Látod a rejtett állat alakját a képen? - Sokan képtelenek meglátni!

Egy kis érdekesség a színlátásról:

A szemünk két féle típusú fényt érzékelő sejttel rendelkezik: csapokkal és pálcikákkal. A retina fotóreceptorainak két típusa megosztja ezt a munkát. A pálcikák feladata, hogy bizonyos fényerősségig felfogjuk a fényerősség változásait. A csapok pedig a színek felismeréséért felelősek. Három különböző változatuk van, amelyek közül mindegyik más hullámhosszra, ezáltal színre reagál, a kékre (rövid hullámú), a pirosra (hosszú hullámú), és a zöldre (közepes hullámú).

Hogyha egy felület rövid hullámokat ver vissza, akkor az agyunknak az kéknek látszik. Amennyiben hosszú hullámok verődnek vissza, akkor pirosat látunk. A vegyes színeket, minta lilát vagy sárgát csak akkor érzékelünk, ha a felület különböző hosszúságú hullámokat ver vissza. Amennyiben a különböző típusú csapok az összes hullámhosszúságot egy időben fogadják be, akkor az az agyunknak fehérnek tűnik.

Jöhet a feladat?

Ez csupán egy rövid, de igen szórakoztató feladat és amellett, hogy mondhatni játszol még tréningezed is az elmédet és a látásodat. Vajon képes vagy meglátni a következő két képen az elrejtett állatok alakját? Ha igen, akkor rendkívül éles a látásod és valószínűleg tökéletesen látod a színeket!

1.

2.

Megoldás

1.

2.

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL