KÖZÉRZET

Ez az öregedésgátló szuperélelmiszer segít harcolni a ráncokkal, a narancsbőrrel és a diabétesszel

Szerző:
Szabó Anna
Az öregedés kihívásokkal jár. Szerencsére azonban kihasználhatjuk a természet legelőnyösebb szupernövényeit a betegségek elleni küzdelemben és a fiatalos ragyogás fenntartásában.

A csipkebogyó olyan gyümölcs, amely a vadrózsa növényből származik. Színe változik a mélyvöröstől a narancssárgáig, és jellemzően nyár végén, kora ősszel érik. A csipkebogyót a kínai orvoslásban is használják, és hatékony lehet akár a hasmenés elleni küzdelemben is. Noha általában nem úgy fogyasztjuk, mint a többi gyümölcsöt, a modern kutatások azt mutatják, hogy lenyűgöző táplálkozási előnyei vannak.

Erőteljes öregedésgátló hatás 

A csipkebogyó tele van antioxidánsokkal, beleértve a C-vitamint is, mely egy immunerősítő, valamint a ráncellenes kollagén termelődését is segíti. Továbbá a csipkebogyó olaj, melyet a gyümölcs magjaiból nyernek, többszörösen telítetlen zsírokban gazdag. Ezek a zsírok támogatják az egészséges bőrmembránt és védik a bőrt az UV sugárzás által okozott gyulladásoktól.

A kutatások azt mutatják, hogy a csipkebogyó külsőleg történő alkalmazása, és táplálékkiegészítőként történő fogyasztása javíthatja az öregedő bőrt. Naponta 3 mg csipkebogyó por bevitele csökkenti a ráncokat és jelentősen növeli a bőr rugalmasságát. Más kutatások szerint a C-vitaminban gazdag termékek növelik a sejtek cserélődését, felfrissítve ezzel a bőrt és ragyogóbb megjelenést kölcsönözve.

A csipkebogyó fogyasztása segíthet az elhízás, a cukorbetegség és a szívbetegségek kezelésében is

C-vitamint, katechineket. quercetint és ellagsavat is tartalmaz, melyek hozzájárulhatnak a gyulladások és az oxidatív stressz csökkentéséhez a testben, csökkentve a szívbetegségek kockázatát. Ha napi 40 g csipkebogyóval készített italt fogyasztasz, már jelentős koleszterinszint és vérnyomás csökkenést lehet tapasztalni rövid időn belül.

A csipkebogyó az elhízás megelőzésében vagy leküzdésében is segíthet, ezáltal a szívbetegség és a rák kockázatát is csökkenti. Ennek oka az, hogy a csipkebogyó segít a zsír elégetésében. Egy tanulmány szerint napi 100 mg csipkebogyó bevitele szignifikánsan csökkentette a testzsírt – különösen a has körül. Ennek oka a csipkebogyóban található tilirozid, mely felgyorsítja a zsír anyagcserét. 

Szerencsére könnyű beépíteni a csipkebogyót a napi rutinba, hiszen különböző tablettás vitaminokban is megtalálható, illetve teát is főzhetünk a bogyókból.
 

közérzet egészség narancsbőr
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL