Ez a 4 fejtörő annyira feladja neked a leckét, hogy lehet, egész éjszaka itt fogsz ülni

1. A gyertya rejtély

A faluban egy idős ember és 3 lánya lakott. Egy napon az öregember nagyon beteg lett, és meglátogatta őt a Halál. A legidősebb lány megkérte a halált, hogy hagyja az édesapját még 2 évig élni, és a Halál beleegyezett. 2 évvel később a Halál visszatért, ám akkor a második lány fellebbezett, és a Halál megint beleegyezett, hogy még egy évet adományoz az öregembernek.

Egy évvel később a Halál visszatért, és most a legfiatalabb lány elővett egy gyertyát, és megkérte a Halált, hogy engedje meg az apjának, hogy addig éljen, amíg a gyertya el nem ég. A Halál belement. Ahogy a legfiatalabb lány gondolta, a Halál soha nem tért vissza.

Mit talált ki a lány? Mi volt a megoldás?

2. A létra rejtély

Paul egy 25 méteres létrán állt. Megcsúszott rajta, majd leesett a földre. De nem halt meg és súlyos sérülést sem szerzett.

Hogyan lehetséges ez?

3. Érme rejtély

2 vödör vizet tartalmaz, az 1-es vödörben a víz hőmérséklete 25 ° C, a 2-es vödörben a víz 25 Fahrenheit. Mindegyik vödörbe dobsz egy érmét ugyanabból a magasságból, és pontosan ugyanabban az időben érnek vízbe.

Melyik érme érinti a vödör alját először?

4. A fű rejtély

Egy mezőn egy mágikus fűvel borított folt van, amely mindennap megduplázódik. Ha az első nap egy folt, a 2. napon 2 folt lesz, és így tovább. 10 nap szükséges ahhoz, hogy a fű lefedje az egész mezőt.

Mennyi időbe telik, hogy lefedje a mező felét?

 

Megoldás

1. A legfiatalabb lány elfújta a gyertyát, miután a Halál elment, és a gyertya így soha nem égett ki.

2. Paul a létra alsó részén állt.

3. Az érme az 1-es vödörben ér le az aljáig. 25ºC-on a víz folyékony, 25ºF-on pedig jéggé változik.

4. A fű mindennap megduplázódik, így a 9. napon eléri a mező felét.

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL