2018. augusztus 17. - Jácint
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. augusztus 17. - Jácint
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Fórum

Hirdetés

Gyorskeresés

Keresés a topic-címek között:
Keresés a hozzászólók között:
Vissza a fórum nyitólapra Hozzászólások időrendben Legfrissebb legfelül Hozzáadás a kedvencekhez
Család, otthon » Karácsonyi készülődés, … csokorban, tetőfokára hágott, … (11 hsz.) Új hozzászólás
MicrOfirM (Topikindító) 2007-12-09 17:18:25 Válasz erre
Egy csokrot készítettem, ki mire készül karácsonykor, kinek mit jelent a karácsony. Mi emberek, sokféle kép készülődnünk, ... A válaszok hallatán végig fut rajtam, és kiráz a hideg! De világjelenségről van ám szó, ami Katasztrofális én mondom:
- és ez egy anyagias világ? Sajnos, súlyos gondok vannak manapság a karácsonyi ünnepek fogalmával, azt hiszem.

Miről is szól az ünnep, mire készül ÖN közelgő karácsony alkalmából?

Psziché: A karácsonyi készülődés már sok helyen kezdetét vette. Szép lassan megjelennek az utcán az ajándékárusok, karácsonyi dallamok hangjai lengik be a városokat, ...

Egy férfiember: azt mondta, evés –ivásról, mi másról szólna a karácsony.. ja meg a sütemények: Vendégváró süteményekről, mintha lakodalom lenne.
- egy frászt az evés – ivásról.
Másik: díszbe öltöztetjük otthonunkat, az advent, a karácsonyi készülődés, a kosárfonással kezdődik, és a koszorúkészítés, a díszítés időszaka ez. Giccses karácsonyunk legyen. Ajtódíszek (kopogtatók). Az adventi koszorú már sok helyen kezdetét vette. Szép lassan megjelennek az utcán az ... Sok vásárló szokott hozzánk jönni, és nagyon hülye kérdésekkel tudnak zaklatni.
- otthondíszítés, a nagy otthona meg üresen áll, futják körbe a fények. Koszorúkészítés időszaka … na!

Egy harmadik az ajándékozásról szól; „ …a legszemélyesebb ajándék kiválasztása. A bevásárlószezon csúcspontja kérem. Ennél nemesebbet nem tudok elképzelni. Azt gondolom, hogy ez legnagyobb a karácsonyban. Mire 24.-én este 6 körül lerogyok holtfáradtan a fotelba, már örülni sincs erőm.”

A reklámok: „Karácsonyi ötletbörze!” „ …sírni fogok, ha két hónapig karácsonyi konzumálási lázban fog égni minden.” „Ajándékozzunk, verjük magunkat adósságba is akár!” „ Ajándékokat, díszeket vásárló emberek figyelem!”
- a frászt! NEM az ajándékok adósságáról szól a karácsony!

Negyedik személynek a toleranciáról szól: elsősorban legyünk türelmesek, mások véleménye legyen fontos számunkra. Mindenkinek vannak személyes tapasztalatai, benyomásai a toleráns és kevésbé toleráns embertársainkról.
- mit mondjak erre?

Ötödik egy hölgy ezt nyilatkozta: a szeretetről szól; a szívek felengednek. ...
„Arról szól, hogy szeretettel fordulok azok felé, akiket ugyan egész évben, a szívemben hordoztam, de nem volt a nagy hajtásban elég időm rá esetleg, hogy megöleljem őket, hogy beszélgessek velük, hogy kellemesen és boldogan együtt töltsünk pár órát, napot. Nekem legalábbis erről szól.” Ez itt a szeretet ünnepe, az áldott karácsony.
- jeges szívek pár órára felengedjenek? Majd minden megy tovább, … ?

Hatodik ismét hölgy adventet mondta: minden napra egy ajándék édesség kóstolónak. Ma már voltam fodrásznál és bejelentkeztem… Van egy 3 éves kislányom, elképzelheti: ajándék, sütemények, sütés, főzés, díszítés, fárasztó de a lányomért megéri. Ötször annyi a munkám, mint máskor az évben, sok-sok idegbajos órát kell megélnem.

Nagymama mondja: A betlehemes játékokat jelenti nekem. A legszebb téli nap fiam, amikor csillog a fehér hó, fehérbe öltözik miden, a vöröscserepes háztetők, maga a hangulat is más, ha ilyen szép napra ébredünk, fiam. …

Tovább: Ebben az évben nem lesz karácsonyunk, érti? Nincs pénzünk fára, ajándékra! Csak azért élünk együtt, mert nincs lakás, rég elváltunk volna. Így nem lehet karácsonyt ünnepelni?

Internet: „ti hogy álltok a karácsonyi vásárlással, ajándékokkal, csomagolással, készülődéssel? Nekem még egy vásárlás van, de az csak amolyan, muszáj-dolgok bevásárlása, ...”
„… a karácsonyi kornyikálás megy majd a slágeren. ...

„Evangélikus Élet: Színes karácsonyi készülődés. Egyházunk életében fontos szerepet töltenek be a színek – gondoljunk csak a liturgikus színekre. ...”

Folytathatnám, sorolhatnám: adományozó időszakkal, fahéj-, vaníliaillat-, csillagjátékkal.
- Látni este gyermekeink szemében a csillogást? Ahogy örülni tudnak a legegyszerűbbnek is.
- Azokat az édes, gyermekszívű örömöket!
És maradjon tűzmentes az idei karácsony!!!

Kérdezem én, ilyenkor az égi angyalkák nem gyülekeznek?
- „hagyjon minket a hülyeségével, uram!”
- Bocsánat Ura!
- … had ne folytassam, nem érnék a végére ma. Igen, a földiek és az égiek ünnepelnek! De kérem, …

A LÉNYEGET SENKI NEM MONDTA KI! - JÉZUS SZÜLETÉSÉNEK a NAPJA van karácsonykor!


Ezért mondom én: NAGY SZÜLETÉSNAPRÓL, annak a születése napjáról, akinek még csak a nevét sem említjük, akinek a neve kevés családban hangzik el e világon, Isten éltessen ma Téged JÉZUSUNK! E világmegváltónk!

Kedves olvasóim, mi magunkat mulattatjuk, és az ünnepeltet fel sem köszöntjük?
- Hát ilyen nincs!
- Pedig van, karácsonykor, és csak ez van világszerte!

Igazi ünnep … !

Ha az első hópelyhek leesnek, és a napok megrövidültek a karácson mindenűt szóba kerül. „KARÁCSONY”, - micsoda csengése van e szónak! Te örömmel, friss, mint tiszta fenyőillat, és melegít, ahogy csak a szeretet tud melegíteni. Mégis a fenti példám azt mutatja, mintha az igazi öröm a valóságos karácson fénye kialudt volna az emberek szemében.

Gyermekkoromban sosem ismertem halott szemeket. Később lettem figyelmes rájuk, hogy az öröm minden fénye kihunyt, minden reménység, minden várakozás, minden akarás, minden bizonyság kialudt volna
Szegénység nyomorultjainak a szeme ilyen: testi szegények, lelki szegények, és még mélyebben; Krisztusban szegények. ?

Ennyire elárvultan … Én nem gondoltam volna, hogy azért nincs karácsony, mert hiányzik a fa, az ajándékok, és egy kedvünkre való pasi.
Attól tartok ezelőtt is csak karácsonyi hangulatotok volt, de nem valóságos karácsonyi örömötök, és most hogy eltűntek a hangulatának elemei, és nem tudtok mit kezdeni a karácsonnyal?
Mintha a menyegző csak egy fehér ruha lenne!!! - Sajnos úgy megdrágult, hogy inkább lemondunk egymásról!!!

Eszembe jutott egy zalai vagy mindegy hol történt a történet, amikor keresztelő volt:

Nagy pompával megvolt a keresztelő, hazavitték, tisztába tették, a nagy tollas ágyra fektették. …
Megterített asztalnál már úgy tettek, mintha félig éhen haltak volna. A piával nem takarékoskodtak, hisz megszületett az örököse a háznak, a kertnek, minden vagyonnak. A családi név örököse született. A jókedv a dínomdánom magasra hágott.
Dicsőítették a szerencsést, - egyik beszédet a másik után tartották. – mely a szülőknek e FIUBAN és ÖRÖKÖSBEN született. A nagy üvöltő éneklés tetőfokán:
– a keresztanya látni akarta a gyermeket.
Elkezdték keresgélni a gyermeket, hol a gyermek? Keresgéltek és keresgéltek, … Uram Isten …
– a nagy tolongásban elfelejtették hova tették, fektették a gyereket.
Végre, a tollas ágyra rakott kabátok alatt megtalálták a gyermeket
– holtan. Megfulladt!
Félelmetes igaz történet ez.
– ezer és sok ezer „keresztény” családnak ez a karácsony története?

Karácsonyt ünnepelni, Krisztus születésének ünnepét, Krisztusi ünnepet. Amikor az öröm a legmagasabbra hág,és mégis a JÉZUS-GYERMEK, ezekben a házakban, már réges-rég halott, – „megfulladt” más dolgok terhe alatt!

Karácsony minden ínység ellenére, sőt legnagyobb ínység ellenére nem felismerni, amikor Ő mindenek felett azoké, akik megfáradtak, megterheltek, elesettek, …

Szeretetteljes, Nyugodt, Áldásokban, Örömökben gazdag Karácsonyt, IGAZI születésnapot kívánok, egy egész évre, hogy minden nap Jézusra gondoljatok! Ne csak egy évben egyszer legyen Karácsony!

Tóth Vince szakértő Szombathely, Hungary
leilieve 2017-10-06 16:33:29 Válasz erre

Vintagerosesdolls

Kézzel készített egyedi játékbabák. Puha ,szeretni való játék és alvó babák, öltöztethető babák, babaruhákkal. Különleges alkalmakra , szülinapra ,keresztelőre, babaváró ajándéknak,újszülött ajándéknak, karácsonyi ajándéknak. https://vintagerosesdolls.blogspot.hu/

leilieve 2017-10-06 16:33:28 Válasz erre

Vintagerosesdolls

Kézzel készített egyedi játékbabák. Puha ,szeretni való játék és alvó babák, öltöztethető babák, babaruhákkal. Különleges alkalmakra , szülinapra ,keresztelőre, babaváró ajándéknak,újszülött ajándéknak, karácsonyi ajándéknak. https://vintagerosesdolls.blogspot.hu/

leilieve 2017-10-06 16:33:27 Válasz erre

Vintagerosesdolls

Kézzel készített egyedi játékbabák. Puha ,szeretni való játék és alvó babák, öltöztethető babák, babaruhákkal. Különleges alkalmakra , szülinapra ,keresztelőre, babaváró ajándéknak,újszülött ajándéknak, karácsonyi ajándéknak. https://vintagerosesdolls.blogspot.hu/

leilieve 2017-10-06 16:33:26 Válasz erre

Vintagerosesdolls

Kézzel készített egyedi játékbabák. Puha ,szeretni való játék és alvó babák, öltöztethető babák, babaruhákkal. Különleges alkalmakra , szülinapra ,keresztelőre, babaváró ajándéknak,újszülött ajándéknak, karácsonyi ajándéknak. https://vintagerosesdolls.blogspot.hu/

chillus 2010-12-07 09:02:37 Válasz erre

Ötletek az ajándékozáshoz itt is:

http://karacsonyiajandekotletek.blogspot.com/

K_Tunde 2010-12-03 12:33:27 Válasz erre

Sziasztok! 
Múlt hétvégén nagyon szép koszorút készítettünk a családnak.
 Nektek is ajánlom a lehetőséget:
Készítsetek saját kezűleg adventi koszorút, kopogtatót, karácsonyi 
asztaldíszt,  nagyon kedvező áron!
Karácsonyig minden hétvégén!
Helyszín: Bp.VII.ker. Vörösmarty 13.
Hozzávalókat, szerszámokat, segítséget és helyszínt biztosítunk.
Jelentkezés és részletek: http://www.ugyeskezek.hu/koszorukeszites.html 
<http://www.ugyeskezek.hu/koszorukeszites.html>

angela1221 2010-11-24 13:43:29 Válasz erre

 

Sziasztok! Íme egy hasznos és szép könyv a karácson előtti készülődéshez:

Telegdi Ágnes: Karácsonyi Készülődés

 

Varázslatos, adventi és karácsonyváró könyv. Csodálatos fotókkal, az ünnephez kötődő hagyományok leírásával, legendákkal, melyek még izgalmasabbá teszik a mesebeli várakozást. Ünnepi szokások, vásárok a nagyvilágban. Szépséges dekorációk, ajándékötletek, csomagolástechnikák. Karácsonyi finomságok és történetük. Kedves, közvetlen hangvételű tanácsok az időbeosztáshoz, ajándékválasztáshoz, az ünnep teljes megéléséhez. Ahhoz a csodához, mely három napig tart, ám a készülődés, a várakozás sok-sok hétig melengeti szívünket. Üljünk le egy karosszékbe, mélyedjünk el az ünnep történetében, szokásaiban, gyönyörködjünk a fotókban! Varázsoljuk még szebbé a karácsonyt!

 

További információk:

http://konyv-konyvek.hu/karacsonyi_keszulodes

 

angela1221 2010-11-24 13:42:48 Válasz erre

Sziasztok! Íme egy hasznos és szép könyv a karácson előtti készülődéshez:

Telegdi Ágnes: Karácsonyi Készülődés

 

Varázslatos, adventi és karácsonyváró könyv. Csodálatos fotókkal, az ünnephez kötődő hagyományok leírásával, legendákkal, melyek még izgalmasabbá teszik a mesebeli várakozást. Ünnepi szokások, vásárok a nagyvilágban. Szépséges dekorációk, ajándékötletek, csomagolástechnikák. Karácsonyi finomságok és történetük. Kedves, közvetlen hangvételű tanácsok az időbeosztáshoz, ajándékválasztáshoz, az ünnep teljes megéléséhez. Ahhoz a csodához, mely három napig tart, ám a készülődés, a várakozás sok-sok hétig melengeti szívünket. Üljünk le egy karosszékbe, mélyedjünk el az ünnep történetében, szokásaiban, gyönyörködjünk a fotókban! Varázsoljuk még szebbé a karácsonyt!

 

További információk:

http://konyv-konyvek.hu/karacsonyi_keszulodes

szjaori 2010-11-23 14:20:47 Válasz erre

A gyereknek tökéletes ajándék.

http://konyv-konyvek.hu/olvasobarat_irodalmi_rejtvenyfuzet_13_eves_kortol_di454403

Megszeretheti az olvasást és vele együtt még akár az irodalmat is, bár az elsőnek nagyobb jelentősége van.

 

boros1124 2010-11-19 14:27:14 Válasz erre

Sziasztok! Van egy nagyon jó könyv, karácsonyi témájú. Gyerekeknek kifejezetten jó ajándék.

Lili és Berci - Karácsonyi készülődés

http://konyv-konyvek.hu/lili_es_berci_karacsonyi_keszulodes

«« elejére « előző következő » végére »»
Hirdetés

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Ez a növény úgy vonzza otthonodba a pénzt, mint a mágnes

Ez a növény úgy vonzza otthonodba a pénzt, mint a mágnes

Bizonyára neked is sok növényed van otthon, hiszen tisztítják a levegőt, távol tartják a port és a mérgező anyagokat, valamint pozitív energiát sugároznak, és becsempésznek egy darab természetet a négy fal közé. A Feng Shui szakértői szerint a legnépszerűbb növény, amely szerencsét és anyagi jólétet hoz az életedbe, az nem más, mint a pozsgafa, más néven Jade.

Tovább »
A Nyilasok jól szórakoznak, a Vízöntők bajba keveredhetnek a hétvégén - Augusztus 17 - Augusztus 19

A Nyilasok jól szórakoznak, a Vízöntők bajba keveredhetnek a hétvégén - Augusztus 17 - Augusztus 19

Hétvégi horoszkópunkból megtudod, mi vár rád ezekben a napokban, mire kell különös figyelmet fordítanod. Csak keresd ki a csillagjegyedet, és olvasd el a csillagok jóslatát a hétvégére!

 

Tovább »
20 dolog, amit csak a macskamániások érthetnek meg

20 dolog, amit csak a macskamániások érthetnek meg

Nincs nálad nagyobb macskafan? Nem csak élsz-halsz a bársonytalpúakért, de mindent tudsz is róluk és a sajátos kis világukról? Akkor te érteni fogod ezt a 20 dolgot, mert ízig-vérig macskaimádó vagy! 

Tovább »

Kalkulátor

Álombiblia

Az álmoknak mindig üzenete van számunkra, ezért fontos, hogy meg is fejtsük, vajon mit jelent, mit akar tőlünk?

Még több kalkulátor »

Szakértők

Tarcsay Mária

Szín- és stílus tanácsadó

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Tarcsay Mária

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Ferenc Antal Attila Preky69 Gyula 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép