| az arab férfiak.. | (5058 hozzászólás) |
| «« elejére | « előző | következő » | végére »» |
| Szabina24 (Topikindító) | 2008-02-04 15:17:55 |
| Van itt olyan aki már járt együtt arab,vagy keleti származású férfival? Én nem,de most megismerkedtem egy arab származásu fiuval,aki nagyon jóképü,és aranyos,de ök biztosan mások mint a magyar férfiak..Akinek van tapasztalata ebben a témában szivesen várom a hozzászolását! Puszi! |
| black velvet | 2010-03-17 00:04:14 | (5057) |
Szia Zineb! Köszönöm a jókívánságaidat! A lényeg, hogy jóban, rosszban kitartotok egymás mellett, és átvészeltétek együtt a férjed betegségének időszakát is, és türelmesek vagytok egymáshoz. Szerintem az ilyen élethelyzetek is csak azt bizonyítják, hogy jól működik a házasságotok, és kitartotok egymás mellett! Igen, ahogy én is írtam már, csak ha belülről érzi valaki a hitét, akkor muszlim, ha ez nem szívből jön, akkor semmit nem ér. A férjed és a családja sokat beszél neked a vallásról? Te egyébként keresztény vagy? (Ha megkérdezhetem, de nem akarok tolakodó lenni, nem baj, ha nem válaszolsz rá.) A képpel kapcsolatban hirtelen nem tudtam, milyen képre gondolsz, mert én nem mutattam neked autós képet. De most már tudom, hogy honnan emlékezhetsz rá! Az msn-em profiljában volt az kép. Ami egyébként kb 3 éve készült, amikor még nem volt jelen az életemben muszlim férfi, és nem is tudtam szinte semmit az iszlámról. A férjemnek nagyon tetszettek a képeim, de az nem tetszett neki, hogy más is látta, és főleg, hogy egy fotós készítette, dehát ez még a megismerkedésünk előtt készült...anno még egy kiállításon is szerepeltek, de természetesen levettem az msn-ről, mert ez nem illő a mi helyzetünkben, sőt már az msn-em sem létezik! Szép jó éjszakát mindenkinek!
|
| zineb | 2010-03-16 21:30:03 | (5056) |
Kedves Hay, ha őszinte akarok lenni én itthon nem nagyon veszek keleti fűszereket,mert a férjem annyit hoz mindig,ami egy évre elég és ha Marokkóba nem is tudunk elutazni,akkor elutazunk a francia rokonokhoz,akiknél mindig kapok mindenfélét.Amúgy a Vámház téri Nagycsarnok alagsorában van egy olyan fűszeres,ahol szerintem minden kapható illetve a Teréz körúton,kb. a 39.szám körül van egy török üzlet,de nem messze a Blahától is van egy török bolt,de utána fogok nézni,hogy a férjem barátja hol vásárol és meg fogom neked írni.Nekem legalább 6 féle fűszerem van itthon/kintről/,van olyan is,amit alig használok és a magyar nevét nem is tudom.Éppen nemrég mondta valaki,hogy a sáfrány milyen drága és abból is nagyon sokat hozott a férjem,úgyhogy most kezdtem adogatni belőle a rokonságnak.Lassan rendeződnek talán a dolgok,ahogy a férjem gyógyul,úgy kezdünk visszarázódni a normális életbe,már nem annyira ideges.Tegnap voltunk éppen egy olyan kellemetlen szituációban megint,mert egy vegyes párosokból álló baráti társaságba mentünk és két házaspár végigveszekedte az egész estét.Már azt sem tudtam,hogy milyen témával hozakodjak elő,hogy ne legyen nézeteltérés.Éppen az jutott eszembe,hogy tényleg nagy mázli kell ahhoz,hogy egy ilyen kapcsolat jól működjön.Most ezzel a betegséggel nekünk is volt egy kis holtpont,de ezt az állandó feszültséget én nem bírnám.Te hogy vagy? Szokott még hívni az arab ismerősöd?Szóval megkérdezem neked legközelebbre a pontos címét annak a fűszeresnek..:))))Szeretettel:Z |
| Előzmény: hay - 2010-03-15 14:39:34 |
| zineb | 2010-03-16 21:06:43 | (5055) |
Szia,kedves Black Velvet,köszönöm szépen,hogy válaszoltál a kérdésemre.Nem kellemetlenkedni akartam,csak nekem az apósom azt mondta,hogy akkor lépjek be az iszlámba,ha azt én belülről érzem,mert mások kérésére belépni,vagy ezt kérni valakitől nem szabad,hanem ennek szabad akaratból belülről kell jönnie és előtte sokat kell tanulni.Nem tudtam,hogy te ilyen "előtanulmányokkal" rendelkezel,meg amikor egyszer beszéltünk és mutattál egy képet,ahol egy autó előtt állsz,az nem kifejezetten azt a gondolatot ébresztette bennem,hogy nemsokára muszlima leszel...:)De ha így döntöttél legyél nagyon boldog az új hitedben és remélem,hogy minél előbb meg tudod oldani,hogy a férjed itt legyen veled.Azt nem tudom,hogy hol tudsz találni olyan munkát,ahol nincsenek férfiak és megfelelőnek is találod.Nálunk az a helyzet,hogy amikor a férjem dolgozott is én akkor is sokkal többet kerestem,mint ő,így ha én nem dolgoznék,akkor sajnos állandóan az apukájára lennénk utalva,ami nagyon ciki lenne.Remélem,hogy minden legjobban fog alakulni és még egyszer sok örömet kívánok nektek.Szeretettel:Z |
| Előzmény: black velvet - 2010-03-16 12:05:19 |
| Tun | 2010-03-16 18:11:51 | (5054) |
Én nagyon szertnék egy Koránt és sehol nem találok :( |
| Előzmény: analianna - 2010-03-16 17:59:19 |
| analianna | 2010-03-16 17:59:19 | (5053) |
szia nagyjábol sehol. max antikváriumban |
| Előzmény: Tun - 2010-03-16 17:53:36 |
| Tun | 2010-03-16 17:53:36 | (5052) |
Sziasztok! Tudna nekem valaki segíteni, h hol kapok Budapesten magyar nyelvű Koránt? |
| Valentina28 | 2010-03-16 12:53:27 | (5051) |
Szia black velvet! Igen,mi élünk Ausztriába,jól emlékszel A férjem már elötte is itt élt mielött megismerkedtünk,hála istennek!
|
| Előzmény: black velvet - 2010-03-16 12:25:01 |
| black velvet | 2010-03-16 12:25:01 | (5050) |
Szia Valentina28! Igen, emlékszem rád, hogy írtad, hogy a te férjed is marokkói, bár én már régóta nem látogattam ezt a fórumot. Ha jól emlékszem, ti éltek Ausztriában. De ha tévedek, kérlek ne haragudj..Igen én is láttam már előtte is marokkói esküvőt videón, ők mutatták, még az első találkozáskor, hogy a mienk is majd ilyen lesz, mert a család persze már akkor is a házasságról beszélt. Tényleg ilyen egy esküvő Marokkóban. A férjem lánytestvérének a vőlegénye is évekig járt hozzá (természetesen a család előzetes hozzájárulásával), és úgy volt, hogy elveszi feleségül, de egyszer csak bejelentette, hogy mégsem. Lett is nagy felindulás a házban...De aztán mégiscsak elvette. Ott tényleg nem úgy megy, mint itt...Ha a család megengedi, hogy találkozzanak, házassságnak kell lenni belőle. Bocs a kis kitérőért, talán ez nem teljesen ide tartozik.. De olyan kár, hogy vége, még csak most jön a neheze! Nem lesz könnyű az együttélés itt..Már vannak félreértések, pedig még itt sincs! Nehéz lesz neki itt. Például nem tudok olyan munkahelyet találni, ahol nem dolgoznak férfiak..azt nem én szabom meg...stb..stb.. Nem tudom, a te férjed mennyire tudott alkalmazkodni az európai élethez. Ha már régóta ott éltek, vagy esetleg ott nőtt fel, akkor könnyebb a helyzet. Őszintén szólva félek, hogy ő majd szenvedni fog itt. Azt látom, hogy nehezen tud elfogadni dolgokat, bár próbálja, mert fontos neki, hogy veszekedés nélkül mindent megbeszéljünk, és maradjunk együtt, mert az a fóbiája, hogy elhagyom...De belülről szerintem nem megy ez olyan könnyen neki.. Be is fejezem az írást, úgyis túl sokat írtam mostanában..Minden jót nektek, és remélem, hogy ti is boldogok vagytok együtt! Üdvözlet mindenkinek a fórumon, szép napot mindenkinek!
|
| black velvet | 2010-03-16 12:05:19 | (5049) |
Szia Zineb! Örülök, hogy hallok rólatok, tényleg szívből remélem, hogy meggyógyul a férjed, de szerintem nagy szerencséje van, hogy itt van Magyarországon, mert ott kint katasztrofális az orvosi ellátás és a kórházak, volt hozzá sajnos szerencsém, dehát gondolom ezt te is tudod. Itt sokkal több esélye van a gyógyulásra. Na de a kérdésedre válaszolva, hogy mit jelent az, hogy fel kellett vennem a vallást. A vallás ismeretével kapcsolatban; még őelőtte volt egy pakisztáni barátom, ő sok mindent megtanított velem, ő maga fejből tudta, és én is elolvastam a magyar nyelvű fordítást; megtanította, hogyan tisztálkodjak meg imádkozás előtt, mi a sorrendje, módja, mi a teendő, ha nincs víz ott, ahol éppen vagyok az ima idejében, stb.. Tulajdonképpen tényleg a család akarata volt, hogy hivatalosan felvegyem a vallást, nem az enyém, (elsősorban az anyukájáé, talán azért is, hogy Isten előtt is házasok lehessünk, nemcsak papíron, és hogy muszlimát vegyen el a fia, ahogyan az a legjobb választás a Korán szerint), de ez nem egy kényszert jelent, mert a vallás mindenki szívében lakozik, és mindenki muszlimnak születik. Megtanultam az első szurát, természetesen arabul, és elmondtam. És kaptam egy papírt, hogy muszlima vagyok. Jött egy férfi is a házhoz egyszer, és énekelt valamit a Koránból, amit nem értettem, én ott ültem mellette. Körbe ült az egész család a szobában, és miután a férfi befejezte, azt mondták, most már minden korábbi bűnöm törölve van. A férjem még a házasságkötésünk előtt elküldött nekem egy programot az iszlámról. Ez mindig megszólal a napi ötszöri ima idejében, természetesen itteni idő szerint. Nekem is van Korán a szobában (ezt még az első találkozásunkkor kaptam tőlük), a polc legfelső szintjén, mindig tisztán tartott helyen. Nem igazán szeretek beszámolni minden részletes dologról nyilvános fórumon, sőt már kicsit meg is bántam, hogy megírtam egyáltalán a történetemet...de látom ezzel kapcsolatban kérdések merültek fel, stb., van aki vallási meggyőződés miatt fűz hozzá egyet s mást (itt nem rád gondolok). A férjem mielőtt házasok voltunk, nem imádkozott napi ötször például. Viszont nem iszik, nem dohányzik, nem drogozik, soha nem is tette, - mivel ez bűn minden muszlimra nézve - , tartja a ramadant, mindig figyel arra, hogy ne bántson meg, nem illet soha semmilyen jelzővel, soha nem kiabált velem; ő érintetlen volt mielőtt mi találkoztunk, hogy így fogalmazzak..; ami normális, sőt így kell lennie, viszont az biztos, hogy volt egy-két bűne (interneten való ismerkedés, stb..), de erről már tényleg nem szívesen írnék itt, mert nem akarom kitárgyalni őt mindenki előtt e tekintetben, (amit szintén nem lehet a Korán szerint); csakis Isten dönthet a bűneivel kapcsolatban, nem pedig én. Egyébként látom, hogy tényleg van itt, aki pontosan tudja, hogy a Korán miről szól, és aszerint is él. Minden tiszteletem az övé. De azt hiszem (csak vélemény, nem meggyőződés), sajnos nem sokan élünk itt 100%-ig az iszlám előírásainak megfelelően, de mások minősítése ebből a szempontból (nemcsak magamra gondolok) viszont már túl sok...az mindenképpen jó (a Korán szerint is), ha valaki próbál másokat az iszlámra tanítani, de a többiek bírálása nem szép dolog. Mert ezzel senki sem fog tanulni. Másokat pedig csakis Isten bírálhat, és Ő döntheti el, hogy mi az, ami bűn, és mi lesz a fizetsége. Kedves Zineb! Azt hiszem, jobb lesz, ha küldök neked e-mailt! Most úgyis van jobban időm, mint korábban! Legalábbis amíg el nem kezdek dolgozni. Mindenkinek legyen szép napja! Üdvözlet mindenkinek! |
| Valentina28 | 2010-03-16 11:34:50 | (5048) |
Szia Black velvet! Azén férjem is Marokkói!Láttam dvd-n a huga esküvöjét,és pont ugyan úgy zajlott mit a tiétek! Safeeyah,te meg legközelebb akkor szóljál bele ha kérdeznek!! |
| Előzmény: black velvet - 2010-03-16 00:26:43 |
| «« elejére | « előző | következő » | végére »» |