2017. május 01. - Fülöp, Jakab
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2017. május 01. - Fülöp, Jakab
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Fórum

Hirdetés

Gyorskeresés

Keresés a topic-címek között:
Keresés a hozzászólók között:
Vissza a fórum nyitólapra Hozzászólások időrendben Legfrissebb legfelül Hozzáadás a kedvencekhez
Közérzet » Ötvenen túliak társasága (12954 hsz.) Új hozzászólás
Tudnivalók Kedvenc témáim Topic indítása
«« elejére « előző következő » végére »»
mütyűr (Topikindító) 2006-09-16 22:03:15 Válasz erre
Örülök, hogy végre megalakulhat ez a fórum, mert én már mindenhol keresem a volt osztálytársaimat, de senkit nem találok a neten. Remélem itt sikerül. 1965-ben érettségiztünk a XVII. kerületi gimiben. A becenevem ott is mütyűr volt. Mi vidékre költöztünk a férjemmel, aki szintén osztálytársunk volt. Sajnos így elszakadtunk a többiektől, szinte semmit nem tudunk róluk. Remélem valaki rám ismer, és válaszol. Az nagyon szuper lenne.
arany52 2017-04-30 12:27:54 Válasz erre

Cipruska, igazán szépnek igérkezik az idő, Ti is jól fogjátok érezni magatokat a birtokon. Lánykám is igen várja a holnapi túrát, de ma még este zárásig dolgozni kell. Nagy lesz a forgalom, mert sokan utolsó percre hagyják a vásárlást.

Bizony nagyon kellemetlen ez a szemrezgés. Szinte majdnem mindenkinél előfordul, de csak időlegesen. Ez is olyan mint a csuklás, alkalmanként mindenki csuklik, de ha állandósul, az már nagy baj. Nekem idegességre se lehet fogni, mert volt annyi stressz az életemben, mikor Jóskám, valamint drága Szüleim betegeskedtek és akkor nem jelentkezett a tünet. Most szépen kiegyensúlyozottan élünk lánykámmal, mégse tudok szabadulni tőle már 8. hónapja. Feltehetően az sm az oka mivel az ideg körüli burok válik le és szabadon maradt idegszálak védtelenek a külső hatásokra. Reménykedem, ez is elmúlik, mint már annyi más kellemetlen tünet.

Böszörményi könyveket én is olvastam, jók, de kicsit nehezebb olvasmányok. Elmúlt hónapokban nekem is sikerült zsinorban elolvasni 9 könyvet. Most is feltöltöttem egyet, Nicholas Sparks-tól a Maradj velem címűt, de nem tudom elkezdeni. Helyette tegnap hangoskönyvet hallgattam, Móra Ferenctől az Asszonyok tükörben címűt.

Nagy főzésem nincs, mai ebéd maradék zöldborsós-tejszínes csirkecomb, holnapra rántok ki csirkét, hozzá a basemelles mártás tésztával már elkészült. Délután ha minden igaz, barátnőzni megyek.
Kellemes napot kívánva, ölel: ARany

 

 

 

hamisciprus 2017-04-30 06:26:56 Válasz erre

Szép jó reggelt!

Ez a szem körüli izmok remegése nagyon kellemetlen lehet. Ha van olyan hozzáértő, aki tud rajta segíteni érdemes megpróbálni. Időnként nálam is szokott ilyen lenni, és bizony elég idegesítő. Volt amikor azt gondoltam, hogy erős akarattal urrá tudok lenni rajta, de nem, amikor előjön érzem, de olyankor amikor nem vagyok tükör közelében nem látom, hogy ezt mások is észreveszik-e, vagy csak én érzem. Az igazság az, hogy nem tudom, hogy ez látványos-e, mert még nem sikerült megnéznem, nálam olyan érzés, mintha a szemem, és a körülötte lévő izmok rángatóznának, de nem tudom, hogy ebből mi látható. Azt nem tudom, hogy nálad mi hozza ki, de neem akkor van gyakrabban, ha felidegesít valami, vagy valamilyen megoldhatatlannak tűnő dolog van az életemben. van úgy, hogy hetekig nem jelentkezik. Neked különösen vigyázni kell a szemedre, érdemes magpróbálni, reméljük segíteni tudnak rajta.

Itt elég hűvös, de napsütéses időre ébredtünk. Megyek délelőtt a misére, de ez a 14 fok körüli hőmérséklet amit mára igértek nem sok, a templomban ülve mindig alaposan felöltözöm.

Remélem, hogy igaza lesz az előrejelzésnak, hogy holnapra melegszik az idő, és így Timike, és a mi programunkat sem fogja zavarni.

Most Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten című könyvét olvasom. Két kötetes elég szerteágazó a cselekménye.

ölellek: ciprus

arany52 2017-04-29 17:49:26 Válasz erre

Cipruska, remek lehetett ez a kis kikapcsolódás és uszkálás. Mély vizbe én se mertem soha egyedül bemenni. Jól usztam, de a tudat, hogy nem tudok leállni, mindig idegesített.

Gyomorrontásom hamar elmúlott, viszont a szemem már három napja nagyon rossz . A szemkörüli izmok remegnek. Régen is volt ilyen, olyan jó 17 éve és akkor akkupunkturával kigyógyítottak. Most lánykám látott a környéken akkupunkturás rendelést , rá fog kérdezni, hogy vállalnának -e. Nem bizom bennük annyira, mint régi orvosomban, aki Kínában tanulta, remekül művelte, diplomaták jártak hozzá és orvosnak is kiemelkedő volt, de ő ha még egyáltalában él, akkor is kizárt , hogy rendeljen. Valamit meg kell próbálni, mert nagyon kikészít idegileg.

Zöldborsós - tejszínes csirkecombot készítettem két napra, sikere volt. Hétfőre lányka rántott csirkecombot rendelt. Finom a húsleves is és milyen jó lesz majd a szölőben, csak idő legyen kellemes. Timi megint kirándulni készül barátokkal, ők is jó időért drukkolnak.

Lehallgattam minden sorozatomat, de most szó szerint csak hallgattam az okostelefonról. Fél élvezet, de semminél több.
Szép ünnepi napokat kívánva, ölel: Arany

 

 

 

hamisciprus 2017-04-29 08:59:15 Válasz erre

Köszönöm szépen Aranyka, hogy megírtad mit kell tennem a géppel. Remélem ez a művelet nekem is sikerülni fog.

A gyomorrontás nagyon nem jó, de reméljük, hogy mielőbb túl leszel rajta.

Még szerencse, hogy ilyen talpraesett kislányod van, és nem hagyta magát, így ügyesen elintézte, hogy ők számoltak rosszul Neked. Gondolom, hogy azért elnézést nem kértek, ezért, hogy ilyen idegességen kellett átmennetek.

Jó volt ez a kis pihenés nagyon. Erre minden embernek szüksége lenne! A települést együtt találtuk ki, de a knkrét helyet én választottam. Ott a gyógyvízen kívül úszómedence is volt, és gondoltam, hogy kell, hogy mozoghassunk is. No, ott derült ki, hogy a medence vize engem teljesen ellep, így egyedül nem is merészkedtem bele. A párom mellettem úszott, és így én is jól éreztem magam. Sajnáltamőt, mert ő sokkal gyorsabban úszik, de a kedvemért mellettem haladt. Azt mondta, hogy tudok én úszni, csak nagyon félek aholnem ér le a lábam, de ezt én magamtól is tudom. persze ez az úszás csak mellen van, más úszásnemet megpróbálni sincs bátorságom.

Most fő egy kis húsleves, jó lesz holnapra is. 1.-én ha az idő engedi a szőlőjébe megyünk, és ott főzünk.

Nagyon jó hétvégét kívánok!

ölellek: ciprus

arany52 2017-04-25 10:32:40 Válasz erre

Cipruska, érdekes lehetett a film amit megnéztél, majd én is utánanézek, biztosan ismétlik, vagy fent van a neten.

Nem tudom , hogy a gépeden szoktad -e a böngésző előzményeket és cookie-kat törölni, mert ha ezek felhalmozódnak, akkor lassítják a gépet. Ha nem, akkor könnyen segíthetsz rajta . A oldal jobb sarkán van egy kis gépcsavar kinézetű jel, arra klikk és bejön egy ablak. Itt a beállításokra mész. Megint kiugrik egy ablak, ezen a törlésre, új ablak - újra törlés és Ok. Ezután látod egy vizszintes színes vonal képében, amely szalad, hogy tisztítja a gépet. Utána sokkal gyorsabb szokott lenni. Ha ez elég , meguszod a szerelőt, aki kicsit rendbehozza a gépet, ezt is ráfog, azt is, hogy meg kellett csinálni és lehet fizetni. Nem hinném , hogy újra kell telepíteni, nem olyan régi géped van.

Rossz éjszakám volt, kaptam megint egy erős gyomorrontást, egész éjjel futkostam, még most reggel is kavarog a gyomrom. Két napja csináltam tejfölös-sajtos-sonkás tésztát, ami magában is nehéz, de én balga megettem a maradékot. Fene kényes gyomrom csak a friss ételt bírja. No de ma rántott leves lesz és burgonya és remélem pár nap alatt túl leszek rajta.

Másik dolog: lánykám ma ment a NAV-hoz intézni, hogy miért is kell nekem 6 ezret fizetni? Első körben azt mondták, hogy rajta van, hogy kell és a meghatalmazás nem jó, mert nem elég részletes, össze is tépheti. Nem az első meghatalmazás , amit írtam, persze, hogy jó . Szerencsére lányom nem tágított, jött egy másik ügyintéző, utánanézett a dolgoknak, tévedés az egész O-ás vagyok, nem kell befizetni semmit. Ha nem ilyen talpraesett Timi akkor fizetünk a semmiért. Örömében, hogy ez sikerült, ment is ki a temetőbe. Elől pár tő virágot szeretne beültetni, körbe pedig a Borostyánt. Most már talán nem fagy ki..
Kellemes napot kívánok!

 

Ölel: Arany

 

 

hamisciprus 2017-04-25 06:23:19 Válasz erre

Szép jó reggelt!

Mostanában mindig korán felébredek, de sebaj, ilyenkor netezek, olvasok, és persze megiszom a reggeli kávémat.

Nagyon finom lehet így a hús darálva megsütve így, ahogy elkészíted.

Láttam az M+ csatornán vasárnap este 9.-kor kezdődött egy nagyon érdekes filmet. A rítus volt a címe, és ördögűzéssel foglalkozott. Állítólag az USA.-ban most is vannak olyanok, akik ezzel foglalkoznak. Ezt a végén írták ki. Dióhéjban arról szól, hogy egy fiatal férfi papnak tanul, de nem érzi azt, hogy ő hisz istenben, ezért nem akarja, hogy felszenteljék. Az egyik pap, aki tanította őt azt mondja neki, hogy menjen el az ő egyik barátjához, beszélgessen el vele, és ha még mindig úgy érzi, akkor elfogadja, hogy nem akar pap lenni, és akkor bármi lehet azonkívűl. A fiatal elmegy ehhez az idős paphoz, aki ördögűzéssel foglalkozik. Nem hisz ebben a dologban, de látja mi történik, sőt megszállja az ördög az öreget is, és ő az, aki kiűzi belőle úgy, ahogy az öregtől látta. Végül felszentelteti magát, mert kiderül, hogy ördögűzéssel csak az tud foglalkozni, aki istenhívő. Közben persze sok minden más is történik. Úgy tudom, hogy van ilyen csatornád, ha ismételnék nézd meg, mert nagyon érdekes.

Mostanában eléggé lelassult a laptopom. Újra kell ilyenkor telepíteni? Azt hallottam. Ha így van, jövő héten elviszem szerelőhöz, mert ezt én nem tudok megcsinálni.

ölellek: ciprus

arany52 2017-04-24 18:24:38 Válasz erre

Cipruska, én is olvastam a facebookon a szép kritikát keresztfiadról, állítólag másfél órát csak ő szerepel a darabban. Fárasztó lehet és nagy koncentrációt igényelhet. Öröm a családnak, hogy ilyen sikeres.

Tarjából nehezebb puha rántott húst készíteni, azért álltam már én is rá a csirkemellre, vagy csirkecombra, de abból a filézett a legjobb. Nem kell olyan sokáig főzni és biztosan elrágható. Persze azért az ember vágyik sertéshúsra is. A héten sertés darálthúsból szeretnék rántott húst készíteni, ez is jóval puhább , csak nehezebb a panírozása. Összeállítás után beteszem a hűtőbe pár órára , hogy kicsit megfagyjon és utána minden kis golyót lisztezett deszkán nyújtúfával kicsit meglapítom, ezután már lisztbe nem is kell mártani,csak tojásba és prézlibe. Azonnal sütöm is , nehogy felengedjen és a forró olajban szétessen.
Ma már kicsit kellemesebb idő volt, de nem tudom miért még mindig úgy fáztam, hogy bekapcsolva hagytam a konvektort.

Leányzóm pihen a hajnali műszak után, mert holnap is korán kell kelni, csak reggel van nyitva az adóhivatal. Onnan tervezi, hogy kiugrik a temetőbe, mert egy irányban van.
Szép estét kívánok!

 

Ölel: Arany

 

 

hamisciprus 2017-04-24 09:31:15 Válasz erre

Nem tudtam Aranykám, hogy Timike koraszülött volt, igazán okos, szép felnőtté cseperedett! A szemünk érzékenységét meg el kell viselni, a fehér bőrére pedig megtanult vigyázni. ha napsütés van, én is bekenem az arcomat- a többit ugye a ruha takarja- napvédő krémmel, mert ha le nem is égne amíg egy-egy órát hjárkálok, láttam már, hogy van akinek foltosodik a naptól idős korban. Így hátha megúszom. Sajnos elég drágák ezek a készítmények.

Hát ez csakugyan érdekes, hogy aki nyugdíjból él, és más jövedelme nincs annak hogy tud így számolni a NAV. Reméljük, hogy ez valami félreértés lesz. Jó, hogy ezt a lánykád el tudja intézni.

Tegnap tarjából készítettünk rántott húst petrezselymes krumplival, de tovább kell sütni, mint a csirkemellet, így majdnem kifogott rajtam, de ízletes finom lett. A krumplit meg bármennyire szeretem, igyekszem keveset fogyasztani belőle.

A facén eddig már kétszer is olvastam a keresztfiamról, szép kritikát kapott, örültem neki nagyon. Biztosan írtam már, hogy a kövtekező előadásra mi is megyünk a húgommal, és a nővéremmel.

Szép hetet kívánok!

ölellek: ciprus

arany52 2017-04-23 13:46:25 Válasz erre

Igen Cipruska, Timi szőkésbarna hajú , fehér bőrű és sohase sül le, mert ha napon marad, akkor mindjárt leég, de nagyon csúnyán. Most már vigyáz magára, de gyerekkorában volt hogy táborban annyira leégett, hogy égési sérülésre használt sprayt kellett használni és a háta szeplős maradt. Világos bőrű és szeműek érzékenyebbek. A szemében pedig sajnos gyengék az erek, koraszülőtt és még nem fejlődött a szeme és tüdeje kellőképen ki. Az inkubátor se tett jót. Mindnyájunknak megvan az érzékenysége, de a szem nálunk családi. Minden bajunk van vele.

Néztem én is a Barátok közt-et és Félixre tippeltem, hogy feltehetően ő vitte el Ludwigot. Benne vagyok egy B.K. Fórumban, ahol még mindig nem biztosak halálában, lehet még valami csavar. Ági az azonosítás ellenére is igencsak menekülne külföldre. No majd meglátjuk mennyire furfangosak a forgatókönyv irók.

A török sorozatokat nem tudtam lenézni, ma délelőtt is elment a főzéssel, a héten meg a mosogatólefolyóval szenvedtem. Eldugult és lányka teljesen szétszedte , megtisztította és össze is ragasztotta, visszarakta. Tegnap ennek örömére mosogattam és bekapcsoltam a mosógépet is, ami szintén oda van kötve. Majdnem eláztattam a lakást. Jött a szomszéd, kinek feleségét sokban segítem és pumpával olyan férfiasan rendehozta, mégiscsak erősebb keze van. Úgy néz ki , most rendben van, de délután lefuttatunk egy mosást és megnézzük lemegye-e a szennyvíz.


Cipruska, igyadd csak nyugodtan az egy üveg sört, nem árt az, még egészséges is, a komló nyugtat és altató hatása van. Drága Édesapám is egy üveggel ivott naponta, felet ebédhez, felet vacsorához, pedig volt neki betegsége bőven. Többet soha, de ez az egy jól esett neki.

Végre kisütött a nap, de erős szél van. Lányka ültetni akart menni a temetőbe, de keddre hagyta . Mennie kel a NAV-hoz , mert rámijesztettek, kijött egy papír 62 ezer adóbefizetéssel. Hogy mire és miért, azt nem tudom és nem is tudtam kideríteni, mert nincs adóköteles jövedelmem. Telefonáltam több helyre is, de csak annyit mondtak, hogy menjek be, majd utánanéznek. Én nem megyek, mert az taxi költség, meghatalmazással Timi megy és igen reménykedem, hogy tévedés. Ha azt mondják, hogy be kell fizetni, akkor nincs mese, velük nem lehet vitatkozni. Mindig van idegeskedés.

 

Kellemes hétvégét kívánva, ölel: Arany

 

 

hamisciprus 2017-04-22 09:58:14 Válasz erre

Köszönöm szépen Aranyka, hogy megírtad a közlekedést. Tudod, hogy nem tudok igazán tájékozódni a fővárosban, de így én is képben leszek.

Ugye Timikének is világos színű a szeme? A világos szeműek érzékenyebbek mindenre. A széltő, erős napsütéstől, huzattól, a neonvilágítástól- ezek ma már nem nagyon v annak- gyullad be az enyém is, és gyakran vörös is. Elég, ha este sokáig olvasok, vagy nézem a tv.-t Az ő szeme is kifáradhat, hiszen sokszor szinte hajnalban kell felkelnie.

Tegnap megnéztem a B.k.-t. Kiderül, hogy Ludvigot Ágnestől a pszichológusnő pasija menekítette ki, mert nem bírta nézni, hogy Ágnes mit művel vele. Stella várja az édesanyját, de még nem érkezik meg, őt felveszik abba a jó iskolába, ahová felvételizett.

Itt ma borongós idő van, de legalább nincs hideg.

Képzeld, mostanában néha veszek egy doboz sört, és olyan jól esik, hogy megiszom. Csak azt nem tudom, hogy ez nem emeli-e fel a vércukrot olyankor.

Kellemes hétvégét kívánok!

ölellek: ciprus


«« elejére « előző következő » végére »»
Hirdetés
loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

4 jele annak, hogy érzelmi stressztől szenvedsz

4 jele annak, hogy érzelmi stressztől szenvedsz

A modern világ tele van drámákkal. Vannak valódi drámák, melyek valós időben játszódnak, közösségi oldalakon vagy épp a családban, és vannak a filmekben megjelenő drámai események. Ezekkel nem nehéz túltelítődni. Emellett ott van a munka, a stressz, a határidők, a család és a gyerekek. Nem is észleled, hogy mindez mennyi energiát vesz el tőled, és mennyi stresszt okoz.

Tovább »
Sokan elfelejtjük, hogy ezzel az 5 női szokással is kinyírhatunk egy kapcsolatot

Sokan elfelejtjük, hogy ezzel az 5 női szokással is kinyírhatunk egy kapcsolatot

Féltékenység, birtoklási mánia, elszámoltatás, sárkányoskodás, hiszti. Igen, jól tudjuk, hogy ezekkel csak magunk alatt vágják a fát. Ám nem ennyiben merül ki a női készlettár. Van még ezen  kívül 5 másik gyakran elkövetett női szokás, amibe még csak bele sem gondolunk, hogy ugyanúgy kinyírja a kapcsolatot, ahogy az előbb elsoroltak is…

Tovább »
Tárd fel rejtett tulajdonságaidat a Szaturnusz-kártyák segítségével! - Képes önismereti teszt

Tárd fel rejtett tulajdonságaidat a Szaturnusz-kártyák segítségével! - Képes önismereti teszt

Különleges csillagállásba kerül a hetekben a Szaturnusz, és több hónapig érezhető lesz a hatása, melynek erejét és általa a benne rejlő tudást most te is kihasználhatod, hiszen ez a bolygó a belső tanítómester, aki az önállóságra tanít! Koncentrálj erősen és a megérzéseidre hallgatva válassz egy Szaturnusz-kártyát, mely feltárja előtted eddig talán rejtve maradt tulajdonságaidat!

Tovább »

Kalkulátor

Zsírégető kisokos

Edd magad karcsúra! Nem is hinnéd, milyen sok táplálékfajta létezik, amelyet bármilyen mennyiségben fogyaszthatsz, és mégis zsírt égetsz, fogysz vele. Kisokosunk segítségével kikalkulálhatod, mi a legjobb a számodra.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Erdősné Zsóka

Szoptatási tanácsadó

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Erdősné Zsóka

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eszter Eva Erika Éva 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép