Ezt a 4 feladatot csak azok oldhatják meg, akiknek igazán van sütnivalójuk

Játékunk középpontjában Charles áll:

 

Ő a legkülönösebb ember a földön. Élete nehézségekkel és kihívásokkal teli volt, melyekkel bátran megküzdött.

Charles gyermekként nagyon tehetséges fiú volt, de a tanárok már meg voltak a kedvenc diákjaik, így ő mindig a legbonyolultabb feladatokat kapta, ám mindig sikerült megoldania a rejtvényeket.

Feladat: Ezt a matematikai egyenletet ki kell javítanod anélkül, hogy bármit is hozzáírnál vagy elmozgatnád a számokat.

 

2.

Tinédzser korát főleg egyedül töltötte. Egyszer egy erdőben beleesett egy kútba. A kút mélysége 30 méter volt. Ahhoz, hogy kiszálljon, 3 métert kellett felmásznia a csúszós falon, de éjszaka, amikor nagyon fáradt volt, 2 métert mindig visszaesett, de csak sikerült kijönnie.

Kérdés: Hány napig tartott, hogy kijusson a kútból?

 

3.

20 éves volt, amikor barátai úgy döntöttek, hogy különös játékot űznek vele: elrabolták, levetkőzték őt, és elvitték egy elhagyatott épületbe, ahol nem volt ablak és zárva volt az ajtó. A falon talált egy papírt, amin a kijutás feltételei voltak. A szoba közepén volt egy cső, amely a betonpadlóból nyúlt (átmérője közel 2 hüvelyk volt, hossza 3 láb). A cső alján egy ping-pong labda volt. Lehetetlennek tűnt, hogy a labdát eszköz nélkül megszerezze, de nem volt más tárgy a közelében, mégis sikerült.

Kérdés: Hogyan szerezte meg Charles a labdát?

 

4.

Amikor barátaival a karrierjüket kezdték építeni, Charles meggazdagodott és beleszeretett egy Irene nevű lányba. Összeházasodtak, de kiderült, hogy csak a pénze miatt hozzá. Később megpróbálta megmérgezni, hogy elnyerje az örökségét. De Charles időben tudomást szerzett erről, és elkerülte a mérgezett ételeket. Aztán a feleség felajánlott neki egy almát. Azt mondta: "Csak akkor eszem meg, ha megeszed a feléd." Irene ketté vágta az almát, megette a felét és semmi sem történt vele. Amikor a férje az alma felét elfogyasztotta, 24 órára kómába esett. E gyilkossági kísérlet után Irene börtönbe került, de Charles túlélte.

Kérdés: Hogyan élte túl Irene a férjét, ha nem alkalmazott semmilyen antiszérumot? És hogy élte túl Charles?

Megoldás

1. Csak meg kell fordítanod a táblát fejjel lefelé, hogy megkapd a helyes matematikai egyenletet.

2. Charles-nak 28 napra volt szüksége. Még szerencse, hogy vitt magával ételt, mikor elindult az erdőbe. 1 nap 1 métert mászott fel. 27 nap alatt érte el a 29 métert, de éjjelleesett 2 méterrel (27 méterre). A 28. napon felmászott 3 métert és már kint is volt.

3. Mivel a ping-pong labdák valóban könnyűek, Charlesnak enyhítenie kellett magán, méghozzá a csőbe, így a ping-pong labda fel jött a felszínre…

4. Mivel Charles mindent tudott, és minden reggel egy nagy adag antiszérumot vett be. De ez a méreg nagyon erős volt, ezért egy ideig kómába esett. Maga a méreg a kés egyik oldalán volt, amelyet Irene az alma vágására használt.  Charles-nak adta az alma azon felét, amelyen a méreg volt.

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL