Megtudsz birkózni ezzel a 3 feladattal, ami komoly logikát és intelligenciát igényel?

1. Hamis érmék rejtvénye

3 aranyérme van, amelyek közül az egyik hamis és ott van a mérlegen. A hamis érme súlya kisebb, mint a másik 2. Hogyan állapítható meg, hogy melyik érme hamis?

 

2. Kihívás egy szakács számára

Annak érdekében, hogy a séf nyerjen a kulináris versenyben, 6 steaket kell 15 percig sütnie, csak egy serpenyővel. De egyszerre csak 4 steaket tehet a serpenyőbe. Hogyan teheti meg ezt a szakács?

3. Munkások fizetése

A gazdálkodó felbérelt egy munkavállalót, hogy építsen egy kutat. Megígérte, hogy mindennap fizet egy aranyat. A munkás azt mondta, hogy 7 napig tart a munka és hétfőn kezd.

A gazdálkodónak volt egy arany rúdja és azt tervezte, hogy naponta 1/7-et ad a rúdból. Amikor azonban megnézte a szerszámot, amit fűrészelésre akart használni, rájött, hogy csak két darabot képes megcsinálni. Mit kell tennie azért, hogy ne szakítsa meg az üzletet?

Megoldások

1. Bármelyik 2 érmét fel kell tenned a mérlegre. Ha mindkettőnek ugyanakkora súlya van, akkor a harmadik hamis.

2. A séf helyezzen 4 steaket a serpenyőbe és 5 percig süsse. Ezután fordítsa meg őket, majd tegye alájuk a másik kettő 2 frissre, és 5 percig süsse őket. 5 perc elteltével fordítsa meg a steaket, és cserélje fel a kész steakeket a két, félig elkészített steakre és 5 percig süsse őket.

3. A mezőgazdasági termelőnek három részbe kell vágnia rudat: 1/7, 2/7 és 4/7 - csak két vágás szükséges, így a gazdálkodónak fizetnie kellett:

Hétfő: fizet 1/7-et rudat

Kedd: fizessen 2/7-t rudat és vegye el 1/7-et.

Szerda: adja oda ismét 1/7-et a munkásnak.

Csütörtök: adjon 4/7-et a bárnak, és vegye 1/7 és 2/7-et.

Péntek: adja vissza a rúd 1/7-et részét.

Szombat: adja vissza a rúd 2/7-ét, és vegye el az 1/7-et.

Vasárnap: adja vissza a munkásnak a rúd 1/7-ét.

 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL