2017. március 23. - Emőke
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2017. március 23. - Emőke
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Fórum

Hirdetés

Gyorskeresés

Keresés a topic-címek között:
Keresés a hozzászólók között:
Vissza a fórum nyitólapra Hozzászólások időrendben Legfrissebb legfelül Hozzáadás a kedvencekhez
Konyhafortélyok » Mézeskalácsot hogyan? (8 hsz.) Új hozzászólás
andante (Topikindító) 2006-12-21 21:02:05 Válasz erre
Sziasztok! Tudja valaki, hogy lehet isteni finom mézeskalácsot készíteni?
mariska4514 2015-01-19 17:06:26 Válasz erre

nehéz eltalálni a jó mézeskalács receptet érdemes sokat kipróbálni.

Előzmény: Kissiren65 - 2015-01-13 14:26:22
Kissiren65 2015-01-13 14:26:22 Válasz erre

Sajnos mindig kemény marad a mézeskalácsom.. pár nap után szinte ehetetlen lesz.. de köszönöm kipróbálom ezt a receptet,

kovtamara 2012-12-10 17:53:42 Válasz erre

Remek ötleteket találtok a következő honlapon. Remek a recept, és az apró fogások is, sokat tanulhattok a mézeskalács sütéséről és díszítéséről.
www.mézeskalácsok.hu

Riellanails 2009-12-28 21:48:40 Válasz erre

Kedves Hajnika88!

 

Keresd meg a www.sutigyar.hu oldalon a mézeskalács szóra és megfogod találni azt a mézeskalács receptet ami garantáltan puha marad ;)

 

Sok sikert! Majd írd meg, hogy sikerült!

Előzmény: Hajnika88 - 2009-11-03 16:18:45
Hajnika88 2009-11-03 16:18:45 Válasz erre

Sajnos sosem sikerül az igazira... Mindig túl kemény lesz! Mit ronthatok el?

mézesmaci 2007-05-26 15:19:56 Válasz erre
Tessék!
Mézeskalács

Hozzávalók:
a tésztához:
50 dkg finom liszt
25 dkg porcukor
15 dkg méz
3 tojás
1 evőkanálnyi őrölt fahéj
1 kávéskanálnyi kakaópor
a díszítéshez:
25 dkg porcukor
1 tojásfehérje

A mézet (vízfürdőben) melegítsd fel, dolgozd bele az átszitált porcukrot és lisztet, majd a kakaót és fahéjat, végül az elhabart tojásokat. Addig gyúrd, dagaszd, amíg a tészta el nem válik az edénytől, illetve a kezedtől. Tedd hűtőszekrénybe, s érleld legalább öt napig. A sütés előtt a tésztát nyújtsd ki fél centi vastagra, s késsel vagy lisztezett kiszúróformákkal vágd ki a kívánt figurákat. A mézeskalácsokat tedd megvajazott, kilisztezett tepsibe, s előmelegített sütőben közepes tűznél süsd meg.
A különálló tojásfehérjéből verj habot, s azt apránként keverd hozzá az átszitált porcukorhoz. A masszát jól keverd ki, s ha a tészta már kihűlt ezzel díszítsd (pld. egy nyomózsákból) a mézeskalácsokat. (A kikapcsolt, de még langyos sütő segíthet a dekoráció gyors megszárításában.)

Az így készült mézeskalács is ehető, de - mivel nincs benne sütőpor vagy hasonló, amely miatt a tészta sütés közben megváltoztatná az alakját - ez egy díszítésre optimalizált verzió. Tari Márta (mézesművész) szerint ez a tészta (nyersen) jégszekrényben akár egy hónapig is eltartható.
A mézeskalácsok felületi dekorálásában jó hasznát lehet venni a különféle (félig beléjük nyomott) magoknak, szárazfűszereknek is. Ha a kalács felfüggesztendő dísznek készül (például karácsonyfára), akkor célszerű még a sütés előtt egy-egy megtisztított gyufaszálat is beléjük állítani, hogy legyen helye a majdani kötöző zsinórnak.


Ehetö mézeskalács!

Tehát a süti: Kb. 50-60 db átlagos méretű süti lesz belőle.
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg méz, 15 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, 1 egész tojás, 8-10 dkg margarin, 2-3 dkg vegyes fűszer ízlés szerint (őrölt szegfűszeg, fahéj, kardamom, ánizs, vanília, gyömbér, szerecsendió stb.)(ha barnára akarod, kakaót is lehetet hozzáadni), 2 dkg sütőpor vagy szódabikarbona, fél citrom leve, pár csepp citrom- és/vagy narancsolaj - vagy reszelt citromhéj
A készítés: Átkozni fogsz ezért a receptért, de nem csak engem, hanem magadat is, hogy nekiálltál és azt a napot és órát is, amikor az első mozdulatokat megtetted. (A riogatást Sipitől tanultam!)
Szóval. A fent leírt hozzávalókat öntsd össze egy kényelmes tálba. A mosogató közelében dolgozz. Készíts a kezed ügyébe kést, amivel majd vakargatod magadról a tésztát, dagasztógépet, nyugtatót, hidegborogatást stb. Tehát ha felvértezted magad gutaütés ellen és nekikezdtél az anyagok összekeveréséhez, kitartásodban bízhatsz csak. Az elején úgy fogod érezni, hogy a "tészta" az életben nem fog összeállni és azon fogsz gondolkodni, mit is önts még hozzá, hogy a mézes-cukros lisztdarabok hajlandóak legyenek összeterelődni valami általad ismert állagú tésztaszerűséggé. Kitartás! Ha ezen túlvagy és átkaid tárháza kimerülőben van, ne add fel! Jó alkalom szókincsed bővítésére, mert ezután jön a következő menet. Az a valami, amivel eddig küzdöttél, nemhogy szétesne, inkább átalakul egy irgalmatlanul ragacsos masszává. Ezt a ragacsos izét most ne próbáld "szárazabbá" tenni, mert a végeredmény ehetetlen lesz. Még egy ideig gyömködd, aztán vakargasd le a kezedről ezt a szinte eltávolíthatatlan kesztyűt, takard le fóliával a tálat és tedd jó hűvös helyre. - Úgy sem bírsz ránézni néhány napig és a gondolattól, hogy még van vele dolgod is ideges leszel. - Szóval e néhány nap - akár egy hét - alatt megszelídül és bár még mindig ragad, már nem olyan ádáz ellenség, mint amikor megalkottad. Ha még mindig nem találod nyújthatónak, most meglisztezheted! És ha végre eljutottál idáig, szinte jutalom, hogy vékonyra nyújthatod és formákat gyárthatsz belőle. A kiszaggatott figurákat vajazott sütőlapra fektesd, kend meg a tetejét szokás szerint és előmelegített, 160-180 fokos sütőben mosolygós aranysárgára - vagy ízlés szerint gesztenyebarnára - süsd. Váltott tepsikkel jó dolgozni, mert meg kell várni, míg kézmelegre hűl, s csak akkor lehet leszedni a kész mézeskalikat - de ekkor is még könnyen görbülnek, ha egyenetlen felszínre kerülnek. Sütés előtt is lehet díszíteni dióval, mogyival, mazsolával csillagánizzsal stb., sütés és teljes elhidegülés után cukormázzal lehet még szebbé tenni. Karácsonyfára akasztás esetének fennforgása miatt nagyobb tűvel fonal elhelyezését kell az áldozaton eszközölni.


Itt van írva a készítésröl jó pár dolog.
http://www.ruszwurm.hu/html/086.html
katica51 2007-05-26 13:40:12 Válasz erre
szerintem ha nem bizol a szakácskönyvben, akkor a fájl, uj ablak gyorskereső, majd a gogl -ba ird be mézeskalács receptek, és pontozd be a magyar szót és keresésre rákattintva sok receptet fogsz kapni.
Előzmény: andante - 2006-12-21 21:02:05
«« elejére « előző következő » végére »»
Hirdetés
loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Éld meg a MOST hatalmát! - Húzz egy lapot, és fedd fel Ekhart Tolle neked szóló üzenetét!

Éld meg a MOST hatalmát! - Húzz egy lapot, és fedd fel Ekhart Tolle neked szóló üzenetét!

A boldogság egy tudatállapot, mely nem függ külső tényezőktől, állítja Ekhart Tolle spirituális író. Most minden napra kapsz egy üzenetet tőle, mely segít megélni a jelenlét és a MOST hatalmát. Ekhart Tolle szerint ugyanis ez vezet a lelki békéhez és a megvilágosodáshoz.

Tovább »
5 kérdés, amit fel kell tenned magadnak minden fontos döntés előtt

5 kérdés, amit fel kell tenned magadnak minden fontos döntés előtt

Hányszor… de hányszor volt már úgy, hogy dönteni kellett volna, de azt se tudtuk, hogy álljunk neki. Egyszerűbbnek bizonyult másokat megkérdezni és az alapján osztani-szorozni vagy egyszerűen azt tenni, amit a többség javasolt. Pedig a döntés, mindig a miénk és csak mi dönthetünk.  Éppen ezért megkönnyítjük a dolgodat azzal, hogy eláruljuk, mi azaz 5 kérdés, amit érdemes a döntés előtt feltenned!

Tovább »
Mutasd a szemöldöködet, és tudd meg, milyen a valós karaktered! - Képes önismereti teszt

Mutasd a szemöldöködet, és tudd meg, milyen a valós karaktered! - Képes önismereti teszt

Ha a szem a lélek tükre, azaz, „ablaka”, akkor a szemöldök egészen bizonnyal a „kerete”. Vajon mit árul el rólad a saját szemöldököd formája? Itt az ideje, hogy kiderítsd, csak ki kell választanod azt a képet, amely a leginkább hasonlít a szemöldöködre!

Tovább »

Kalkulátor

Válassz masszázstípust!

Számos masszázsstílus létezik, és bár egy tapasztalt terapeuta bármilyen kezelést rá tud szabni bárkire, egyes technikák megfelelőbbek lehetnek, mint mások. Éppen ezért érdemes megismerned őket!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Búza Judit

Spirituális fejlesztő

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Búza Judit

Társkereső

Társkereső
Eszter Mária Marcsi Eva Erika Éva 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép