Matematikai fejtörő a hősimádóknak

 

Van nekünk egy Batmanünk, egy Supermanünk, egy Amerika kapitányunk meg egy Csodanőnk. Ha másért nem is, hát a nők azért szeretik őket, mert az amerikai férfi megtestesítőik kimondottan jóképűek, Csodanő meg igazi példakép lehet, akár külsőleg, akár karakter tekintetében. Vagy csak megnézik a gyerkőcök vagy a párjuk kedvéért és ez ugyancsak hősies tettnek minősül!

Mikor is születtek ezek a szuperképességekkel megáldott karakterek?

Batman vagyis Denevérember Bob Kane rajzoló és Bill Finger író kitalált szereplője és először 1939 májusában lépett színre.

Amerika Kapitány Joe Simon író és Jack Kirby rajzoló kitalációja. Első megjelenése 1940 decemberében volt.

Supermant a kanadai rajzoló, Joe Shuster és az amerikai író, Jerry Siegel alkotta meg 1932-ben ,de első megjelenése viszont csak 1938 júniusában következett be.

Wonder Woman, vagyis Csodanő  William Moulton Marston író és Harry G. Peter rajzoló kitalációja.  Első megjelenése 1941 decemberében volt. Csodanő egyébként Diána themüszkirai hercegnő az amazonok királynőjének, és Hippolütének a lánya, az emberek világában civilként Diana Prince néven ismerik.

Mindez annak a jele, hogy akármilyen „régiek” is, manapság is virágkorukat élik és rengetegen szeretik őket.

Most hogy tudod, ki és mikor született, ideje kiszámolnod az értékeiket, hogy megbírd oldani a feladatot!

Megoldás

Batman= 16

Superman= 10

Amerika kapitány=3

Csodanőnek viszont két megoldása is létezik, lehet 11 és 1 is, attól függően, figyelembe vesszük-e, hogy a Superman jel meg van fordítva vagyis az egy külön érték.

Vagyis két féle eredmény lehetséges:

⇒ 12 + 3 + 11 = 26

⇒ 12 + 3 + 1 = 16

Ez esetben mindkettő helyes!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL