Mennyire működik az arcfelismerő képességed? - Teszteld le!

Az arcfelismerésben a vizuális információ-feldolgozó rendszerek egyike, az úgynevezett mi-rendszer játszik szerepet. A tárgyak felismerését is ez a rendszer irányítja, de az arc- és tárgyfelismerés nem teljesen azonos folyamat. Azért is fontos az arcfelismerési képesség, mert többnyire arcuk alapján azonosítjuk az embereket. Továbbá az arcfelismerés segítségével azonosíthatjuk az illető érzelmeit is, amit arcának vonásai és rezdülései árulhatnak el.

Ha valaki képtelen felismerni az arcokat, akkor az illető prozopagnóziában szenved, ami az arcfelismerési képesség hiányát jelenti. Ez főleg az alsó temporális lebeny sérülésekor merül fel. A beteg nem ismeri fel ismerősei arcát, de sokszor még a saját arcát sem. Ennek ellenére viszont képes ismerős tárgyakat azonosítani, ami megint csak azt mutatja, hogy az arc- és tárgyfelismerés bár hasonló, de mégsem azonos folyamat.
Vajon hogy szolgál a te arcfelismerő képességed? Ez nem egy hivatalos, sokkal inkább csak egy játékos teszt. A képen 9 arc van elrejtve. Lehetőség szerint érdemes kinagyítani a képet, mert némelyik arc egészen trükkösen helyezkedik el!

Megoldás

 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL