatalmas teher, különösen, ha itt az alvásidő.  Ha azonban tisztában vagy azokkal a pozíciókkal, amik ha nem is kényelmesek, de legalább kompatibilisek az állandó fájdalommal, az egy mentális és fizikai megkönnyebbülés is lehet. 

Dr. Rich Bakir írja le ezt a legjobban, aki csontkovácsként dolgozik a Las Vegas Rehabilitációs központban: „Alvás közben gyógyulsz. Meg kell adnod a testednek a megfelelő mennyiségi időt ahhoz, hogy gyógyítani tudja önmagát, de ha soha nem alszol, akkor súlyosbodhatnak a tüneteid. Minél kevesebbet alszol, annál nagyobbak lesznek a fájdalmaid”. 

Ezek után megbeszéljük, hogy melyek a legjobb alvási pózok a krónikus fájdalommal élők számára.  De előtte beszélnünk kell egy különleges pózról, ami nem más, mint a hason alvás. Sajnáljuk, hogy rossz hírt kell közölnünk a hason alvókkal; ők szerencsére csak egy kis csoportot alkotnak, de a hason alvás két okból rossz alvási pozíció:

Ha hason alszol, azzal nyomást gyakorolsz a hasadra, ami így nyomást gyakorol a gerinc görbületére és a derekadra. Ez nem csak, hogy súlyosbítja a krónikus fájdalmat, de egyéb fájdalomingereket is kiválthat.

Ebben a pózban a fej természetellenes 90 fokos szögben áll. Ebben a pozícióban jó eséllyel okozhat krónikus (és akut) fájdalmat azáltal hogy felesleges feszülést képez a nyakban és a felső gerincben.

Nem mindennapi módszer arra, hogy leszokj erről a pózról, de ha egy teniszlabdát teszel a pizsama felsődbe, akkor, ha a hasadra akarsz fordulni, a labda kényelmetlenül nyomni fogja a hasadat, így azonnal visszafordulsz a hátadra.

Természetesen az a legjobb póz, amely a legnagyobb kényelmet és a legpihentetőbb alvást biztosítja. Ezt figyelembe véve itt az 5legjobb pozitúra (és alternatívái, ha alkalmazhatók) az 5 leggyakrabban fájdalommal sújtott területhez. 


 

 

közérzet egészség fájdalom
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL