KÖZÉRZET

4 ok, ami a székrekedéskor érzett fájdalom mögött húzódik - Nem egy kellemes érzés!

Mindannyian átéltük már a székrekedést, illetve a vele járó kényelmetlenséget, puffadást és néha fájdalmat. A székrekedés kellemetlen és zavaró, ez tény, de fájdalmasnak is kell lennie? Mit jelez, ha fáj?

A székrekedés azt jelenti, hogy egy héten háromnál kevesebb alkalommal ürítesz székletet, ami kemény, darabos, maga az ürítés folyamata pedig nehéz és fájdalmas. Ebben az állapotban gyakori a teltségérzet, és a puffadás, a fájdalom azonban nem tekinthető normálisnak.

Mi okoz székrekedést?

Általában akkor következik be, ha a belek túl sok vizet szívnak fel a székletből, ami kiszárítja és megkeményíti azt. Ha folyamatosan fennálló alhasi fájdalmaid vannak, a lehető leghamarabb orvoshoz kell fordulnod és kivizsgáltatnod magad, nehogy más, súlyosabb probléma bújjon meg a háttérben. Íme, néhány ok, amiért a székrekedést fájdalom kísérheti:
 

1. Irritábilis bél-szindróma

Az irritábilis bél-szindróma tünetei a hasi fájdalom, a görcsök, a puffadás, a fokozott bélgáztermelődés, a hasmenés vagy a székrekedés, illetve nyálka a székletben. Az irritábilis bél-szindróma az emésztőrendszer krónikus fertőzése, ami a lakosság 20%-át érinti.
 

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL