Nem túl vicces, ellenben izgalmas fejtörő a tengerszennyezés komolyságáról

 

Mielőtt folytatnánk a cikkünket, itt egy érdekes: Meg tudod különböztetni a delfint a szeméttől? A válasz a cikk végén található.

Már jóval korábban kezdték el az emberek szennyezni az óceánt, úgy gondolva, hogy annyira hatalmas, hogy a hulladékok valahogy csodálatosan eltűnnének majd a mély vizében. De a következmények sokkal szörnyűbbek voltak, mint amire számítottak. A mérgező hulladékok, az olajkiömlés és a lebegő műanyag nagymértékben hozzájárult az óceán szennyezéséhez és élővilágának pusztulásához.

A probléma nagyságának megerősítéseként Caroline Power fotográfus néhány képet osztott meg a Facebook oldalán, amely "műanyag és polipropiló-tenger" -t mutatja be. A fotókat a Hondurashoz tartozó Roatán karibi szigetek közelében készítették. A posztjának nagy betűkkel ezt a címet adta: "EZT MEG KELL ÁLLÍTANI!”

A képek rámutatnak, hogy egyre több a víz felszínén lebegő műanyagszemét a szigetek közelében, ami tönkre teheti a földi paradicsomokat. A Kék Bolygó Társaság szerint a szemét a guatemalai Montagua folyóból származhatott.

Sajnos még mindig kevés azaz ember, akit komolyan érdekelne a környezet, az olajszennyezés és mérgező hulladékok okozta környezetszennyezés. Pedig már az egészen apró, környezetbarát és környezettudatos megoldások is sokat segíthetnének, és könnyen bele lehetne építeni a mindennapokba, ami valóban segíthet az óceán ökoszisztémájának megmentésében. Power azt írta a posztjában:

Gondolj a mindennapi életedre. A gyors éttermekre, az utcai árusokra, ahol műanyag evőeszközzel eszel majd a szemetet egy műanyag zacskóba tetted. Még mindig használsz műanyag szemeteszsákokat? Műanyag palackokat? Műanyag csomagolású ételt veszel? Vásárolsz olyan toalettpapírt, amely műanyagba van csomagolva? A megvásárolt gyümölcsöket és zöldségeket a műanyag szatyorba teszed az élelmiszerboltban?

A fotós mindenki számára kihívást hirdetetett, hogy egy hétig gyűjtsék a szemetüket, majd válogassák szét szerves és újrahasznosítható hulladékot. Azt mondta, a legtöbb ember "undorodik, attól, hogy hány egyszer felhasználható tárgyat használ."

Tehát miközben ezeket a műanyag villákat használjuk, a tengeri élet és a fajok haldokolnak, ami ennek következtében veszélyezteti az egész óceáni ökoszisztémát. A statisztikák azt mutatják, hogy a szennyezés több mint 600 fajt és közel 100 000 tengeri állatot károsít, és évente több mint 1 millió madár hal meg műanyag miatt. Ha meg akarjuk menteni az óceánt és az életet a vizek alatt, itt az ideje, hogy drasztikus intézkedéseket hozzunk a szennyezés problémájának kezelésére.

Tehát vissza a delfines fejtörőhöz…  ne aggódj, ha hosszú időt vett igénybe, hogy megtaláld! A választ lejjebb láthatod!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL