Csak egy igazi detektív képes megoldani ezt a 2 ügyet!

 

Úgy gondolod, hogy te vagy Sherlock Holmes reinkarnációja? Akkor mutasd meg, mit tudsz! Lássuk, hogy birkózol meg az alábbi két feladattal, ami még egy profi detektívnek is fejtörést okozhat!

A cikk végén eláruljuk a válaszokat, hogy tudd, helyesen okoskodtál-e!

1. A szökés

Jacket egy földalatti cellába helyezték, aminek csak egy ablaka van, méghozzá olyan magason, hogy ne tudja elérni. A cella üres, csak egy lapát van ott. Száraz és meleg idő van, de Jack nem fog ételt vagy italt kapni. Csak 2 napja van kitörni a börtönből. Ha nem teszi, akkor meghal.

Alagút készítése nem lehetséges, mert több mint 2 napig tart. Hogyan kellene akkor Jacknek kijutnia a cellából?

2. Az ellopott nyaklánc

Mrs. Smith elment a rendőrséghez, és azt állította, hogy eltűnt az antik nyaklánca. Amikor a rendőrség megérkezett egy törött ablakot láttak. A házban rendetlenség fogadta őket és piszkos lábnyomokat vettek észre a padlón.

Másnap Mrs. Smitht letartóztatták csalással. De vajon miért?

 

Válaszok

1. Jacknek az ásót kell használnia arra, hogy összehordjon egy rakás földet az ablak irányába, amin felmászhat és kiszabadulhat.

2. A rendőrség biztos volt benne, hogy Mrs. Smith hazudott nekik, mert az ablak belülről volt kitörve. Ha kívülről törték volna be, kis üvegdarabok lettek volna a szoba padlóján.

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL