Fórum
Gyorskeresés
Keresés a topic-címek között:
Keresés a hozzászólók között:
Konyhafortélyok
Fűszerek és egyebek (7 hozzászólás) Új hozzászólás
Hozzászólások időrendben Hozzászólások időrendben Legfrissebb legfelül Legfrissebb legfelül Hozzáadás a kedvencekhez Hozzáadás a kedvencekhez
«« elejére « előző következő » végére »»
krimami (Topikindító) 2007-12-14 00:29:26 Üzenet a szerzőnek
Egy cikk a blogomból, amit itt találsz meg:
/http://kri-fu-fa.blog.hu/

Repül az idő. Mindjárt megint itt a karácsony. Próbálom a káoszban megtalálni azt az igazi hangulatot. Itt a nagy sütés- főzés ideje. Hála istennek szeretek sütni, főleg ilyenkor élvezem igazán, bele adok apai –anyait. Gyerkőceim lelkesen segítenek. Néha ugyan megfordul a fejemben, hogy hamarabb elkészülnék az egésszel, ha egyedül lennék a konyhában... De akkor nem lenne akkora móka. A félkész sütik se fogynának olyan tempósan. Vannak illatok amelyet összekötünk a karácsonnyal. Fahéj, narancs,szegfűszeg,gyömbér,ánizs.

Különleges fűszerek egy különleges alkalomra. Szerintem minden a konyhában használatos növény jót tesz a szervezetünknek. Hát lássuk ŐK mit tudnak!?

FAHÉJ: Azonkívül, hogy előszeretettel használjuk az édességekbe, a világ egyik legősibb gyógyszere. Évezredek óta Kínában és Indiában is használatos gyógyszerként. A XVII századtól Európában főleg konyhai fűszerként használták. Fertőzés gátló és emésztési zavarokat megelőző hatása van. Gátolja a fogszuvasodást,elpusztítja a betegségeket okozó gombákat és vírusokat. Természetes érzéstelenítő szert tartalmaz(eugenololaj). A fahéj segít a zsiradékok emésztésében részt vevő enzimek fokozásával, a zsiradékok lebomlásában

NARANCS: Drogja :narancshéj illóolaj,termésfal külső rétege Illóolaj limonénnel és citrállal, antranilsav-metilészter. A termés héjában kumarinszármazékok és flavonoidok találhatók. Az édes narancs héja enyhe étvágygerjesztő és emésztést serkentő hatású, gyümölcsteákban gyakran találkozunk vele. /http://citrus.extra.hu/

SZEGFŰSZEG: A növény még ki nem nyílt virágát használják gyógyászati célokra, amely illóolajat (eugenolt, eugenilacetátot), flavonoidokat, galluszsavat tartalmaz. Az illóolaj antibakteriális és gyenge érzéstelenítő hatású. A szájüreg, gyomor és bélrendszer fertőtlenítésére alkalmazzák, de a szegfűszeg kiváló gyomorerősítő is. Rovarcsípések okozta viszketések enyhítésére is megfelelő házi szer.

GYÖMBÉR: A húsos fűszeres illatú gyömbérgyökeret már az emberiség hajnala óta használják főzéshez s gyógyításhoz egyaránt. Egyensúly zavarok okozta rosszullét és terhességi hányinger ellen is alkalmazható Emésztés elősegítő hatása van. Tartalmaz egy fehérjehasítást végző emésztőenzimekhez hasonlító anyagot. Sima izmokat nyugtató hatása van. Így segíthet a menstruációs görcsök oldásában. Növeli az immunrendszer fertőzésekkel szembeni védekező képességét. Na influenza neked annyi. Gyulladás csökkentő hatása van. Izületi gyulladásokra használják. Segít a koleszterin szint és a magas vérnyomás csökkentésében segít.

ÁNIZS: Vonzó illata a világ egyik első parfümévé és repülősójává tette. Valójában az édesgyökér cukorkák ritkán tartalmaznak édesgyökeret, inkább ánizzsal helyettesítik. Édesgyökér ízű, köhögés elleni orvosság. Hörghurut, köhögés és asztma. Olyan vegyületet tartalmaz(kreozol és alfa-pinén) amely ek oldják a légcsövekben lerakódott váladékot.Tartalmaz Dianetolt és fotoanetolt amelyek hatásukban hasonlítanak az ösztrogénhez, a női nemi hormonhoz.. A klímax kellemetlenségei így enyhítheti. Pont ilyen hatású hormont használnak a prosztatarák kezelésére. Természetesen önmaga nem képes legyőzni, az előírt kezelés mellett viszonzót alkalmazható.

Mit ajánlok neked erre a gyönyörű alkalomra?
Ezeket a kellemes fűszereket magába foglaló kellemes aromájú teát.
Aloe Blossom Herbal Tea. Feldobva földi szederrel, szegfűborssal, kardamommal, kamillával, aloe bimbóval. Ha ezt a teát fogysztod, a nagy étkezések nem terhelik meg majd a gyomrodat.
Jó hatással van a közérzetedre, hogy igazán nyugodtan és boldogan teljenek az ünnepek!

Néhány ötlet még a karácsonyi készülődéshez: http://karacsony.trukkok.hu/narancs-es-szegfuszeg.php
Válasz erre Válasz erre
ankhesenaton 2009-05-17 09:00:55 (6) Üzenet a szerzőnek
Szia,

tudtommal a túlzott sófogyasztás káros. A só drasztikus megvonása igen káros, sőt végső esetben halálos következményekkel járhat.

Az életünk két alapösszetevője a só és a víz. A vérünk egy sós folyadék, a könny egyik lényeges összetevője só, a magzatvíz is sós... és még sorolhatnánk.

Izzadáskor rengeteg sót veszítünk és ezáltal nagyon könnyen ki is száradhatunk, ha csak a vízet pótoljuk és nem a sóveszteséget is. Sportoláskor a masszív sóvesztés izomgörcshöz is vezethet.

Az ideális, szerintem, ha megtaláljuk az egyensúlyt az egészséges sófogyasztásra. Természetesen, azok akiknek különböző betegségeik miatt figyelniük kell a só bevitelre, azok vigyázzanak. De nem szabad a másik végletbe esni, mert a közhiedelemmel ellentétben, a só nem méreg, hanem létfentartásunk szerves és nélkülözhetetlen alkotóeleme.
Előzmény: okoskata - 2009-03-27 20:12:00 Válasz erre Válasz erre
kumo 2009-05-16 16:46:39 (5) Üzenet a szerzőnek
SOkféle fűszert leírtál. Én a koriandert, bazsalikomot , oreganót, borsmentát szeretem nagyon. Ismersz velük recepteket?
Válasz erre Válasz erre
MelindaWarren 2009-04-03 11:52:37 (4) Üzenet a szerzőnek
Én is ezen a véleményen vagyok, de az a vicces, h legutóbb azt olvastam, hogy igenis kell az a "plusz" só (én nem sóztam után semmit, mert úgy gondoltam, elég, ami természetes módon megtalálható a kajában), de most nem is tudom...
Előzmény: okoskata - 2009-03-27 20:12:00 Válasz erre Válasz erre
okoskata 2009-03-27 20:12:00 (3) Üzenet a szerzőnek
A fűszerek nagyon jók ahhoz a trükkhöz, hogy ne sózzuk az ételeket. A só árt az ereknek, minimális mennyiségben szabad csak használni.
Előzmény: krimami - 2007-12-14 00:29:26 Válasz erre Válasz erre
FloraKri 2008-08-13 18:42:39 (2) Üzenet a szerzőnek
Ti milyen fűszereket használtok?
Válasz erre Válasz erre
krimami 2007-12-14 20:08:31 (1) Üzenet a szerzőnek
Írjatok hozzá! Ne árválkodjak itt egyedül! Holnapra ha sikerül felrakom a blogomra a mákról és a dióról szóló anyagomat!
Nézzétek meg azt is, és írjatok ide is.!!! Legyen kellemes a karácsonyi készülődés mindenkinek!!!!
Válasz erre Válasz erre
«« elejére « előző következő » végére »»

Játssz velünk, és nyerj!

Újra Lush-csomagot nyerhetsz!

Ismét eltelt egy hét, ami azt is jelenti egyben, hogy újabb Lush-ajándékcsomagért indulhat a játék!
Ez a nyereményjátékunk 2010. 07. 25 - 2010. 08. 01-ig tart. Sorsolás: 2010. 08. 31.
Játszom » | Segítünk a válaszokban »

Sex Action I. - A legendás lemez

Ha helyesen válaszolsz kérdéseinkre, most az Alexandra Records jóvoltából megnyerheted a Sex Action I. CD-t!
Ez a nyereményjátékunk 2010. 07. 22 - 2010. 08. 05-ig tart. Sorsolás: 2010. 08. 06.

A Dietclinic -12 kiló akár 28 nap alatt

Játssz velünk és nyerj klinikánkon diagnosztikai deluxe prémium értékű vizsgálatot. Mely segítségével megtudod milyen ételek hízlalnak és melyeket fogyaszthatod bátran.
Ez a nyereményjátékunk 2010. 07. 23 - 2010. 08. 12-ig tart. Sorsolás: 2010. 08. 13.

Minden héten új játékkal várunk!

JÁTSSZ! »

Vitaminok és ásványi anyagok kalendáriuma

A szervezet egészségének megtartásához rengeteg vitaminra és ásványi anyagra van szükség. Ha valamiből hiányállapot lép fel, azt igencsak megérezzük. Válaszd ki, milyen problémáid vannak, és gondolkozz el, hátha hiánybetegséged van.

Még több kalkulátor »

Széplaki Viktória
Energetikai és harmonizálási szakértő

KÉRDEZZ! »

összes szakértő »
Széplaki Viktória
Együttműködő partnerünk

Infinety Online Média és Marketing Kft.

Hihetetlen Magazin

Media Nexus

Life Magazin