KÖZÉRZET

10 módszer arra, hogy növeld az agyad dopamin szintjét

A dopamin egy olyan neurotranszmitter, ami segít szabályozni az agy jutalmazásért és boldogságérzetért felelős központjait. Magáért a mozgásért és az érzelmi válaszokért felelős, így nem csak a jutalomról szól ez az egész, hanem arról, hogy teszel is érte. 

 

Érdemes nem elfeledkezni arról, hogy a dopamin tényleg egy rendkívül erős neurotranszmitter az agyban, és ez a kémiai vegyület közvetlenül felelős a mozgásért és a motivációért. Ki ne szeretne jobban koncentrálni és motiváltabbnak lenni?  Szintén izgalmas tény az, hogy a dopamin, növelhető! Hatékonyan javítja a motivációt, a koncentrációt és a hangulatot, Íme, 10 módszer, hogyan növelheted a dopamin szintjét az agyban, és hogyan javul ezáltal a hatékonyság:

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

 

8. Meditáció

A meditációnak számos előnye van, és bizony még egy pluszt hozzáadhatsz mindezekhez. Ahogy már fentebb említésre került, az agy érzékeny a különböző szenvedélybetegségekre. Egy másik addiktív szokás azonban a túlgondolkodás. Egyes buddhisták ezt úgy nevezik: „a látást zavaró majom”. Nem pusztán zavaró szokás, hanem egyfajta kényszer, ami negatív hatással van a lelki fejlődésre. Végül az orvosok is belátták, ami már a buddhisták előtt több ezer éve ismert, hogy a meditáció elengedhetetlen az éberséghez és a tiszta gondolkodáshoz. Emellett az ima és az önreflexió is növelik a dopaminszintet.

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL