Kemény matekfeladat géniuszok számára

Egy kis érdekesség

Egy amerikai és francia tudósokból állókutatócsoport korábban bizonyítékot talált arra, hogy mit csinál az agyunk, amikor matekfeladatokat old meg. Az agyunk olyankor két különböző mechanizmust használ.

Számos matematikus is beszámolt arról, amit akkor érez, amikor matematikai problémákon töpreng. Ezekből az derül ki, hogy legalább kétféle gondolkodási mechanizmussal dolgoznak. Az egyik a verbális módszer. Ilyenkor az agy a nyelv szimbólumaihoz kapcsolja a különféle mennyiségeket. A másik mechanizmus során a számok, matematikai ötletek vizuálisan jelennek meg. Például Albert Einstein elmondása szerint, egy-egy matematikai ötlet kidolgozásakor úgy érezte, mintha különböző ábrákat variálna a térben maga előtt.

Más matematikusok tapasztalata pedig az volt, hogy szavak, szókapcsolatok formájában jelentek meg az ötletek a fejükben.


Jöhet a feladat?


Íme, a napi kihívás, amivel fejlesztheted az elmédet! Dolgoztasd meg agyadat egy kis fejszámolással és fejtsd meg, hogy mennyit ér a polip, a tengeri csillag és a hal, majd a végén old meg a feladványt!

Megoldás


Hal = 7

Octopus = 5

Seastar = -3

Eredmény = 7 x 5 - (-3) = 7 x 5 + 3 = 35 + 3 = 38

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL