Te kitudod nyomozni a bűntényt? - Lángelméknek való játékos feladat!

 

A kazetta

Képzelj el egy jelenetet. Egy embert holtan találtak, a pisztolya a kezében volt és mellette egy kazettás magnó. A detektív megnyomta a "Play" gombot és meghallgatta az üzenetet: "Belefáradtam az életbe, és úgy döntöttem, hogy kiszállok, mert meguntam a fájdalmat és szenvedést", majd egy lövés következik. Valahogy a nyomozó mégsem hiszi, hogy ez öngyilkosság történt.

Kérdés: Miért gondolja a nyomozó, hogy gyilkosság volt?

 

Karácsonyi misztérium

A karácsonyi ünnepek alatt egy detektív szolgálatban volt, és december 25-én reggel egy hívást kapott. Kiment a helyszínre, csengetett és egy perccel később az álmos tulajdonos nyitott ajtót. A detektív azt mondta: "A szomszédja azt mondja, hogy tegnap karácsony estén átjött Önhöz egy partira és Ön betört a házába, amíg itt volt, és ellopott néhány értékes tárgyat."

A tulajdonos így válaszolt: "Ez nem igaz. A család a Karácsony estét a barátaival töltötte. Alig volt időnk a karácsonyfa díszítésére.

A nyomozó azt mondta: "Ne aggódjon, teljesen nyilvánvaló számomra, hogy a szomszédja hazudik.”

Kérdés: Honnan tudta a nyomozó?

 

Megoldás

1. Ha az ember tényleg megölte magát, hogyan pörgette vissza a kazettát az elejére?

2. Valóban hiányosan volt feldíszítve a fa és az össze izzó sem működött a fényfüzéren.  A detektív számára nyilvánvaló volt, hogy a tulajdonos az igazat mondja. Gyorsan díszítette a fát és nem maradt ideje ezekre a részletekre odafigyelni.

 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL