Ezt a rejtvényt csak olyan emberek tudják megoldani, akiknek 140 az IO-juk vagy annál magasabb

Smith alaposan tanulmányozta az összes papírt, és tudja a lehetséges gyilkosok nevét és néhány fontos jellemzőiket. Meghívunk téged egy kis nyomozásra! Vajon te megtalálod a nyomokat, amiknek köszönhetően összeáll a kép és megtudod ki a gyilkos?

 

John

John egy amatőr teniszező. A bűncselekményt követő napon részt vett egy versenyen. Egy olyan ember ellen játszott, aki nem kapcsolódott az ügyhöz.

Jack

Jack egy évvel a gyilkosság előtt költözött a városba. Egy olyan kis szigeten született, aminek a lakói többnyire halászok. Tehát Jack fő álma, hogy egy halászhajó tulajdonosa legyen.

Steve

Steve modellként dolgozik és nagyon szereti magát. Olyannyira, hogy néhány nappal a gyilkosság előtt elkezdett Billel egy teljes életnagyságú portrét festetni magáról.

Bill

Bill híres portréfestő. Azt mondta, hogy egy hét múlva befejezi Steve portréját.

Alex

Közvetlenül a gyilkosság után Alex elment az Antarktiszra egy expedíció részeseként, hogy tanulmányozza a tengeri életet. Még a Déli-sarkon van, 20 másik tudós mellett.

 

A nyomozó továbbá tudomásul vette a következő fontos körülményeket:

Egy héttel a bűncselekmény előtt a gyilkos eltörte a lábát.

Steve és Alex 6 hónappal a gyilkosság előtt ismerkedtek meg.

Alex és a gyilkos gyerekkora óta ismerik egymást, együtt nőttek fel a szomszédos házakban egy nagyvárosban.

Sok gondolat után, Smith nyomozónak sikerült kitalálni a gyilkos és az áldozat nevét. Te is megtetted?

Na ki a gyilkos? (Alább megtudod!)

Hogyan jutott a nyomozó erre a következtetésre?

Mivel John a gyilkosságot követő napon teniszezett, nem tudta volna leadni a halálos lövést. Tudjuk, hogy a gyilkos egy héttel a bűncselekmény elkövetése előtt eltörte a lábát, és semmilyen módon nem gyógyítható ilyen gyorsan.

Alex nem lehet a tettes, mert gyermekkorában ő és a gyilkos a környező házakban éltek.

Steve ártatlan, mert csak néhány hónappal a bűntett előtt találkozott Alexel. Mint tudjuk, a gyilkos gyerekkora óta ismerte Alexet.

Ezért a gyilkosságot Jack vagy Bill követte el. Feltételezhető, hogy Jack ártatlan, mert egy szigeten nőtt fel, és gyermekkora óta nem ismerte a tettest. Ezzel Bill maradt.

De hogy derült ki, ki volt a bűncselekmény áldozata? Smith nyomozó tudta, hogy Alex (aki jelenleg az Antarktiszon van), John (aki a gyilkosságot követő napon teniszezett), és Steve (aki még mindig Bill számára pózol) minden bizonnyal életben van.

Ezért Bill meggyilkolta Jacket.

 

 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL