KÖZÉRZET

5 remek módszer, mellyel lugosíthatod a testedet - Tudod, miért van szükség rá?

Szerző:
Szabó Anna
Az energiaszint minden szempontból hatással van az életedre. Az érzelmi fejlődés, a testi-lelki folyamatok, mindenre hatnak a testeddel kapcsolatban, és sokan küzdenek azzal, hogy megtalálják az egyensúlyt. És mi a legjobb módja annak, hogy egyensúlyba hozd magad, ha nem maga az étel?

 

Tudatosan megválaszthatod, mit fogyasztasz, és ez a legnagyszerűbb módja, hogy megfelelő üzemanyagot biztosíts magadnak, amitől erőteljes és kirobbanó formában leszel. A bőröd állapotát, az energiaszintedet, a testsúlyodat és még a hangulatodat is befolyásolja az, amit eszel. Tudtad, hogy a PH 7,4 körüli értéken mozog (ami enyhén lúgos), ha minden egyensúlyban van? Mégis, ma a legtöbb élelmiszer, amit ma fogyasztasz, savassá teszi a testet, ezáltal felborítják a szervezet PH-egyensúlyát.

Vajon hány savas ételt fogyasztasz minden egyes napon?

Alkoholmentes italok

Energiaitalok

Sajt

Tészta

Hús (marha, sertés, stb)

Sör és bor

Ecet

Sütemény

Kávé

Csokoládé

Fehér kenyér

Földimogyoró

Mesterséges édesítőszer

Hüvelyesek (vese, Pinto, stb)

Jégkrém

Ha a fentiek javarészét fogyasztod, akkor valószínűleg túlságosan elsavasodott a szervezeted. Sokan éveken át szenvednek krónikus fáradtságtól, IBS-től (bélpanaszok) és tartós aknétól. Jó, ha tudod, hogy mindezt az ételek okozzák (estére hús, tészta). Amennyiben csökkented a savas ételek bevitelét, az egyensúly is helyreáll.

Hogyan lúgosítsd tehát a testedet?

Hogyan ismerheted fel, hogy a tested elsavasodott? Íme, néhány gyakori tünet:

Súlygyarapodás / lassú anyagcsere

Savas reflux

Gyomorégés

Fáradtság

Hormonális egyensúlyhiány

Akne / bőrproblémák

Fájó izmok

Hipoglikémia

Székrekedés

Alapvetően kevés élelmiszer van, mely hasonlít arra, ami a természetben is előfordul, legtöbbjük ugyanis feldolgozott.  A PH-barát, kiegyensúlyozott étrend nem azt jelenti, hogy koplalnod kell, csupán össze kell hangolnod az intuitív (ösztönös) evést az egészséges, PH-barát élelmiszerekkel.

A savas étrend csökkenti a szervezetben a tápanyagok feldolgozását, ha azonban lúgosan étkezel, akkor javul az energiaszinted, a sérült sejtek regenerálódnak és helyrejönnek, valamint kiürülnek a nehézfémek és a méreganyagok. Íme, néhány javaslat a lúgos étrend folytatásához:

.

 

 

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL