2017. január 17. - Antal, Antónia
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2017. január 17. - Antal, Antónia
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Fórum

Hirdetés

Gyorskeresés

Keresés a topic-címek között:
Keresés a hozzászólók között:
Vissza a fórum nyitólapra Hozzászólások időrendben Legfrissebb legfelül Hozzáadás a kedvencekhez
Közérzet » Ötvenen túliak társasága (12807 hsz.) Új hozzászólás
Tudnivalók Kedvenc témáim Topic indítása
«« elejére « előző következő » végére »»
mütyűr (Topikindító) 2006-09-16 22:03:15 Válasz erre
Örülök, hogy végre megalakulhat ez a fórum, mert én már mindenhol keresem a volt osztálytársaimat, de senkit nem találok a neten. Remélem itt sikerül. 1965-ben érettségiztünk a XVII. kerületi gimiben. A becenevem ott is mütyűr volt. Mi vidékre költöztünk a férjemmel, aki szintén osztálytársunk volt. Sajnos így elszakadtunk a többiektől, szinte semmit nem tudunk róluk. Remélem valaki rám ismer, és válaszol. Az nagyon szuper lenne.
arany52 2017-01-16 14:12:46 Válasz erre

Ahogy nézem Cipruska, a Szultána már nem sokáig megy, vége lesz az első szériának, talán azért is aprózták ennyire el. Ma néztem le a 73. részt.  Úgy olvasom, hogy Oszmán hatalomra jut, Kössemet a régi palotába száműzi, talán még ebben a szériában Mehmedet kivégezteti és akkor vége . A következő széria címe IV. Murád, vagyis mikor Kössem legnagyobb élő fia kerül hatalomra. Állítólag török csatornán már ez a széria debütál is, de ki tudja, hozzánk magyar szinkronnal mikor jut el.

Valóban megkeményedett Kössem, de nincs is más lehetősége, vagy a hatalom, vagy a halál, de még így sorjában el fogja veszíteni összes fiát.

Kellemetlen idő van nálunk is, elolvadt a hó, jöttek a mínuszok és lefagytak az utak. Lánykám ma 4 órát túlórázott, de összefagyva jött haza. Ivott meleg teát és le is feküdt.

Hurkát készítettem én is ebédre , hozzá hagymás krumplit és párolt káposztát. Jaj de nem szeretem én se ha a hurka tele van rizzsel. Eleve a vérest zsemlével szeretem töltve, de olyat ritkán kapni.

Holnap tökfőzelék lesz csibepörkölttel, az jó könnyű, úgyis rakoncátlankodik az epém. A sok kő nem akar nyugton maradni benne.

Kellemes hetet kívánok!

Ölel: Arany

hamisciprus 2017-01-16 10:58:12 Válasz erre

Szervusztok!

Tudod Aranyka nekem a Hürrem vejének a szeméből sem néz ki jó, olyan unszinpatikus. szegény lány kénytelen volt hozzámenni, gyereket szülni neki, és jó képet vágni ehhez a férfihez. Elképzelhető, hogy ő van a háttérben, hogy Musztafára ezt is ráfoghassák.

A Szultána érdekes lenne, de nagyon rövid kis részt adnak, ráadásul pénteken nincs is. Kemény asszony lett belőle, az igaz, de a fiaiért mindent megtesz.

Tegnap elmentünk a temetőbe. A főút le volt takarítva, de a melláékutakon fél lábszárig érő hóban bukdácsoltunk. nehéz volt a járás, de gyönyörű napos időt sikerült kifognunk.

Hétvégén zöldbablevest főztünk, hurkát kolbászt sütöttünk, hozzá hordóskáposztából káposztát dinszteltünk. Jó volt, de a hurka tele volt rizzsel, azonkívül alig volt benne más.

Nálunk a járda is nehezen járható, de nekem akkor is mennem kell a boltba, és a postára is. Kicsit félve megyek, de ezzel nem vagyok egyedül.

Mostanában nem járok jógázni, mert itt a közelben megszűnt, messzebb meg nem akarok menni, de a mozgás hiányzik.

Kellemes hetet kívánok!

ölellek: ciprus

arany52 2017-01-14 17:03:54 Válasz erre

Cipruska, nálunk is esett a hó, de már csak kása, ha jön a fagy, akkor majd megfagy és korcsolya pálya lesz az utca. Ha a hegy vagy a Duna felé nézek, akkor látok szép fehér havat.

Most lett kész a tésztás, sajtos csirke, aminek a receptjét irtam, tényleg jó. Szeretjük a töltött csirkecombot is, mert annyiféleképpen el lehet készíteni és mindig más.

Dolgoznak a gyerekeink hétvégén is. Timi is megy minden nap és a szabadnapjait se kapja ki.

Ma nem könnyezett annyira a szemem és lenéztem az utolsó Szulejmánt. Kiváncsi leszek ki tűntette el Hürremet és miért. Én a kedves vejére tippelek, hogy ezzel is bajba hozza Musztafát. Holnap jó lenne legalább egy Szultánát is megnézni, az is érdekes részhez ért, és nem is hozzú. No majd meglátjuk, hogy mennyire kedvez a szerencse.

További kellemes hétvégét kívánok!

Ölel: Arany

hamisciprus 2017-01-14 09:19:48 Válasz erre

Megtaláltam Aranyka, hogy hagymával kell pirítani a mellet, csak előszörre figyelmetlenül olvastam. A gyerekem ügyesen beért a munkahelyére, mert szerencsére takarítják a havat.

hamisciprus 2017-01-14 07:56:16 Válasz erre

Biztosan jó lesz a lánykádnak a cukra, hiszen olyan pontosan betartjátok a diétát. Ez a csirkemell így nagyon finom lehet, ezt ki fogom próbálni. Ezek szerint simán meg kell sütni a mellet tejfelezés előtt hagyma nélkül ugye?

Itt óriási hó esett reggelre, és még most is esik, a parkolóban úgy bányásszák ki az autókat a hó alól. Még ekkora hóra nem emlékszem itt.

Már este amikor a szemetet levittem alig bírtam a kukáig eljutni.

Az autósok nem akarják elhinni, hogy nem tudnak elindulni, és túráztatják a járművüket. Hiába akik megszokták a kocsikázást, nem tudnak leszokni róla még ilyen időjárási viszonyok között sem.

Most enyhe az idő, de ha ez megfagy csúszós lesz nagyon az út.

Van itthon csirkecomb, lehet, hogy azt fogom megsütni, megtöltöm, mert úgy ízletesebb.

A gyerekem ma is dolgozik nem tudom, hogy tud bejutni.

bentről szép ez az idő.

Szép hétvégét kívánok!

ölellek: ciprus

arany52 2017-01-13 16:24:28 Válasz erre

Igen Cipruska, ma péntek és 13, még szerencse, hogy nem vagyok babonás, mert jöhet a rossz 13 és péntek nélkül is, ha akar.

Sajnos idővel egyre több ajtó csukódik be, ahogy mondják, részletekben halunk meg, már ha nem ér minket egy hirtelen balesett. Először a távolabbi dolgoktól válunk meg, külföldi utak,  kirándulások, aztán jönnek a kisebb lemondások. Én most már az olvasásról is lemondok.  Egy ismerősöm ajánlotta Gárdonyitól a Kék pille novelláskötetet, feltehetően olvastam már, de mégegyszer elolvastam volna. Végig is néztem, hogy nincs-e meg hangos könyvben. Van sok Gárdonyi, de éppen ez nincs.  Hát majd választok másikat.

Nem vagyok már sok helyen én se, itt és a poeten, de oda szintén nagyon ritkán jutok fel. Régen ott volt barátnőm is és a portálon is tartottuk a kapcsolatot. Ő sajnos bő egy éve meghalt. Most már ha fel is teszek írást, kevés kommentet kapok, mert itt is úgy van,  én hozzászólok  mások írásához és főleg dícsérő szavakkal, akkor ők is az enyémhezem  akár tetszik nekik, akár nem és visszadícsérnek még akkor is, ha teszem azt nincs egy értelmes mondat benne.  Hasonlít a facebookhoz, én lájkollak, - te lájkolsz, ők lájkolnak, akkor mi is lájkolunk.

Még a Hoxán vagyok,  de ott a blogokat vezetem.  Ezt nem hagyom abba, mert fent van életem egy fájdalmas szakasza is és Jóskám versei.

Nálunk is esik a hó, de ahogy esik, úgy olvad is, nem sok szép van benne.

Ma már megfőztem a hétvégi ebédet. Beregisztráltam egy diabeteszes oldalra és kapok recepteket. Most egy ilyent készítettem el. Csirkemellett csíkokra kell vágni , hagys olajon átsütni és rátenni egy bögre tejfölt. Előtte kifőzni spagetti tésztát, azt jénay edénybe tenni, rá ez a zaszfos hús és tetejére reszelt sajt. Ebéd előtt 10 percet kell sütni és ehető is.  Állítólag kevés a szénhidrát tartalma. Majd szombaton Timi megint méri reggel a cukrát, remélem most is alacsony lesz.

Kellemes hétvégét kívánok!

Ölel: Arany

hamisciprus 2017-01-13 09:26:23 Válasz erre

Szép jó reggelt!

Itt gyönyörű hóesésre ébredtünk. Szép, nagy pelyhekben hullik, jó nézni az ablakból, de úgy hallom, hogy nálatok is ez a helyzet. Így szép a tél, az igaz, hogy járkálni óvatosan kell, pedig nekem vannak elintéznivalóim.

Ezeket a bezáródó ajtókat én is ismerem, némelyik rajtunk kívül álló okokból záródik be, csak az benne a szomorú, hogy mi magányosodunk el tőle. Régebben a  családok is jobban összetartottak, most meg mindenki igyekszik a munka után menni sokszor messzire is. Itt én "csak "ebben a fórumban vagyok, no meg a poétban, de oda már nagyon régen nem néztem be.

Tegnap vettem magamnak egy sapkát, mert van ugyan, de olyan régi, hogy ideje volt lecserélni. Rózsaszín a régi, és az már a színe miatt igazán nem nekem való. nem könnyű idősebb nőnek vásárolni, mert az üzletek tele vannak fiatalos holmikkal, a legtöbbjük még csilliog-villog is. A múltkor rámjött a nevetés az utcán, mert egy kb. hatvanas nőn olyan fejfedő volt, amelyen egy hatalmas bojt volt. No, de neki biztosan az tetszett.

Bizony a sózás fájdalmas a kutyusoknak. Nálunk apró kavicsokkal szórják fel a járdákat is, ami beletapad a cipőtalpba, itthon úgy kell kikotorni belőle.

Ma péntek 13 van, érdekes dátumannak, aki babonás

ölellek: ciprus

arany52 2017-01-12 20:08:18 Válasz erre

Örülök Cipruska, hogy tetszett a színdarab, kellemesen szórakoztál.

Ma kicsit szomorkás vagyok, már kezdett javulgatni a szemem, de ezen a héten megint rosszabb. Kiléptem egy klubblól is, teher volt folyamatosan részt venni az életükben. Igaz kostólgattak is, így több oka is volt a kilépésnek. Azért csak azt érzem, hogy a szemem miatt egyre több ajtó zárul be, vagy kénytelen vagyok én bezárni. Ma néztem egy Szulejmánt, de azt is pontosabban csak hallgattam. Nem az utolsót, hanem még az előző hetit. Gondolom most fog eltűnni Hürrem. No nem aggódom,  meg fog kerülni sokak bánatára. Szultánával is lemaradtam, a magyar sorozatokat is csak hallgatom.  A háztartást csinálom megszakításokkal, holnap citromos csirkemell lesz az ebéd.

Jobb is, hogy nem tetted a kabátot a mosógépbe, lehet hogy tönkretette volna.

Szép hóesés volt az éjjel, az én oldalamon a kerteknél fehér minden. Az utca csak sáros. Ronykát is hamar fel kellett hozni a sétából, mert sózzák a járdát és megmarta a tappancsát. Felkapta a lábát és nyűszített. Lányka gyorsan lemosta tiszta hóval. Állítólag holnap még nagyobb havazás lesz.

Kellemes estét kívánok!

Ölel: Arany

hamisciprus 2017-01-12 11:51:42 Válasz erre

Igen kedves Arany, biztosan igazad van ezzel a polgárpukkasztással kapcsolatban. Bárcsak megerősödne egzisztenciálisan is, ahogy írod. Minden erőmmel drukkolok neki.

Jó volt nagyon a keddi előadás, a kassai színház jól játszik, jó színészekből áll. A Mirandolina egy szálloda tulajdonos nő, akibe mindenki beleszeret, mert fiatal, szép, csinos. Egy férfi nem, azt ő bolondítja magába, hogy megmutassa, hogy nőgyűlölő férfiből szerelmest tud csinálni. Hozzámegy a pincéréhez, akivel gyerekkoruk óta jó bvarátságban vannak, és az édesapja egymásnak szánta őket.

Az új sorozatot én sem fogom nézni, elég nekem ez a Szultána, és a Szulejmán a Barátok közttel együtt.

Tegnap sikerült a gyermekeknek megmenekülni a kivégzés elől, és Oszmán lett a padisah Köszem javaslatára.

a Szulejmánban mindenki Hürremet keresi, mert eltűnt.

Ma a dzsekimet kimosom, mert foltos lett, de nincs bátorságom beletenni a gépbe, mert belül műszőr van, ne hogy tönkre tegye a gépet. Már be is áztattam.

A fiam küldött képeket a Dunáról, Te ugye látod az ablakból? Nagyon különleges,

ölellek: ciprus

Előzmény: arany52 - 2017-01-10 14:50:53
arany52 2017-01-10 14:50:53 Válasz erre

Cipruska, jó szórakozást a színházban. Kellenek a vidám vígjátékok, hogy kicsit kikapcsolódjunk, hiszen az életben van gond bőven. Most valóban inkább arra figyeljetek, hogy ne fázzatok meg, mert késő este már nagyon hideg van. Lent voltam az udvaron, szemetet kivinni, hát mit mondjak, foga van az időnek.

Sajnos a fiatalok nagyon rá vannak állva a facebookra és arra, hogy ott hányan lájkolják őket. Aki tud, az extra életformával, külsőségekkel tünik ki, ami nem is mindig igaz, akinek ez nem megy, az mással akar feltünni. Biztosan unokád is azért posztol ilyen polgárpukkasztó szövegeket, hogy ezzel vonja magára a figyelmet. Hiába is szólsz rá, mert akkor éppen elérte amit akart, hogy a figyelem felé forduljon. Biztosan ki fogja ezt is nőni, főleg ha egzisztenciálisan kicsit megerősödik, akkor lesz más, amit kitegyen az ünenő falra.

Még pár napot bírni kell, aztán talán jön a melegedés, vagy legalábbis nem ekkora hideg lesz. Ez már a fűtésszámlánknak is kedvezni fog.

Ma néztem meg a Szultánában az eslő olyan részt, ami rövidített. Szerintem egy részt vágtak ketté, mert hirtelen minden ok nélkül vége. Nem néztem a műsort , hogy mit tettek a felszabadított idő helyére, de biztosan nem olyan nagyon fontos és jó műsort. Most nagyon hírdetnek egy új török sorozatot, aminek főszereplője Kösemet játszó színésznő. Nem kezdem el nézni, mert örülök, hogy ennyit bír a szemem. Kicsit javult, de messze nem jó még. Ha használom, akkor villog, beremeg, ami nagyon idegesítő tud lenni.

További szép napot kívánok!

Ölel: Arany

«« elejére « előző következő » végére »»
Hirdetés
loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

A Fény kártyák üzenete 2017-re - Húzz egy lapot, és fedezd fel, mi rejlik alatta

A Fény kártyák üzenete 2017-re - Húzz egy lapot, és fedezd fel, mi rejlik alatta

Az élet tele van múló pillanatokkal, melyek jönnek és mennek. Ám ami igazán fontos, az, hogy hálát adj az Univerzumnak minden egyes pillanatért, áldásért, és el tudd fogadni azt az erőt, amit ad, hogy szembe tudj nézni minden egyes új kihívással. A Fény kártyák üzenetéből útmutatást kaphatsz az életedhez, így nincs más dolgod, mint húzni egyet!

Tovább »
4 dolog, amit nem biztosan nem tudtál a félelemről - Fordítsd a javadra!

4 dolog, amit nem biztosan nem tudtál a félelemről - Fordítsd a javadra!

Gondoltál már úgy a félelemre, hogy tulajdonképpen a túlélésben segít, illetve abban, hogy fejlődhess és képes legyél jobban szeretni? Ha még nem, akkor olvass tovább, mert olyan titkokat tudhatsz most meg erről a mindenki által gyűlölt érzésről, melyekre álmodban sem gondolnál.

Tovább »
5 jel, hogy lélekben kőkemény feminista vagy! - Légy rá büszke!

5 jel, hogy lélekben kőkemény feminista vagy! - Légy rá büszke!

Olyan modern, teljes értékű nőnek vallod magad, akinek van karrierje, nem az a legfőbb vágya, hogy urára és parancsolójára főzzön, mosson, takarítson naphosszat, lesve minden kívánságát? Olyan nő vagy, aki felháborodik azon, ha kevesebb fizetést kap ugyanazért a munkáért, amit egy pasi is végez és ő mégis többet kap? Talán már ez is egy jel! De még van itt 5 másik is, ami tudatja veled, hogy lélekben egy vérbeli feminista vagy!

Tovább »

Kalkulátor

Várandós kismamák kalendáriuma

A babavárással új, izgalmas korszak kezdődik minden nő életében – az örömteli várakozás és a váratlan felfedezések időszaka. Kalkulátorunkból megtudhatod, hétről hétre hogyan fejlődik a kisbaba és mi történik az anyuka szervezetében.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Olajos Erika

Betegség-szimbólumok szakértője

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Olajos Erika

Társkereső

Társkereső
Eszter Mária Marcsi Eva Erika Éva 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép