KÖZÉRZET

Pranayama - 8 ok, amiért mindenkinek meg kell tanulnia helyesen lélegezni

Pranayama - 8 ok, amiért mindenkinek meg kell tanulnia helyesen lélegezni Lélegezni annyi, mint élni! Ez az apró cselekvés mindenkor végigkísér az életben, legyen szó alvásról, munkáról, edzésről vagy meditációról. A jógában a légzést pranayamának nevezik, ami nyersfordításban „az élet kiteljesedése”, a prana ugyanis életerőt jelent. Íme, 8 ok arra, hogy miért kell elsajátítanod a helyes légzéstechnikát.

Valószínűleg tapasztaltad már, hogy amikor légzési gondjaid vannak, annak számos más hozadéka is akad – szorongás, stressz, alváshiány, emésztési gondok, hogy csak néhányat említsünk. Ha uralod a légzésedet, attól még előfordulhatnak ezek, de ha megtanulod kezelni őket, a megerősödött mentális egészségednek hála, túl is juthatsz rajtuk. Az alábbi listában 8 okot találsz arra, miért érdemes elsajátítani a helyes légzéstechnikát.

Stressz csökkentése

Mivel hangos és stresszes környezetben élünk, folyamatos éberségre vagyunk kényszerítve. Ez akkora mennyiségű stresszhez vezet, amit már nehéz lerázni magunkról. A kontrollált, mély levegővétel a legegyszerűbb és leghatékonyabb módja annak, hogy testünk és szellemünk egyaránt relaxálhasson. Ez tulajdonképpen egy beléd épített mechanizmus, amit minden nap ki kellene használnod.

 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL